Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνε χαμένα κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων για τους ανέργους

Πάνε χαμένα κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων για τους ανέργους

Στα αζήτητα άφησε η κυβέρνηση ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης των ανέργων, λόγω της οικονομικής κρίσης, την ώρα που οικογένειες δεν έχουν τα απαραίτητα!

Μάλιστα η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαλέσει την Ελλάδα γιατί δεν έχει κάνει χρήση των κονδυλίων αυτών, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μαζικές απολύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η εξέλιξη αυτή πρόκυψε κατά την έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο προτείνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) μέχρι το τέλος του 2013.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει γιατί η Ελλάδα και ορισμένα άλλα κράτη-μέλη δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα το ΕΤΠ, παρά τις μαζικές απολύσεις.

Στο σχετικό ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 498 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 13 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, συμφωνώντας με την πρόταση της Κομισιόν, υποστηρίζει ότι πρέπει να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2013 η δυνατότητα του Ταμείου να χορηγεί οικονομική βοήθεια σε ευρύτερες ομάδες Ευρωπαίων, που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Με το ίδιο ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι τα ευεργετήματα του Ταμείου θα πρέπει να συμπεριλάβουν και ορισμένους τομείς της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: