Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ στη ΣΟΥΗΔΙΑ


Σουηδία, στις 25-3-14 θεσπίστηκε ο νέος νόμος που απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση με ζώα.
Στη χώρα με τη μεγαλύτερη κοινωνική σεξουαλική ανεκτικότητα, ο ποινικός κώδικας δεν έκανε καμία αναφορά στην κτηνοβασία τα τελευταία 70 χρόνια.
Ο κτηνοβάτης αντιμετώπιζε τη δικαιοσύνη, μόνο εάν προκαλούσε αποδεδειγμένα τραυματισμό και πόνο στο ζώο κατά τη διάρκεια της κτηνοβασίας.
Η νομική βάση για τη θέσπιση απαγόρευσης της κτηνοβασίας υποστηρίχτηκε από τον υπουργό Αγροτικών υποθέσεων Eskil Erlandsson (Rural Affairs Minister), που εδώ και χρόνια προωθεί τη σχετική νομοθεσία. Τον Ιούνιο δήλωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κτηνοβασία είναι απαράδεκτη»
Το υπουργείο αγροτικών υποθέσεων ( Landsbygdsdepartementet) βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης, κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού και οι περιοχές ευθύνης του περιλαμβάνουν τη γεωργία, περιβαλλοντικά θέματα, την καλή διαβίωση των ζώων, τα τρόφιμα, το κυνήγι και την έρευνα στον τομέα των γεωργικών επιστημών)
31-3-14   Bestiality now illegal in Sweden
πηγή
http://www.thelocal.se/20140331/bestiality-now-illegal-in-sweden

για την απαγόρευση της κτηνοβασίας, δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα ο Jan Ertsborn (Liberal Party member of Swedish parliament)
Τον Οκτώβριο του 2007, ο Jan Ertsborn δήλωσε στην ιστοσελίδα www.thelocal.se | Swedish Press ότι, οι κτηνίατροι βλέπουν πολλούς τραυματισμούς που πιστεύουν ότι προκαλούνται από πράξη κτηνοβασίας, αλλά αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Τα επιχειρήματα του πολιτικού για την απαγόρευση της κτηνοβασίας συμπίπτουν με αυτά της Swedish Animal Welfare Agency.
στον Jan Ertsborn δόθηκε επίσης μια online petition που έκανε η 28χρονη Mona Enetoft ( a keen horse rider and all round animal lover, truck driver from southern Sweden) για την απαγόρευση της κτηνοβασίας.

"What most people think of is the classic image of cows in a shed. But having spoken to a number of veterinarians, I know that it is smaller animals such as dogs and cats that are most at risk," Ertsborn told The Local. "Veterinarians see a lot of injuries that they believe are caused by this behaviour but it is difficult to prove," he added.
πηγή
http://www.thelocal.se/20071019/8846

Ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ προβλέπει βαρύ πρόστιμο, διετή ποινή φυλάκισης ή και τα δύο σε περίπτωση που ο δράστης συλληφθεί επ’ αυτοφώρω σε σεξουαλική συνεύρεση με ζώο. Η δημόσια αντίδραση στα περιστατικά πράξεων κτηνοβασίας, ανάγκασε την κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής με ζώο, ανεξάρτητα από τη «συγκατάθεσή» του.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2341789/Sweden-set-ban-bestiality-scrapping-legal-loophole-legal-animal-did-suffer.html

31-3-14    Κτηνοτρόφος που ασχολείται με εκτροφή βοοειδών δήλωσε στην εφημερίδα « The Local» ότι ο νέος νόμος δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο κτηνοτρόφος Gudmun Stenstrom που διατηρεί αγρόκτημα με αγελάδες στην Slöinge, στη νότια Σουηδία, είπε στην εφημερίδα ότι ο νέος νόμος εξυπηρετεί μόνο πολιτική σκοπιμότητα. «Οι κτηνοβάτες είναι ψυχικά άρρωστοι και χρειάζονται ψυχολόγο» είπε ο Stenstrom «πριν από έξι χρόνια, ένας μπήκε στο στάβλο μου και προσπαθούσε να συνευρεθεί σεξουαλικά με ένα μοσχάρι, τον έπιασα και ξόδεψα τρεις ώρες να του εξηγώ τη διαφορά ανάμεσα στο μόσχο και στη δαμαλίδα»
πηγή
http://www.thelocal.se/20140331/bestiality-now-illegal-in-sweden

τον Νοέμβριο του 2008, η εφημερίδα της Στοκχόλμης Expressen αποκάλυψε ένα δίκτυο 30 περίπου ατόμων (κυρίως άνδρες) που οργάνωναν ραντεβού για σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπων με παραγωγικά ζώα και σκύλους.
Οι σεξουαλικές πράξεις με ζώα συνήθως βιντεοσκοπούνταν για τη μελλοντική χρήση τους σε πορνογραφικές ταινίες.
Επικεφαλής του δικτύου ένας 45χρονος (former managing director and also moderator of a large internet animal sex forum) που διατηρεί πολλά άλογα και σκυλιά για αυτή τη χρήση, στο αγρόκτημά του στη νότια Σουηδία.
Ο 45χρονος (ανύπαντρος πατέρας δύο παιδιών) διηγείται στον δημοσιογράφο της Expressen, –που παρουσιάστηκε σαν πελάτης- ότι μια οικογένεια που μετακινήθηκε στην πόλη, του έδωσε τη σκυλίτσα της για να ζήσει καλύτερα στην εξοχή. Από τότε ο 45χρονος κάνει σεξ με αυτή τη σκυλίτσα, παρουσιάζει online την κτηνοβασία και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το ζώο τον προκαλεί για σεξ (του προσφέρει την πλάτη του…)
Οι κτηνοβασίες «animal sex meetings» των μελών του δικτύου γίνονται με ποικιλία από ζώα διαφορετικού είδους σε νοικιασμένα κτήματα. Οι πράξεις τους βιντεοσκοπούνται και διανέμονται σε άλλους «animal sex enthousiasts» Η Expressen κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο μετά από έρευνα πολλών μηνών μέσα στο διαδίκτυο.

Η Expressen βρέθηκε σε συνάντηση «animal sex meeting»
σε ένα μικρό χωριό στη Småland, οι κτηνοβάτες λένε ότι είχαν ραντεβού με μια γυναίκα που θα έφερνε δυο σκύλους και διηγούνται τις προηγούμενες συνευρέσεις κτηνοβασίας στο αγρόκτημα του «donkey man » που είχε δυο γαϊδούρια και μια κατσίκα. όπως λένε στο βίντεο που γυρίστηκε «προσπαθήσαμε με το γαϊδούρι, αλλά δεν πέτυχε και έτσι κάναμε σεξ με την κατσίκα»
11-11-2008 Swedish bestiality ring exposed
πηγή http://www.thelocal.se/20081111/15610
http://maskrosdjur.se/?p=933&lang=en


Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας, ο Eskil Erlandsson δήλωσε πως υπάρχει πολυπλοκότητα στο νόμο κατά της κτηνοβασίας. Ο Erlandsson άφησε εμβρόντητους τους συναδέλφους του MP όταν περιέγραψε δύο συμπεριφορές σεξουαλικής συμπεριφοράς ανθρώπου με ζώα. (περιέγραψε κάποιον που «από αγάπη» χτυπάει τις θηλές ενός θηλυκού σκύλου και κάποιον που βάζει ουσίες στα γεννητικά του όργανα για να τις γλύψει το ζώο) Ο Erlandsson είπε πως είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί η κτηνοβασία, ως κακοποίηση του ζώου.

Η Σουηδική Υπηρεσία Μέριμνας Ζώων (Swedish Animal Welfare Agency), καταχώρησε περίπου 115 περιπτώσεις κτηνοβασίας μεταξύ του 2000 και του 2005. Αυτό όμως θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου αφού τα περιστατικά που δημοσιεύονται δείχνουν ότι 200 έως 300 σκύλοι και γάτες, κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε χρόνο.

Σχετική μας ανάρτηση
28-3-11   η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ είναι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ και ΟΧΙ απλά ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
η τηλεοπτική εκπομπή TV4 αποκαλύπτει πως στα αρχεία της Σουηδικής αστυνομίας αναφέρονται 60 περιστατικά κτηνοβασίας μέσα στο 2010.
Σύμφωνα με τον Johan Beck-Friis του Σουηδικού κτηνιατρικού συλλόγου (Veterinärförbundet), από το 2006 και μετά, αναφέρονται επίσημα, περίπου 20 κτηνοβασίες το χρόνο, αλλά το 2010 δημοσιοποιήθηκαν 40 τραγικά περιστατικά.
Δηλαδή μέσα σε τέσσερα χρόνια, μόνο στη Σουηδία διπλασιάστηκε αυτού του είδους η εγκληματικότητα.
Η σεξουαλική κακοποίηση έγινε κυρίως σε άλογα που ζούσαν σε φάρμες στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων της Σουηδίας, και οι ιδιοκτήτες αλόγων έχουν πλέον σοβαρό λόγο να ανησυχούν.
Σύμφωνα με το TV 4, πριν από δύο εβδομάδες η φοράδα Bionne, πρωταθλήτρια σε αγώνες εμποδίων το 2009,στη Σουηδία, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από κτηνάνθρωπο, μάλιστα αυτήν την περίοδο η Bionne είναι έγκυος από τον αστέρα της Σουηδικής ιππασίας επιβήτορα Tornesch, (Tornesch, Malin Baryard-Johnsson's stallion).
Ο καθηγητής ψυχιατρικής επιδημιολογίας στο Karolinska Institutet, Δρ. Niklas Långström, ειδικός σε περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων, είπε στο TV4 ότι αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση κακοποίησης ζώων,
οι κτηνοβάτες είναι σαδιστικά και θρασύδειλα άτομα που διεγείρονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και την πρόκληση πόνου στα ζώα.
Η απόλυτη άσκηση δύναμης επάνω στα αδύναμα να αντιδράσουν ζώα διεγείρει τους διαταραγμένους κτηνάνθρωπους.
Ο ιδιοκτήτης του σεξουαλικά κακοποιημένου αλόγου, αντικρίζει ένα πανικόβλητο, ανήσυχο ζώο που συχνά αιμορραγεί από τη ρήξη μήτρας που προκαλεί η κτηνοβασία.
Η σύλληψη του δράστη είναι δύσκολη, απαιτείται πολυδάπανη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με κρυφές κάμερες, συναγερμούς και παρακολούθηση. Ο δράστης δύσκολα οδηγείται στο δικαστήριο.
Σε πολλές χώρες δεν υπάρχει ποινικοποίηση της κτηνοβασίας, ο δράστης δικάζεται συνήθως για φθορά περιουσίας, για απλή κακοποίηση ζώου, ενώ πρέπει να αποδειχθεί ότι το ζώο υπέφερε και δεν συναίνεσε στην ερωτική συνεύρεσή του με τον κτηνάνθρωπο.

22-3-2011   Sadistic sex crimes on animals rise in Sweden
http://www.thelocal.se/32742/20110322/

25-10-2010, Σουηδία, υπάρχουν περίπου 20 αναφορές κτηνοβασίας κάθε χρόνο, αλλά μέσα στο 2010 ο αριθμός φθάνει τις 40-50 αναφορές. Πρόσφατα στην ανατολική Σουηδία μια 20χρονη φοράδα που ήταν έγκυος βιάστηκε από άνθρωπο, υπέστη ρήξη μήτρας και αιμορραγούσε

πηγή http://www.thelocal.se/29808/20101025/helocal.se/29808/20101025/

12-11-2008 Σουηδική ζωοφιλική οργάνωση αναφέρει 115 περιστατικά κτηνοβασίας από το 2000 μέχρι το 2005 αλλά μόνο σε δύο περιπτώσεις έγινε έρευνα. Ωστόσο αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού εκτιμάται πως στη Σουηδία, 200-300 σκύλοι και γάτες κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε χρόνο.

Most countries nowadays either outlaw the practice entirely (most states in the US) or prosecute penetrative sex with animals (Britain).
πηγή http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article5140576.ece

Η νομοθεσία για την κτηνοβασία, σε διάφορες χώρες

14-6-13    Sweden set to ban bestiality, scrapping legal loophole that made it legal 'if the animal did not suffer'

Germany introduced a ban in December after a sharp rise in cases of bestiality including the launch of several 'erotic zoos' which people could visit to abuse animals ranging from llamas to goats.

Bestiality is banned in many European countries, including the Netherlands, France and Switzerland.

The law was changed in the UK in 2003, which reduced the maximum sentence from life imprisonment to two years.

The act however, is still permissible in Belgium and Denmark.

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2341789/Sweden-set-ban-bestiality-scrapping-legal-loophole-legal-animal-did-suffer.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: