Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται ηλιακή καταιγίδα

Μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα έρχεται στη Γη, απειλώντας τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Διαβάστε τι λένε οι επιστήμονες.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα που κατευθύνεται προς τη Γη, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Οι ηλιακές κηλίδες δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα σκοτεινά σημεία του Ηλίου, τα οποία όμως ενδεχομένως να αποτελούν απειλή για τη Γη, αφού η ακτινοβολία που εκτοξεύουν, όταν φτάνει στον πλανήτη μας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η “Ενεργή Περιοχή 1302″, όπως έχουν ονομάσει την κηλίδα οι επιστήμονες, άρχισε τα τελευταία 24ωρα να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση. Μέχρι τώρα, η δραστηριότητά της έχει προκαλέσει ορισμένα εντυπωσιακά οπτικά φαινόμενα, όπως το Σέλας.

Οι ειδικοί, που παρακολουθούν τη δραστηριότητα της κηλίδας, ισχυρίζονται ότι τα επόμενα 24ωρα ενδέχεται να δημιουργηθεί και πάλι Σέλας, ενώ προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στην Γη, όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας.

Τα προβλήματα θα εντοπίζονται κυρίως στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Βήμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!