Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

«Robocop» αυτοκίνητο αστυνομίας στη Βρετανία


Αυτοκίνητο της αστυνομίας,  γενιάς smartphone, πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Βρετανίας.
Το βρετανικής κατασκευής high-tech «Robocop»  αυτοκίνητο Vauxhall Astra Sports Tourer, μπορεί να φαίνεται σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο της αστυνομίας,  αλλά διαθέτει μια σειρά από κυβερνο-όπλα για αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος.
Το «Robocop» αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό γνωστών εγκληματιών
Onboard υπολογιστές έχουν δυνατότητα να εντοπίσουν τις πιθανές για διάπραξη εγκλήματος τοποθεσίες ώστε να μεταβούν εκεί οι αστυνομικοί, πριν ακόμη γίνει το έγκλημα.

Το αυτοκίνητο, κοστίζει £ 21.020 , έχει τελική ταχύτητα 122 μίλια/ώρα, είναι εξοπλισμένο με ταχείες ευρυζωνικές διαδικτυακές υπηρεσίες και οι αστυνομικοί μπορούν να κατεβάσουν φωτογραφίες από την εθνική βάση δεδομένων της αστυνομίας. Έτσι σε δευτερόλεπτα γίνεται διανομή των πληροφοριών.
Διαθέτει εξοπλισμό  ποσού £ 12.000, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας.  Γίνεται καταγραφή κάθε κίνησης και δραστηριότητας και τρισδιάσταση σάρωση προσώπου των ανθρώπων γύρω από το αυτοκίνητο, και στους δρόμους.
Οι κάμερες επιτρέπουν το Astra να συλλάβει κάθε κίνηση γύρω από αυτό, καταγράφουν τη δραστηριότητα και σαρώνουν τα πρόσωπα των ανθρώπων στους δρόμους.
Μια satnav οθόνη στο ταμπλό, εμφανίζει τη ροή πληροφοριών για ανθρώπους, τοποθεσίες και δρόμους.
Διαθέτει υπολογιστές Toughbook, smartphones στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και ένα μαύρο κουτί στο χώρο αποσκευών που συλλέγει συνεχώς δεδομένα.
Μπροστά, πίσω και στις δύο πλευρές της οροφής, μικροσκοπικές κάμερες, μπορούν να εντοπίσουν και να καταγράψουν πιθανές σκηνές κάποιου εγκλήματος που διαπράττεται, όταν κινείται το αυτοκίνητο.
Φωτογραφικές μηχανές κάνουν αυτόματα αναγνώριση πινακίδων και επισημαίνουν κάθε όχημα που σχετίζεται με το έγκλημα.
Δύο ή περισσότερες κάμερες στο πίσω κάθισμα κάνουν οπτική καταγραφή των στοιχείων του υπόπτου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή αποδεικτικών στοιχείων σε αιτήσεις για αστυνομική βαρβαρότητα.

Φέτος ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δοκιμή του, το όχημα κέρδισε την υποστήριξη της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας και ο μελλοντικός σχεδιασμός του, είναι πρόκληση για τους κατασκευαστές του.

Ο κατασκευαστής του λέει πως το αυτοκίνητο δίνει απάντηση στον Metropolitan Police Commissioner Bernard Hogan-Howe's directives που πρότεινε τη δημιουργία κινητού γραφείου αστυνομίας, έτσι ώστε να μη κάθονται στα γραφεία τους οι αστυνομικοί.

 Ο Dick Ellam, διαχειριστής για τα οχήματα της Vauxhall, δήλωσε: «Αυτό το βρετανικής κατασκευής αυτοκίνητο Astra θα βοηθήσει να γίνει αστυνομικούς να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αφού θα τους επιτρέπει να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

25-5-13  Robocopcar: High-tech Astra has its own wi-fi 'bubble', predicts where crimes will happen and can even recognise crooks' faces πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2330890/The-Robocopcar-High-tech-Astra-wi-fi-bubble-predicts-crimes-happen-recognise-crooks-faces.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: