Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ θανατώνει ΑΛΟΓΑ και ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΖΩΑ για ΕΡΕΥΝΕΣΒρετανία. Ο Βρετανικός στρατός (MoD) θανατώνει ακόμα και υγιή άλογα.

Περίπου 200 άλογα θανατώθηκαν από κτηνιάτρους του MoD (Ministry of Defence) τα τελευταία δέκα χρόνια, σε αυτά περιλαμβάνονται 20 άλογα σωματικά υγιή, αλλά με «επικίνδυνες ιδιοσυγκρασίες »
Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μετά από σχετικό αίτημα
(request) της Freedom of Information, έδειξαν ότι, το 2011 και πάλι το 2013, οι κτηνίατροι του MoD θανάτωναν ένα άλογο κάθε 17 μέρες.
Από το 2003, 44 άλογα θανατώθηκαν επειδή είχαν διαγνωστεί με αρθρίτιδα (DJD -degenerative joint disease -ή οστεοαρθρίτιδα ιπποειδών )
σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sunday People, άλλα 19 άλογα θανατώθηκαν εξαιτίας ανίατων τραυματισμών στους τένοντες, και άλλα άλογα θανατώθηκαν λόγω αθεράπευτων (ανίατων) ιατρικών παθήσεων.

Ένας κτηνίατρος - που ερευνά τα περιστατικά και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος - δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά. Είπε: «Θα ήθελα να ξέρω γιατί η ευθανασία θεωρείται ως η μόνη κατάλληλη “θεραπεία”» επίσης, ο κτηνίατρος δήλωσε ότι, η έννοια του όρου «επικίνδυνη ιδιοσυγκρασία» είναι πολύ γενική για να ερμηνεύσει την αιτία θανάτωσης του αλόγου.
Η αποκάλυψη της «ευθανάτωσης» μεγάλου αριθμού αλόγων από το MoD, είναι το τελευταίο σκάνδαλο που αναδεικνύει η έρευνα για τη μεταχείριση των ζώων στο στρατό.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το MoD «ευθανάτωσε» περισσότερους από 350 συνταξιούχους στρατιωτικούς σκύλους από το 2009.
[42 στρατιωτικοί Βρετανικοί σκύλοι «ευθανατώθηκαν» λόγω «επικίνδυνης ιδιοσυγκρασίας», 27 σκύλοι «ευθανατώθηκαν» επειδή ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους, 117 σκύλοι «ευθανατώθηκαν» για λόγους ηλικίας και ευημερίας ( 'age and welfare' reasons) και 76 σκύλοι «ευθανατώθηκαν» γιατί είχαν οστεοαρθρίτιδα].

Τον περασμένο Δεκέμβρη, η Sunday People αποκάλυψε επίσης ότι ο Βρετανικός στρατός σκότωσε μέσα σε τρία χρόνια, 28.000 ζώα (χοίρους, κουνέλια, μαϊμούδες και guinea pigs) σε πειράματα ( “research into battlefield injuries” έρευνα για τραυματισμούς στα πεδία μάχης)
περίπου 115 χοίροι θανατώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια με τη σκληρή πρακτική της ανατίναξης χοίρων ['cruel' practice of blowing up pigs]
σε μια στρατιωτική βάση στο Porton Down, Wiltshire, έβαλαν στους χοίρους στρατιωτική στολή, πριν να τους ανατινάξουν.
οι ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων λένε ότι οι ασκήσεις είναι «αδύνατο να δικαιολογηθούν ιατρικά, ηθικά ή εκπαιδευτικά», αλλά το Υπουργείο Άμυνας επιμένει ότι βοηθούν στην ανάπτυξη θεραπειών που έχουν σώσει ζωές στον πόλεμο.

6-4-14   MoD even puts down healthy horses as part of its cull in the latest animal scandal to hit the military
πηγές
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2598013/MoD-puts-healthy-horses-cull-latest-animal-scandal-hit-military.html

The Army has around 500 horses, mostly serving in the King’s Troop of the Royal Horse Artillery and the Household Cavalry.
They play a vital role in ceremonies like Changing of the Guard and Trooping the Colour at the Queen’s Birthday Parade.
πηγή
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/army-kills-200-horses-ten-3379939

Δεν υπάρχουν σχόλια: