Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ο ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΣ ΧΟΙΡΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ έδιωξε τους ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ από το ΣΠΙΤΙ τουΑγγλία, Derby, ένα κατοικίδιο Βιετναμέζικο γουρουνάκι, τρόμαξε τους διαρρήκτες που έκαναν επιδρομή στο σπίτι του ιδιοκτήτη του και έφυγαν με άδεια χέρια.  
Το Βιετναμέζικο (pot-bellied pig) γουρουνάκι έχει βάρος 108 κιλά και το ονόμασαν Λουδοβίκο  (Ludwig)
Οι ιδιοκτήτες του, 
Mike Maughan και Liane Scholz, το πήραν μαζί τους, όταν μετανάστευσαν από τον Καναδά στην Αγγλία.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ κοιμόντουσαν, διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι τους. Ο
Λουδοβίκος βρυχάται και γρυλίζει χαμηλότονα σαν να είναι ένα μεγαλόσωμο Rottweiler, έτσι τρόμαξε τους κλέφτες και μάλλον τους κυνήγησε γιατί έφυγαν κακήν-κακώς και άφησαν ορθάνοιχτη την πόρτα.
Ο Mike Maughan και η σύντροφός του Liane Scholz  επαίνεσαν τον Λουδοβίκο για την ανδρεία που επέδειξε και δεσμεύτηκαν  να μη  τρώνε πλέον χοιρινό.
Το ζευγάρι υιοθέτησε τον Λουδοβίκο στον Καναδά, από ένα κέντρο διάσωσης, όπου παραδόθηκε όταν ήταν μόλις δύο μηνών.
Ωστόσο δυσκολεύτηκαν πολύ για να τον μεταφέρουν από τον Καναδά -που είναι η χώρα της καταγωγής τους- στην Αγγλία.
Οι τοπικές αρχές δεν έχουν τα κατάλληλα συνοδευτικά έγγραφα  για τη διαδικασία εξαγωγής ενός κατοικίδιου γουρουνιού.
Η
Liane Scholz  δήλωσε ότι «είναι πραγματικά ο πρώτος Βιετναμέζικος (pot-bellied pig) χοίρος που έχει εξαχθεί από τον Καναδά, ως κατοικίδιο ζώο»
«Οι επιλογές στο συνοδευτικό έγγραφο για την εξαγωγή του χοίρου, ήταν για πάχυνση, που δεν του χρειάζεται γιατί έχει αρκετό λίπος,  για  σφαγή  που είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συμβεί και για αναπαραγωγή που δεν πρόκειται να γίνει, γιατί είναι στειρωμένος.
έτσι, μετά από πολλά τηλεφωνήματα, η καναδική κυβέρνηση πρόσθεσε μια επιπλέον επιλογή που λέει κατοικίδιο, για τη συμπλήρωση του συνοδευτικού εγγράφου»
«εμείς παίρνουμε κατοικίδια ζώα για να έχουν παρέα τα κατοικίδιά μας»
«δεν ήθελα να πάρουμε ένα σκύλο ή μια γάτα, ο χοίρος είναι ένα ωραίο κατοικίδιο ζώο, γιατί είναι πολύ έξυπνος, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην εξαγωγή του από τη χώρα»
«ένα γουρούνι είναι σαν παιδί δύο ή τριών ετών, αλλά είναι ένα μικρό παιδί που ποτέ δεν θα μεγαλώσει και ζει περίπου 20 χρόνια»
«στην αρχή, όταν τον πήραμε βάλαμε αμμολεκάνη στην πίσω αυλή, για να λερώσει, αλλά μπερδεύτηκε και λέρωσε στο πάτωμα της κουζίνας. Αλλά εγώ του έδειξα που ήταν η αμμολεκάνη,  μετά από τέσσερεις ώρες πήγε στην τουαλέτα του και από τότε, ποτέ δεν λέρωσε αλλού»
ο Λουδοβίκος δεν έχει πολύ γούνα και έτσι διατηρείται καθαρός, μόνο με ένα βούρτσισμα. Μερικές φορές τον πλένουν με σαμπουάν σκύλου.
το ζευγάρι μετακόμισε από τον Καναδά στο Λονδίνο πριν από δύο μήνες, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να βρει σπίτι, γιατί κανένας ιδιοκτήτης δεν τους επέτρεπε να έχουν ένα γουρούνι!
Ο Λουδοβίκος είναι όπως ένας σκύλος, πηγαίνει στην τουαλέτα του στην πίσω αυλή και δεν κάνει ζημιές, απλά γιατί είναι πολύ τεμπέλης. Όταν του λένε να κάνει κάτι, θέλει να ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. ΄Ετσι, δεν εκτελεί εντολές,  αλλά καταλαβαίνει τις λέξεις για τα πράγματα και οι ιδιοκτήτες του χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσουν μαζί του (αυτός ο τρόπος δείχνει να είναι αποτελεσματικός)
Ο Λουδοβίκος είναι επίσης ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό ζώο. Εάν κάνει κάτι κακό, τον ντροπιάζουν και τον βγάζουν έξω, τότε, φωνάζει και κλαίει με πραγματικά δάκρυα.
Ο δεσμός με τους ιδιοκτήτες του είναι απίστευτος –όταν κοιμούνται μένει ήσυχος και περιμένει να ξυπνήσουν-
οι θόρυβοι που κάνει είναι ωραία χαμηλότονα φωνητικά, εκτός και εάν προσπαθούν να τον κάνουν, να κάνει κάτι που δεν θέλει, τότε φωνάζει ακριβώς σαν να τον σφάζουν !

Πηγή 15-1-15Δεν υπάρχουν σχόλια: