Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΦΕΤΙΧΙΣΤΙΚΟ ΣΕΞ, ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ


΄Οσοι κάνουν φετιχιστικό σεξ είναι πιο υγιείς ψυχολογικά και πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που έχουν φυσιολογική ερωτική ζωή. Αυτό είναι το πόρισμα μελέτης Ολλανδών ερευνητών με επικεφαλής τον Δρ Andrea Wismeijer, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Tilburg – που βρίσκεται στην νότια Ολλανδία και ειδικεύεται στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες-Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φετιχιστές είναι πιο εξωστρεφείς και λιγότερο νευρωτικοί.

Αυτοί που διατηρούν κυρίαρχο ρόλο στα ερωτικά παιχνίδια είναι διανοητικά πιο ισορροπημένοι από αυτούς που έχουν ρόλο υποταγής στο σεξ (για παράδειγμα, ρόλο της σκλάβας)

Αλλά κανένας που μετέχει σε σαδομαχιστικό σεξ (S & M σεξ) δεν σκόραρε χαμηλότερα στα ψυχολογικά τεστ από αυτούς που κάνουν νορμάλ σεξ.


Ακούγεται παράλογο, αλλά εάν απολαμβάνεις το συριγμό και τον πόνο από το μαστίγιο (και γενικά τις ξυλιές)  ή τις αλυσίδες και τις χειροπέδες του έρωτα, είσαι  ψυχικά πιο υγιής από κάποιον που απολαμβάνει μια νορμάλ σεξουαλική ζωή.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το φετιχιστικό  BDSM σεξ (bondage, discipline, sadism and masochism) είναι δείκτης διευρυμένης προσωπικότητας και οι   BDSM fans δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα ψυχολογικά τεστ σε σύγκριση με εκείνους  που δεν έχουν σεξουαλικά φετίχ.

Ο Δρ Wismeijer και οι  συνάδελφοι του ερευνητές ζήτησαν από τους fans BDSM  να υποβληθούν online σε μια σειρά από ψυχολογικά ερωτηματολόγια

Ζήτησαν, επίσης να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια «φυσιολογικά» άτομα που δεν κάνουν BDSM σεξ (με ρόλους κυριαρχίας, υποταγής, σαδισμό και μαζοχισμό) μέσω μιας ιστοσελίδας γυναικείου περιοδικού, μιας μυστικής προσωπικής ιστοσελίδας και μιας ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.

Οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τι ακριβώς περιελάμβανε η έρευνα, μόνο ότι αφορούσε την  «ανθρώπινη συμπεριφορά».

Συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια, συνολικά 902 άτομα που κάνουν BDSM σεξ και 434 άτομα που κάνουν νορμάλ σεξ. Οι ερωτήσεις ήταν σχετικές με την προσωπικότητα, την ευαισθησία στην απόρριψη, το στυλ της προσέγγισης στις ανθρώπινες σχέσεις και την ευτυχία.

Οι κυρίαρχοι στο ερωτικό παιχνίδι παρουσίαζαν μεγαλύτερη συναισθηματική και ψυχολογική σταθερότητα, οι υποτακτικοί μικρότερη σταθερότητα και εκείνοι που απολάμβαναν να είναι άλλοτε κυρίαρχοι και άλλοτε υποτακτικοί, παρουσίαζαν μια μέση σταθερότητα.
Αν και θεωρείται πως εκείνοι που επιλέγουν το ρόλο του υποταγής στο σεξ, είναι πιο ευάλωτοι, εντούτοις δεν σκόραραν χαμηλότερα στα ψυχολογικά τεστ για την ψυχική υγεία, από εκείνους που κάνουν νορμάλ σεξ.

 Οι fans BDSM  είναι σε γενική βάση πιο εξωστρεφείς, πιο ανοικτοί σε νέες εμπειρίες και πιο ευσυνείδητοι από τους λιγότερο τολμηρούς συμμετέχοντες. Επίσης είναι λιγότερο νευρωτικοί (χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από το άγχος)

Οι fans BDSM είναι  επίσης λιγότερο νευρωτικοί, η νεύρωση είναι διαταραχή της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από άγχος.

Ο ρόλος που παίζει ένα άτομο στο BDSM σεξ, φαίνεται να συνδέεται με το ψυχολογικό του προφίλ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Could bondage be good for you? S&M enthusiasts are 'healthier and less neurotic' than those with a tamer sex life
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2333244/Could-bondage-good-S-M-enthusiasts-healthier-neurotic-tamer-sex-life.html
 
31-1-12 μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΜΕΘΟΔΟΣ
A Dangerous Method actress Keira Knightley claims the British are 'obsessed with spanking'
In the fact-based film about pschyoanalysts Carl Jung and Sigmund Freud, Knightley portrays a hysterical, tic-ravaged mental patient with masochistic tendencies who becomes sexually involved with her psychoanalyst, Dr Carl Jung, played by Fassbender. As well as some explicit sex scenes, the script also called for her to enjoy being tied to a bed and spanked.
http://www.telegraph.co.uk/culture/culturevideo/filmvideo/9053131/A-Dangerous-Method-actress-Keira-Knightley-claims-the-British-are-obsessed-with-spanking.html


31-5-13 Ότι πιο "προχωρημένο" έχουμε δει σε γόβες. Ιδανικές και για φετιχιστές (φωτό)  
Οι τρελές (και απίθανες) δημιουργίες του Κobi Levi.Ο σχεδιαστής που έχει λατρεία με τα περίεργα σχέδια έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μοναδικά κομμάτια μερικά από τα οποία συνδυάζουν το χιούμορ με το σεξ.
Seleo.gr News
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=99296:oti-pio-proxorhmeno-exoume-dei-se-gobes-idanikes-kai-gia-fetixistes-foto&catid=53:roz&Itemid=76

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: