Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΑΣΙ από ΟΣΤΑ ΤΙΓΡΗΣ σε ΑΝΟΔΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ στην ΚΙΝΑ
Κίνα, πλούσιοι αγοράζουν κρασί από οστά τίγρης και χαλιά από το δέρμα της. Αυτά τα προϊόντα των αγρίων ζώων, αγοράζει η κινεζική ελίτ, γιατί θεωρούνται σύμβολα  κύρους, πλούτου και κοινωνικής θέσης / στάτους.
Το κρασί – που αν και παρασκευάζεται παράνομα,  πωλείται ανοιχτά σε καταστήματα - γίνεται με τα οστά των τίγρεων που έχουν μουλιάσει σε κρασί ρυζιού. Ανάλογα με το διάστημα εκχύλισης,  ένα μπουκάλι πεπαλαιωμένο κρασί από οστά τίγρης, πωλείται, εάν είναι τριετούς παλαίωσης  για £ 50,  εξαετούς παλαίωσης για £ 80 και οκτώ ετών για £ 200.
Τα καταστήματα  πωλούν  το  κρασί, σε φιάλες στο σχήμα των τίγρεων και στην ταμπέλα τους αναγράφεται ότι, το κύριο συστατικό τους  είναι προϊόντα από αφρικανικά λιοντάρια και οστά «πολύτιμων ζώων»
Ο παγκόσμιος πληθυσμός της άγριας τίγρης  εκτιμάται ότι είναι μικρότερος από 3.000 άτομα –τα μισά από αυτά είναι στην Κίνα, όπου το 2013 δολοφονήθηκαν 42 τίγρεις. Αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον 6.000 άτομα άγριας τίγρης, διατηρούνται αιχμάλωτα,  στις 200 φάρμες με τίγρεις και αρκούδες που υπάρχουν στη χώρα.

Το Γραφείο περιβαλλοντικών ερευνών,
(The Environmental Investigation Agency (EIA)) μια διεθνής ομάδα πίεσης που αποκάλυψε το εμπόριο, αναφέρει πως μια και μόνη φάρμα, που ονομάζεται Xiongshen Tiger and Bear Mountain Village στα νότια της πόλης Guilin,
στεγάζει πάνω από 1.500 τίγρεις και 500 αρκούδες - που εκτρέφονται για την εξαγωγή της χολή τους για  την παραγωγή ενός άλλου κρασιού.
Ιδιοκτήτης  σε αυτή τη φάρμα –κολαστήριο, είναι ο 47χρονος εκατομμυριούχος Zhou Weisen, που κατέχει επίσης, ένα μυστικό υπόγειο εργοστάσιο -200 μίλια από την πόλη
Guilin- που παρασκευάζει κρασί από οστά τίγρης και το αποθηκεύει σε τεράστια κελάρια. Το εργοστάσιο πουλά 200.000 φιάλες κρασιού το χρόνο και κρατάει μέχρι και 600 σκελετούς τίγρεων κάθε χρόνο, σε τεράστιες δεξαμενές.
-υπάρχει φύλαξη και απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών στο αποτρόπαιο αυτό υπόγειο-


Στη φάρμα Xiongshen Tiger, που έχει την ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού τσίρκου, τα άγρια ζώα  αντιμετωπίζονται με τρόπο που προκαλεί αγανάκτηση σε οποιαδήποτε δυτική χώρα.
στα φρικτά μικρά κελιά της φάρμας, οι υποσιτισμένες τίγρεις –ως επί το πλείστον Σιβηρίας- είναι πιο πολύτιμες νεκρές παρά ζωντανές –τρέφονται ελάχιστα αφού το κόστος για τη συντήρησή τους είναι μεγάλο-
Η κινεζική κυβέρνηση έδωσε στον Zhou Weisen επιχορήγηση ύψους
 £700,000 για να κατασκευάσει νέα κλουβιά τίγρεων για την «επιστημονική έρευνα»

Η  Debbie Banks, εκπρόσωπος της (UN Commission on Crime Prevention and Criminal Justice (CCPCJ)  δήλωσε: «Το επιχείρημα που προέβαλε το λόμπι  με τις φάρμες τίγρεων, είναι ότι καθώς τα προϊόντα των εκτρεφόμενων τίγρεων, θα κατακλύσουν την αγορά, θα υπάρξει ανακούφιση από την  περιβαλλοντική πίεση –εξόντωση και εξαφάνιση- στον πληθυσμό της άγριας τίγρης»
«Πρόκειται για μια γελοία ιδέα και έχει μετατραπεί σε μια καταστροφική πείραμα». 
Από το 1993, στην Κίνα έχει απαγορευτεί το εμπόριο προϊόντων της , στο πλαίσιο της σύμβασης του 2007 για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών ΄Αγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES)
Ωστόσο τον Ιούλιο του 2014, σε μια συνεδρίαση της CITES που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, Κινέζος εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν απαγορεύεται το εμπόριο δερμάτων τίγρεων στη χώρα και δεν ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές όταν αυτό συμβαίνει.
Πηγές από την γραμματεία της CITES, επιβεβαίωσαν αυτή τη δήλωση…
 


26-2-13  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/chinas-secret-tiger-farms-revealed-1731268


Δεν υπάρχουν σχόλια: