Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ από τον ΠΑΠΑ στην ΙΤΑΛΙΑ


ΙΤΑΛΙΑ, ο Πάπας Φραγκίσκος  εικάζεται πως πραγματοποίησε δημόσια εξορκισμό σε νεαρό αγόρι που ήταν καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα την Κυριακή της Πεντηκοστής.  Ο Ποντίφικας με το τέλος της Κυριακάτικης λειτουργίας ευλόγησε πιστούς που ήταν σε αναπηρικά καρότσια στην πλατεία του Αγ.Πέτρου και όταν πλησίασε στο νεαρό αγόρι, συνομίλησε με τον ιερέα που το συνόδευε.

Τα πλάνα από το βίντεο, δείχνουν τον Πάπα να πραγματοποιεί τελετουργικό για να ελευθερωθεί ο νεαρός από τους δαίμονες.
το Βατικανό υποστηρίζει πως ο Πάπας, απλά  έκανε προσευχή.

Το βίντεο δείχνει τον Πάπα να τοποθετεί τα δυο του χέρια στο κεφάλι του νεαρού, να πιέζει την κορυφή του κεφαλιού του σταθερά και να προσεύχεται έντονα.   Ο νεαρός ανοίγει το στόμα ενώ ανασηκώνεται  και το σώμα του κλονίζεται από δυνατούς σπασμούς. 
Καθώς ο Πάπας προσεύχεται, οι σπασμοί και τα τινάγματα φαίνεται να υποχωρούν.
Ο Πάπας συνεχίζει να ευλογεί τους πιστούς και χαμογελά στα υπόλοιπα παιδιά που περιμένουν να τον συναντήσουν.
Το βίντεο έγινε θέμα στο θρησκευτικό δορυφορικό κανάλι " the religious satellite channel TV2000's programme Vade Retro "
Για το Βατικανό, ο Father Federico Lombardi δήλωσε ότι ο Πάπας «δεν είχε πρόθεση να εκτελέσει εξορκισμό», αλλά να κάνει μια «προσευχή για ένα άνθρωπο που υποφέρει».
Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI, δεν πραγματοποίησε ποτέ επισήμως εξορκισμό αλλά ο Ιωάννης Παύλος II πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις εξορκισμούς κατά τη διάρκεια της αρχιεροσύνης του.

Is Pope Francis an exorcist? Video appears to show Pontiff perform exorcism on wheelchair-bound boy after Sunday Mass
The Pope has been captured on film performing an apparent exorcism.
Footage taken in St Peter's Square purports to show Pope Francis carrying out a ritual to liberate a young man from demons.
The disabled man went into a frenzy of convulsions and shook, then slumped as Francis prayed over him.
The video has led to speculation that the pope performed a public exorcism but the Vatican have denied it
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2328355/Is-Pope-Francis-exorcist-Video-appears-Pontiff-perform-exorcism-wheelchair-bound-boy-Sunday-Mass.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: