Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΝΙΝΤΖΑ προστατεύει ΓΕΙΤΟΝΙΑ στην ΟΥΑΛΙΑ

Νότια Ουαλία, Newport, Ringland.   Ο 21χρονος Tanis Baker πολέμησε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο την εγκληματικότητα αλλά βρέθηκε  αντιμέτωπος με το νόμο.
Αστυνόμευε τη γειτονιά του ντυμένος με στολή μασκοφόρου Νίντζα. Έλεγε πως ήταν τα μάτια και τα αυτιά της αστυνομίας στη γειτονιά του. Φορούσε τη μαύρη στολή πολεμικών τεχνών με την κουκούλα και με κωμικό τρόπο επιτηρούσε ανήλικα παιδιά για να μη καταναλώνουν αλκοόλ.
Ο ίδιος ήταν θύμα βίας, ληστείας και εκφοβισμού από εγκληματική τοπική συμμορία που του επιτέθηκε πέρυσι, όταν ήταν έξω με την αδελφή του. Η αστυνομία δεν εντόπισε τους δράστες.
Ο Tanis Baker εργαζόταν ως μπάρμαν σε κλάμπ μπιλιάρδου (snooker club) στο Newport.
Συνελήφθη για κατοχή ενός ξύλινου χειροποίητου σπαθιού Σαμουράι.
Καταδικάστηκε  σε 12 μηνη επιτήρηση, 60 ώρες εργασίας χωρίς αμοιβή και  πληρωμή δικαστικών εξόδων.
Οι δικαστές έκριναν πως επειδή έβλεπε κόμικς με υπερήρωες, μπέρδευε τη φαντασία με την πραγματικότητα.
όταν τον ρώτησαν τι θα έκανε εάν βρισκόταν  αντιμέτωπος με πραγματικό έγκλημα, απάντησε πως δεν είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Paul Lavin του είπε πως μπορεί να πίστευε ότι προστάτευε την κοινωνία, αλλά δημιουργούσε προβλήματα.
πηγές
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/9742744/Is-it-a-bird-Is-it-a-plane-No-its-the-Newport-vigilante-ninja.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2247648/Comic-book-fan-Tanis-Baker-arrested-armed-police-dressing-ninja-superhero-wooden-sword-help-fight-crime.html
http://www.smh.com.au/world/hes-been-watching-too-many-films-crime-fighting-ninja-falls-foul-of-law-20121214-2bdsi.html
σχόλια αναγνωστών
-Arresting the wrong people as usual.
-How much has this pantomime cost?. Why didn't the police just take the piece of wood off him and send him home with a warning. An absolutely stupid wast of time and taxpayers money
-Always insufficient evidence for everything!!! Just a perfect excuse for them not to do their jobs!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: