Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κεριά και λιβάνια…

Διαβάστε το κείμενο, παραγωγής του τομέα τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2011. Όπως θα αντιληφθείτε πρόκειται για έναν τυφλοσούρτη, που καλούνται να αποστηθίσουν οι ινστρούχτορες της πράσινης προπαγάνδας και μέσω αυτού να μεταλαμπαδεύσουν τις υψηλές αξίες της νεοπασοκικής πολιτικής ηθικής στους εναπομείναντες χειροκροτητές του κινήματος. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι το κείμενο, προϊόν των ταλαιπώρων κοντυλοφόρων της υποκράτους, απευθύνεται σε πράσινα στρατιωτάκια, με δείκτη νοημοσύνης πεπτικού σωλήνα. Αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η παράγραφος που
αναφέρει τάματα, κεριά και λαμπάδες.
Προτρέπουν οι εφεδρικοί πράσινοι εγκέφαλοι-γραφιάδες, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και τους Έλληνες πολίτες, να ανάψουν λαμπάδες ίσα με το μπόϊ των βουλευτών του κινήματος, επειδή υπερψήφισαν το χαράτσι για τα ακίνητα. Επειδή ξαφνικά οι πράσινοι άθεοι, μας προέκυψαν και καλοί Χριστιανοί, που προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν τάματα, έχω μία πιο πρακτική πρόταση να κάνω, που σίγουρα θα υιοθετήσουν με μεγάλη χαρά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Δεν χρειάζεται λαμπάδα, ένα μικρό κεράκι αρκεί. Ας έχουν λοιπόν οι πολίτες πρόχειρο ένα μικρό κεράκι, να το ανάψουν στους πολιτικούς τάφους εκείνων, που κατ΄ επενάληψη και συνειδητά συνέργησαν στην καταστροφή της χώρας μας.
Α.Α.
Θαυμάστε το κείμενο και δοξάστε τους
ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΛΑΜΠΑΔΕΣ
1. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ακόμη μία φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Έκαναν και χθες αυτό που έπρεπε για να συνεχιστεί η δύσκολη, η επίπονη, αλλά η μοναδική πορεία προς τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας.
2. Μία πλειάδα ανθρώπων χθες το βράδυ άναψαν λαμπάδα στο ύψος των Βουλευτών του Κινήματός μας...
§ Ήταν εκείνοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παριστάνουν ότι θέλουν εκλογές, αλλά κατ' ιδίαν ομολογούν ότι τρέμουν στην ιδέα μήπως η σημερινή Κυβέρνηση δεν τα καταφέρει - γιατί αν δεν καταφέρει αυτή η Κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει.
§ Ήταν εκείνα τα στελέχη μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης που μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να λαϊκίζουν όσο θέλουν, να καλούν τους πάντες σε ανυπακοή, να νοσταλγούν τη δραχμή, εκμεταλλευόμενοι την οργή του κόσμου για να τσιμπήσουν ψηφαλάκια, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το Κίνημα θα κάνουν τα πάντα για να ξεπεραστεί κάθε σκόπελος και να μην καταρρεύσει η χώρα.
§ Και ήταν όλοι εκείνοι οι οποίοι, καθημερινά, από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ κατ' ιδίαν αναγνωρίζουν και αυτοί πώς αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να αντέξει, λυσσομανούν εναντίον της για τα πάντα:
- Όταν η Κυβέρνηση κάνει διάλογο για να πάρει δύσκολες αποφάσεις, την κατηγορούν ότι καθυστερεί. Όταν πάρει αποφάσεις, κατηγορείται για τις αποφάσεις που πήρε.
- Όταν τα πράγματα κυλάνε γρήγορα με την τρόικα, η Κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν διαπραγματεύεται. Όταν υπάρχουν καθυστερήσεις με την τρόικα, η Κυβέρνηση κατηγορείται ότι επιχείρησε να διαπραγματευτεί.
- Για μήνες κραυγάζουν «γιατί δεν μειώνετε το Δημόσιο; Γιατί δεν απολύετε;» - αλλά όταν η Κυβέρνηση παίρνει δύσκολες αποφάσεις για να μειώσει κι άλλο το Δημόσιο (π.χ. εργασιακή εφεδρεία) κραυγάζουν «απολύει κόσμο η κυβέρνηση», «στον καιάδα χιλιάδες εργαζόμενοι».
3. Τώρα όλοι αυτοί, αυτοί που παριστάνουν ότι έχουν όλες τις λύσεις αλλά στην πραγματικότητα δημιούργησαν το πρόβλημα ή είναι μέρος του, αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μιλώντας για «εργασιακό μεσαίωνα» την ώρα που απολύουν χωρίς κουβέντα στις επιχειρήσεις τους, αυτοί που παραδίδουν μαθήματα οικονομίας από εκπομπές και δελτία καταχρεωμένων καναλιών, όλοι αυτοί μπορούν να συνεχίσουν το ανεύθυνο βιολί τους. Οι μεν να λαϊκίζουν για λίγες ψήφους οι δε να καθυβρίζουν για τα νουμεράκια της AGB.
§ Γιατί όλοι ξέρουν ότι υπάρχει μία Κυβέρνηση και ένα Κίνημα που θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: