Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΞΕΣΠΑ: «Πείτε μου πού πετάξατε τον Άλεξ»

Ξέσπασμα της Νατέλας: «Πείτε μου πού πετάξατε τον Άλεξ»

Ξέσπασε στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η μητέρα του 11χρονου Άλεξ, που εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006 στη Βέροια, με τις ποινικές ευθύνες να βαρύνουν πέντε ανήλικους στους οποίους αποδόθηκε ο θάνατος του παιδιού.

«Θα μου πείτε πού πετάξατε το παιδί, εσείς ξέρετε», φώναξε η Νατέλα Ιντσουάιντσε, απευθυνόμενη στους τρεις εκ των επτά γονέων που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, όπως αναφέρει σε αναλυτικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Μακεδονία».

Στην κατάθεσή της χθες στο δικαστήριο, μετά και τη σχετική προτροπή της προέδρου, περιορίστηκε στις ευθύνες που είχαν οι γονείς των παιδιών που δικάστηκαν για την εξαφάνιση και τον θάνατο του Άλεξ. Όπως είπε, δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τα παιδιά τους για τα οποία υποστήριξε πως ήταν γνωστή στη Βέροια η ροπή τους στο έγκλημα. Αυτό επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους μία κάτοικος της Βέροιας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα πέντε ανήλικα «φόβο και τρόμο» για τη μικρή κοινωνία της επαρχιακής πόλης, αλλά και ένας διευθυντής σχολείου, τονίζοντας ότι οι γονείς παρά τις εκκλήσεις του δεν ενδιαφέρονταν για τα παιδιά τους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο η μητέρα του παιδιού που κατάγεται από τη Ρουμανία, η μητέρα του παιδιού από την Αλβανία και ο πατέρας του Βορειοηπειρώτη, ενώ οι άλλοι τέσσερις γονείς δικάστηκαν ερήμην. Στην απολογία της η Ρουμάνα ισχυρίστηκε πως έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να απομακρύνει τον γιο της από τη συγκεκριμένη παρέα των παιδιών, φτάνοντας σε σημείο να ζητήσει και τη συνδρομή της ασφάλειας. Από την άλλη, η Αλβανίδα είπε πως η οικογενειακή τους κατάσταση ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε στην ίδια να επιτηρεί το παιδί της, καθώς ο σύζυγός της ήταν αλκοολικός και αυτή αναγκαζόταν να εργάζεται όλη μέρα. Ο πατέρας του Βορειοηπειρώτη υποστήριξε στην απολογία του πως απουσίαζε από τη Βέροια για δουλειές που είχε σε άλλες πόλεις.

«Η αρχή και το τέλος για μένα είναι πού βρίσκεται το παιδί, αυτά τα δικαστήρια δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές», εξήγησε η τραγική μητέρα του 11χρονου μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας στη «Μακεδονία» επέμεινε πως μοναδικό της μέλημα είναι αυτό, ο εντοπισμός του παιδιού της. «Τους βλέπετε (εννοώντας τους γονείς), δεν μπορώ να ελπίζω άλλο ότι είναι ζωντανός. Είναι πολλοί όμως αυτοί που ξέρουν, δεν μπορώ να ηρεμήσω αν δεν μάθω πού πήγαν το παιδί». Έχοντας δίπλα της τον σύζυγό της Δημήτρη Σιαΐνη, εξέφραζε συνεχώς την κρυφή ελπίδα της πως κάποτε θα αποκαλυφθεί πού κατέληξε ο 11χρονος Άλεξ.

pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: