Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

100χρονών ΜΗΤΕΡΑ ζει με ΧΟΙΡΟΜΗΤΕΡΑ στην ΚΙΝΑ

ΚΙΝΑ, κομητεία Guanyun στην επαρχία Jiangsu. Ο Κινέζος αγρότης Shoutian Chen αφήνει την 100 χρόνων μητέρα του να ζει μόνη της στο χοιροστάσιο.
Το θέμα προκαλεί έντονη κριτική διαδικτυακά και ανοίγει συζήτηση για τη φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων στην Κίνα.
Στο China's eagle-eyed micro-blogging community, η κατάσταση της 100ντάχρονης μητέρας οκτώ παιδιών (που γεννήθηκε στις τελευταίες ημέρες της δυναστείας Qing) περιγράφεται ως παράδειγμα για την αυξανόμενη παραμέληση των ηλικιωμένων ατόμων στην Κίνα.
Ο Shoutian Chen, αντιμετωπίζει μπαράζ κριτικής στο διαδίκτυο, ενώ ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Jiangsu που έκανε ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης της 100ντάχρονης, αναφέρει πως η ηλικιωμένη μητέρα ζει σε μια χαμηλή καλύβα φτιαγμένη με τσιμεντόλιθους και μοιράζεται τον ελάχιστο χώρο της με μια χαριτωμένη χοιρομητέρα 200 κιλών. Ο κ. Chen δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Jiangsu, πως η μητέρα του μοιράζεται πρόθυμα την κρεβατοκάμαρά της με το ζώο και θέλει να ζει εκεί γιατί αισθάνεται πιο άνετα μέσα σε αυτό το χώρο.
Η κόρη της Gu Yuqing, είπε ότι προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της από το χοιροστάσιο, αλλά δεν μπόρεσε να την πείσει να φύγει.
Στο site κοινωνικής δικτύωσης Weibo (όπως το Twitter) οι χρήστες γράφουν «είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να το κάνει αυτό? Είναι αυτό ανθρώπινη ευημερία? Δεν αξίζει λίγες καλύτερες μέρες  μια ανθρώπινη ύπαρξη μετά από 100 χρόνια σκληρής ζωής?»
Η Κίνα έχει σήμερα περίπου 185 εκατομμύρια πολίτες πάνω από 60 ετών, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτιναχθεί σε σχεδόν 490 εκατομμύρια μέχρι το 2053, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Το σύστημα της χώρας που επιτρέπει τη γέννηση ενός μόνο παιδιού και η ανάξια συνταξιοδοτική πολιτική εντείνουν την πίεση στα μοναχοπαίδια που σηκώνουν το βάρος της φροντίδας των γονιών τους.
14-12-12  Chinese farmer forced 100-year-old mother to live in pigsty
πηγήhttp://www.smh.com.au/world/strangebuttrue/chinese-farmer-forced-100yearold-mother-to-live-in-pigsty-20121214-2bdqt.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: