Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Ο Donald Sterling, οι ρατσιστικές του απαιτήσεις και η Μεξικάνα ερωμένη του
Ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος Donald Sterling , ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers προκάλεσε με τις ρατσιστικές του απόψεις την αντίδραση πολλών προσωπικοτήτων του μπάσκετ αλλά και της showbiz της Αμερικής.
ο Donald Sterling ζήτησε από την 38χρονη λατίνα ερωμένη του Vanessa Stiviano ( Mexican and African American) να μην δημοσιοποιεί τις κοινωνικές της συναναστροφές με μαύρους στα social media 
(η Stiviano “ανέβασε” στο instagram μία φωτογραφία της με τον παλαίμαχο άσο του National Basketball Association 's Los Angeles Clippers ( NBA), Μάτζικ Τζόνσον)
Μάλιστα της ζήτησε να μην φέρνει σε αγώνες των Κλίπερς άτομα διαφορετικής κουλτούρας και χρώματος.
ο Donald Sterling εξέφρασε τη ρατσιστική αυτή απαίτηση, παρά το γεγονός ότι οι 11 από τους 14 παίκτες του πρωταθλήματος, είναι αφροαμερικανοί, και ο προπονητής Doc Rivers (Clippers coach) της ομάδας του, όπως και η ίδια η ερωμένη του Stiviano, είναι μαύροι.

το βράδυ του Σαββάτου η δημοφιλής gossip ιστοσελίδα ΤΜΖ δημοσίευσε 9λεπτη ηχογραφημένη συζήτηση μεταξύ του Donald Sterling και της ερωμένης του Vanessa Stiviano.
Στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο ο Donald Sterling (επί 33 συναπτά χρόνια ιδιοκτήτης των Clippers) μιλάει υποτιμητικά για τις μειονότητες και κυρίως τους μαύρους των ΗΠΑ, ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα και στον Magic Johnson (retired from the Los Angeles Lakers in 1991 and returned for a single season in 1996)   
Ο
Sterling επικρίνει την ερωμένη του Vanessa Stiviano, γιατί δημοσίευσε φωτογραφία μαζί με τον Johnson, στο instagram.

Τον περασμένο μήνα η επί 50 χρόνια γυναίκα του Rochelle Sterling -με την οποία ο
Donald είναι ακόμα παντρεμένος αλλά έχουν ανοιχτή σχέση- κατέθεσε μήνυση κατά της ερωμένης του Vanessa Stiviano γιατί εκμεταλλεύτηκε οικονομικά τον ηλικιωμένο Donald Sterling
(τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Donald έκανε δώρο στη Stiviano μια 2012 Ferrari, δύο Bentleys, ένα 2013 Range Rover και ένα διαμέρισμα αξίας $1.8 εκατομμυρίου)
Η αγωγή της συζύγου εναντίον της ερωμένης δημοσιεύτηκε στη Los Angles Times

Η Vanessa Stiviano είναι γνωστή στα social media με τουλάχιστον πέντε ψευδώνυμα όπως για παράδειγμα Vanessa Maria Perez και Monica Gallegos


Ο Donald Sterling έχει παρελθόν ρατσιστικής συμπεριφοράς. Μηνύθηκε δύο φορές από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την άρνησή του να νοικιάσει διαμερίσματα σε μειονότητες.
το 2005 έκανε συμβιβασμό σε δικαστική υπόθεση που αφορούσε ρατσιστική συμπεριφορά (δεν ενοικίαζε τα σπίτια του σε ισπανόφωνους, μαύρους και οικογένειες με παιδιά). Τέσσερα χρόνια αργότερα, υπάλληλος των Clippers του έκανε μήνυση για διάκριση υπαλλήλων, σε θέματα ηλικίας και φυλής.

Το 2009, κατηγορήθηκε γιατί δεν νοίκιαζε ακίνητα σε ισπανόφωνους, επειδή «καπνίζουν, πίνουν και περιφέρονται γύρω από το κτίριο» και σε μαύρους «επειδή μυρίζουν και μαζεύονται γύρω τους έντομα» Στην σχετική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι δεν νοίκιαζε σπίτια σε μη Κορεάτες στην Koreatown και σε Αφροαμερικανούς στο Beverly Hills.

27-4-14   A Ferrari, TWO Bentleys and a $1.4MILLION apartment: Race-row NBA owner Donald Sterling's lavish gifts to girlfriend he argued with on racist recording, as revealed by his wife of 50 years' lawsuit
πηγή http://www.dailymail.co.uk/news/article-2614216/A-Ferrari-TWO-Bentleys-1-4MILLION-apartment-Race-row-NBA-owner-Donald-Sterlings-lavish-gifts-girlfriend-argued-racist-
recording-revealed-wife-50-years-lawsuit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: