Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Η ΠΓΔΜ δεν αποχωρεί από διαπραγματεύσεις - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το όνομα», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η στάση της χώρας του στις συζητήσεις παραμένει πολύ προσεκτική. Η δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ήρθε ως απάντηση στη διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησαν σκοπιανές οργανώσεις της διασποράς, με καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και αφίσες στα Σκόπια.

Με κεντρικό σύνθημα «Το όνομά μας είναι Μακεδονία», η καταχώριση εικονίζει ένα μικρό παιδί που ρωτάει: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου;». Οι εμπνευστές της εκστρατείας ζητούν από τους πολίτες της γειτονικής χώρας να ζητήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, να απαιτήσει την απαλοιφή του ακρωνυμίου FYROM, καθώς και την άμεση διεθνή αναγνώριση.

Το περιεχόμενο της καταχώρισης καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας και της τακτικής που έχει ακολουθήσει σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά και στην παρούσα οικονομική κρίση. «Η Ελλάδα είπε ψέματα για την οικονομία της και τώρα η Ε.Ε. καλείται να την ξεχρεώσει», αναγράφεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αφού καλεί τους πολίτες να μην ακούνε κινδυνολογίες για την τύχη της χώρας εκτός διεθνών οργανισμών, θέτει το ερώτημα «εάν μας ζητούν να αλλάξουμε το όνομα για να γίνουμε μέλη, τι θα ζητήσουν στο μέλλον;». Τέλος, προς ενίσχυση του αιτήματος για άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων, αναφέρεται ότι και μόνο με τη συνέχισή τους, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως «θα αλλάξουμε το όνομά μας».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: