Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΖΩΩΝ στη ΔΑΝΙΑ, Ο νέος ΝΟΜΟΣ που κοινοποίησε ο Dan Jorgensen

Δανία, αλλαγές στις θρησκευτικές πρακτικές σφαγής για την παραγωγή κρέατος χαλάλ (μουσουλμανική θρησκεία) και kosher (εβραϊκή θρησκεία)
Ο Δανός υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Αλιείας Dan Jorgensen, ανακοίνωσε στις 10-2-14 το νέο κανονισμό   για την kosher και χαλάλ σφαγή, που προβλέπει την αναισθητοποίηση των ζώων πριν από τη σφαγή τους.
ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης αντιμετώπισε ο 
Dan Jorgensen από τις μουσουλμανικές οργανώσεις και την  Εβραϊκή κοινότητα  που απαιτούν ότι τα ζώα πρέπει να έχουν τις αισθήσεις τους, δηλαδή να έχουν συνείδηση  την ώρα της σφαγής.
Η διατήρηση των αισθήσεών  τους επιβάλλεται τόσο για θρησκευτικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας - για να επιτευχθεί η αποστράγγιση του αίματός τους -
Η μουσουλμανική οργάνωση Ισλαμικός Πολιτισμός
  (Islamisk Kulturcenter) παίρνει χρήματα για να ευλογήσει τα πουλερικά στο σφαγείο πριν από τη σφαγή τους και θεωρεί ότι το ευλογημένο νερό είναι καλύτερο από την αναισθητοποίησή τους.
Σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό, ο Θεός έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να σφάζονται ζώα.  Αυτό σημαίνει ότι οι Εβραίοι τρώνε μόνο,  κρέας ζώων που σφάζονται με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο (που ονομάζεται schæchtning).
Σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό, το ζώο δεν πρέπει να αναισθητοποιείται πριν από τη σφαγή. Ο λαιμός πρέπει να κόβεται με μια κίνηση με ένα επιλεγμένο κοφτερό μαχαίρι. Το αίμα πρέπει να αποστραγγίζεται, στον Ιουδαϊσμό δεν πρέπει να τρώνε αίμα.
Το αίμα θεωρείται ως η ζωή πάσης σαρκός, είναι η εσωτερική ζωτική ενέργεια του ζώου.
Når kødet er slagtet på denne måde er det koscher, altså tilladt for jøder at spise. Όταν το ζώο σφαγιάζεται με αυτό τον τρόπο, το κρέας του είναι kosher, και επιτρέπεται για τους Εβραίους να το φάνε.
Η  Halal σφαγή γίνεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως η σφαγή schæchtning. Συνεπώς κάθε σφάγιο που είναι schæchtet είναι επίσης Halal σύμφωνα με το Ισλάμ, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει, σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό.
Το ζώο δεν πρέπει να αναισθητοποιείται πριν από τη σφαγή για να είναι «καθαρό» Στο Ισλάμ απαγορεύεται να καταναλώνεται το αίμα και έτσι το πτώμα του ζώου πρέπει να αδειάσει (αποστραγγιστεί) τελείως πριν να καταναλωθεί. Τη στιγμή που σφάζεται το ζώο, λέγεται η προσευχή «στο όνομα του Θεού, ο Θεός είναι ανώτερος»
Herefter skal alt blodet løbe fra.
Ο Dan Jorgensen αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη και να συζητήσει με τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους για το νέο κανονισμό που αφορά τις τελετουργικές σφαγές ζώων.
Ωστόσο πιέζεται υπερβολικά, αφού κινδυνεύουν οι Δανικές εξαγωγές κρέατος στις μουσουλμανικές χώρες. Κάθε χρόνο εξάγονται κοτόπουλα
Halal αξίας 100 εκατομμυρίων κορωνών (1 εκατ. κορώνες= 119.012,20 ευρώ).
ο Ισραηλινός Αναπληρωτής Υπουργός Θρησκευτικών Υπηρεσιών, Rabbi Eli Ben Dahan, δήλωσε στην εβραϊκή Daily Forward ότι «ο ευρωπαϊκός αντισημιτισμός δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, και εκτείνεται ακόμα και σε κυβερνητικά όργανα».
σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες οι χαλάλ και kosher κρεοπώλες απολαμβάνουν μια εξαίρεση στον κανόνα που ισχύει στα σφαγεία. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, η τελετουργική σφαγή ", σύμφωνα με τις εβραϊκές και ισλαμικές θρησκευτικές τελετές" επιτρέπεται ρητά από το διάταγμα του 1980.  Στη Δανία – και με τους ισχύοντες κανόνες στην Πολωνία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία- θα δημιουργηθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα αφού δεν υπάρχει ούτε ένα πιστοποιημένο kosher κρεοπωλείο και έξι χιλιάδες Εβραίοι συνεχίζουν να αγοράζουν κρέας από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Dan Jorgensen απάντησε με το ερώτημα «τι έχει προτεραιότητα, τα δικαιώματα των ζώων ή οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ?»
1-3-14 Minister bruger strudsetaktik i halalsag
πηγή    http://www.etik.dk/artikel/546927
20-2-14   Danimarca, la carne fa infuriare ebrei e musulmani
πηγή
http://www.repubblica.it/esteri/2014/02/20/news/danimarca_macellazione_kosher_e_halal-79112332/

18-2-14    Danish 'halal law' changes nothing says imam
πηγή
http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/02/danish-halal-law-changes-nothing-says-imam-2014218131810376890.html


16-2-14 
Ban on religious slaughter of animals begins in Denmark

πηγή
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ  ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΦΑΓΩΝ

16-3-14  Η νέα (ζωο)λατρεία επιτίθεται στις παλιές θρησκείες
Απαγόρευση της θρησκευτικής σφαγής ζώων για την παραγωγή κρέατος χαλάλ (μουσουλμανική θρησκεία) και kosher (εβραϊκή θρησκεία) επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας, μετά από πολυετείς αγώνες των ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.
ο Υπουργός Γεωργίας Dan Jorgensen είπε στο TV2 της Δανίας ότι «τα δικαιώματα των ζώων προηγούνται της θρησκείας».
ο αναπληρωτής Υπουργός θρησκευτικών τελετών του Ισραήλ Rabbi Eli Ben Dahan δήλωσε στην εβραϊκή Daily Forward: « Ο ευρωπαϊκός αντισημιτισμός δείχνει το αληθινό του πρόσωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη, εντεινόμενος μάλιστα εντός των κυβερνητικών οργάνων».
Το Al Jazeera ανέφερε τη δήλωση της οργάνωσης Danish Halal, η οποία ξεκίνησε εκστρατεία κατά της απαγόρευσης, ότι προκειται για "μία σαφή παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία η οποία περιορίζει τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων και των Εβραίων να ασκούν τη θρησκεία τους στη Δανία".
πηγή
κυνηγετικές σελίδες
http://kynigetikes.selides.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1058:i-nea-zoo-latreia-epitithetai-stis-palies-thriskeies&catid=42&Itemid=94

10-3-14  Why Religious Slaughter Must Stay
The issue of religious slaughter hit the headlines again last. Andrew Rosindell, the secretary of Parliament's animal welfare group, has joined voices demanding the end of religious slaughter in the UK.
The Daily Mail ran an expose last year of the halal meat industry showing that even in Wembley stadium all the chicken was halal.
I don't believe the UK government will allow this legislation to pass. Why? The Jewish lobby won't allow it for one. Secondly, this method of slaughter is sacred; it's a tradition passed from Prophets to men to show them how to treat animals both during life and at death.
Having personally slaughtered over 600 lamb, 1000 chickens, 100 goats, 200 geese ,100 ducks and 1 cow, I can only talk from my experience.

Πηγή http://www.huffingtonpost.co.uk/neil-payne/halal-kosher_b_4935344.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: