Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Ποιος ο ρόλος της Θεοδώρας Τζάκρη στο Μακεδονικό;;;



Όσοι μελετούν προσεκτικά τον "Στόχο" δεν έψαχναν να βρουν ποιο είναι το "φρέσκο" πρόσωπο του Παπανδρέου που ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη μετά την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για την εκ Γιαννιτσών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έχει χαρίσει άφθονο υλικό διακωμώδησης τόσο στον Θέμο Αναστασιάδη, όσο και στην "Ελληνοφρένεια" του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι". Αρκετοί μάλιστα την χαρακτήρισαν "βουλευτή με μειωμένες ρητορικές ικανότητες" καθώς μιλά πολύ γρήγορα, κουνά σπασμωδικά τα χέρια και χάνει τον ειρμό. Για την πληθωρική ξανθιά του πράσινου μαντριού η εφημερίδα , αναφερόμενη σε ένα πανηγύρι γυφτοσκοπιανών που είχε πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι της Άριδαίας έγραφε:

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007 (αρ.φυλ. 295) ο Στόχος είχε αναφερθεί σε ένα πανηγύρι γυφτοσκοπιανών που είχε πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι Αριδαίας λέγοντας:

..."Ο " Στόχος" σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες γνωρίζει για το γυφτοπανήγυρο που έστησαν αυτοί οι ύποπτοι εθνικά τύποι στο Λουτράκι, στην Αριδαία! Το πανηγύρι των γυφτοσκοπιανών έγινε το περασμένο Σάββατο, με απόλυτη μυστικότητα μέχρι εκείνη την ημέρα. Έχοντας μάλιστα δικούς του παρατρεχάμενους με μπλουζάκια που έγραφαν "Μακεδονία" τα Σκόπια, ενώ παρών ήταν ο Γ.Γ. του σκοπιανού υπουργείου πολιτισμού, το οποίο και προφανώς επιδοτεί τέτοιες προπαγανδιστικές εκδηλώσεις. Τα συγκροτήματα ήταν από τα Σκόπια και τα τραγούδια στα σλάβικα!
Ο ψευτοπαπάς Τσαρκνιάς είχε αναλάβει τον ρόλο του οικοδεσπότη (η αδερφή του άραγε πέταγε πέτρες στους παρευρισκομένους;) , ενώ εκεί ήταν για να ...συνδράμουν και άλλοι πασίγνωστοι για την δράση τους υπέρ των Σκοπίων! Αληθεύει άραγε πως εκεί βρέθηκαν Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ο Πρίτσκας (που είχε τιμηθεί από τον Δήμο Έδεσσας!), ο Μπότσκαρης και ο κύριος με το ιχθυοτροφείο; Πάντως υπάρχει περίπτωση να ανακαλύφθηκε και η... απαλλαγή του Λιάνη στην περιοχή.
Οι πηγές μας ανέφεραν πως εκεί βρέθηκε και η βουλευτής Πέλλας κ. Τζάκρη.
Αν και η ίδια, όταν επικοινωνήσαμε μαζί της (ταραγμένη αλήθεια),δεν το δέχτηκε, λέγοντάς μας πως είχε πάει σε γάμο!... Και κάτι τελευταίο:Για ποια βουλευτίνα πήγαινε η σύσταση της Μπενάκη, να προσέρχεται στο Κοινοβούλιο ευπρεπώς ενδεδυμένη;"....

... Το λυπηρό είναι ότι μονίμως πρόσωπα που μας έχουν απασχολήσει (με την... κακή έννοια!) τα βλέπουμε μερικά χρόνια αργότερα να αναρριχώνται σε ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα της χώρας και να κρατάνε τις τύχες του Ελληνισμού στα χέρια τους!

Πηγή:Στόχος
αρ.φυλ.412 (1210)
σελ.8

Σχόλιο: Ξαναδείτε το βίντεο. Πέρα των όσων λέει για τη Μακεδονία μας και "αυτά που πρόκειται να συμβούν" - τι ετοιμάζει που εμείς δεν το ξέρουμε;- καθώς και το "δεν περισώζει την Ελληνικότητα της περιοχής" - υποννοεί ότι είναι χαμένη η ελληνικότητα της περιοχής;-

παρατηρήστε την προφορά της γενικότερα που γίνεται πιο εμφανής στις λέξεις "σχόοολια" ΄"φόοοβο" και "περισώωωζει"....



....σας φέρνει στο μυαλό κάτι η... ασυνήθιστη προφορά της;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δλδ ίντα χει η προφορά τση. λέγει κάτι περίεργο εις τσι λέξεις που υποδικνύονται αλλά δε το πιάνω. θα μου πει κάποιος?

Ανώνυμος είπε...

απορία έχω δε μιλώ ειρωνικά.

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

Όπως εσένα φαίνεται ότι μίλησες με Κρητική προφορά το ίδιο φαίνεται και της κ. Τζάκρη. Πιο νιανια δεν γίνεται. Και σίγουρα η προφορά της δεν είναι ούτε Κρητική, ούτε Ποντιακή. Πρέπει να ξεμακρύνεις πολύ για να το βρεις.

Ανώνυμος είπε...

ε πε το ξάστερα μπρε συ. ίντα ναι τουρκάλα?

Άναυδος είπε...

"...και τα τραγούδια στα σλάβικα!"

Σλάβικα; Μα δεν ήταν στην γλώσσα του Μ.Αλέξανδρου;

Ωχ, ξέχασα! Ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Σλάβος και μιλούσε Σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα όπως στα Σκόπια.

Αυτά θα λέει (δεν υπάρχει ακόμη) η αντίστοιχη «Δραγώνα» στα Σκόπια με σκοπό «να συγκλίνουμε οι γείτονες των Βαλκανίων»;

----------------

Τώρα για την προφορά στα φωνήνετα.
Ο πατέρας μου έλεγε "για το πως μιλάει τα Ελληνικά κάποιος, δεν θα προσέχεις πως λέει τα σύμφωνα, αλλά τα φωνήεντα". Γάτα.

Ίσως δεν είμαι εμβριθής σε αυτά, και δεν ξέρω που να την εντάξω.
Θα μας πει ο αρθρογράφος πιστεύω.

Θυμήθηκα όμως, άσχετο και συγνώμη, μια άλλη σουργελοκατάσταση που έλεγε "πΧοιότητα" και "σκΧολειά".
Τέτοια κουλή πρωτοτυπία
στην μανία του να περάσει για "προοδευτικός" στρατευμένος,
ο "συγχωρεμένος".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 28 Μαίου 2011
Κύριοι,
Οι πολιτικοί των διαφόρων αποχρώσεων είναι σαν τα γιαούρτια, έχουν ημερομηνία λήξης.
Ο λαός μένει πάντα στον τόπο του.
γι αυτό θα πρέπει να είναι ενήμερος
κι αν χρειαστεί, λόγω κατάχρησης της θέσης του από τον πολιτικό,να
αποδοκιμάζει, αποπέμπει κι εφ΄ όσον δεν υπάρχει άλλη λύση, λόγω εμμονήε του πολιτικού στα οφίκια, να καταχεριάζει.
Η Μακεδονία χώρος ευαίσθητος, την πολτιτική ευασθησία του οποίου ανέδειξαν πρώτοι οι Αυστριακοί διπλωμάτες την εποχή της Αυστροουγγαρίας, λόγω ύπαρξης πληθυσμών διαφόρων εθνικών καταγωγών και δύο θρησκειών, είδαν τον ιδανικό χώρο διείσδυσης ΄και στη συνέχεια εξόδου τους στο Αιγαίο, αν δεν απατώμαι είναι οι πρώτοι που συνέλαβαν την ιδέα ίδρυσης πολυεθνικού κράτους στο χώρο της Μακεδονίας, τελικά δεν έγινε επί τωνημερών τους, αλλά αρκετά αργότερα κι αφού τα εδάφη της μακεδονίας έγιναν χώρος αντιπαράθεσης των πέντε εθνικισμών που ανταγωνίστηκαν με τη σημαία των αντιστοίχων εθνών, εκ των οποίων τα τέσερα είχαν ήδη κρατική υπόσταση.
Την ίδρυση ανεξάρτητου πολυεθνικού κράτους υποστήριξαν στη συνέχεια κι άλλα κράτη για δικούςτους γεωστρατηγικούς λόγους.
Από τις συγκρούσεις αυτές και μετά από ανταλλαγή πληθυσμών προέκυψε η σημερινή κατάσταση.
Η βιβλιογραφία και η αρθρογραφία σχετικά με το μακεδονικό είναι εκτενής, αλληλοσυγκρουόμενη κι ενίοτε προπαγανδίζουσα.
Συνιστώ, ως εισαγωγή, για προπαρασκευή μη μεμυημένων στο θέμα, με κάθε επιφύλαξη, το βιβλίοτου Μάρτη, Η Πλαστογράφησις της Ιστορίας της Μακεδονίας, Γιώργη Μουστάϊρα, Γιουγκοσλαυία και μακεδονικό και το Ταυτότητες στη Μακεδονία, συλλογικό έργο.
Σε κάθε περίπτωση στη Μακεδονία όπου και να ανασκάψει κανείς στα πλάισια αρχαιολογικών ερευνών, μόνο ελληνικά ευρήματα ανακαλύπτει,
σε όλο το μήκος και το πλάτος της αρχαίας Μακεδονίας, το σλαυικό ιδίωμα είναι προϊόν του 7ου μ.χ. αι.
Γιουγκοσλαύοι ιστορικοί ειχάν συστήσει σε σλαυομεκεδόνες συναδέλφους τους στα διεθνή συνέδρια να μην αναφέρουν ανακρίβιες και ιστορικές βαρβαρότητες περί της καταγωγής του σλαυομακεδονικού ιδιώματος, καταγωγής τους κλπ γιατί γελοιοποιούνται.
Με εκτίμση,
Ιωάννης Στασινός