Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Michael Salla --μήνυμα για τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ρωσίας: Το αινιγματικό Psi-Corps & η μη ανθρώπινη σύνδεση. Θα δεχτεί το Ιράν μια συμβολική επίθεση από το Ισραήλ ?

Μήνυμα από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία Κόσμων σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν

το σχετικό βίντεο στον Κώδικα Μυστηρίων
Ιράν Ισραήλ!Υπάρχει παρασκήνιο; /Νετρίνα και νέες έρευνες!
https://www.youtube.com/watch?v=MGFGr9I0il0&t=2642s

Γράφτηκε από τον Dr Michael Salla στις15 Απριλίου 2024. 
Την 1η Απριλίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο συγκρότημα της Πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας, που οδήγησε στο θάνατο επτά ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών. Το Ιράν υποσχέθηκε στρατιωτικά αντίποινα και ο κόσμος περίμενε να δει πώς θα αντιδρούσε το Ιράν και αν η Μέση Ανατολή θα βυθιζόταν σε έναν καταστροφικό περιφερειακό πόλεμο.
Τις επόμενες ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης αντιποίνων του Ιράν στις 13 Απριλίου, υπήρχαν πολλές φήμες ότι είχε επιτευχθεί μυστική συμφωνία που θα επέτρεπε στο Ιράν να απαντήσει στη στοχευμένη δολοφονία ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο. Η συμφωνία ήταν ότι τα αντίποινα του Ιράν θα περιλάμβαναν το χτύπημα στρατιωτικών στόχων για τους οποίους το Ισραήλ ενημερώθηκε εκ των προτέρων, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα χαθούν ζωές. Αυτό θα αφαιρούσε την ανάγκη του Ισραήλ να απαντήσει στρατιωτικά σε ένα άνευ προηγουμένου απευθείας στρατιωτικό χτύπημα από το Ιράν. Έτσι, το Ιράν θα διατηρούσε την τιμή του χωρίς να πυροδοτήσει μαζικά ισραηλινά αντίποινα που θα οδηγούσαν σε έναν περιφερειακό πόλεμο που ρουφούσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στις αντίπαλες πλευρές.
Οι φήμες για μια μυστική συμφωνία τεκμηριώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από μια δήλωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) μετά το χτύπημα του Ιράν στις 13 Απριλίου που συνόψιζε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας:
Δεκάδες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-εδάφους από το Ιράν εντοπίστηκαν να πλησιάζουν στο ισραηλινό έδαφος. Η Συστοιχία εναέριας άμυνας του IDF αναχαίτισε με επιτυχία την πλειονότητα των εκτοξεύσεων χρησιμοποιώντας το σύστημα εναέριας άμυνας Arrow, μαζί με τους στρατηγικούς συμμάχους του Ισραήλ, πριν οι εκτοξεύσεις περάσουν στο ισραηλινό έδαφος. Εντοπίστηκε ένας μικρός αριθμός χτυπημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βάσης των IDF στο νότιο Ισραήλ, όπου προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε υποδομές.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μαζί με τους συμμάχους του, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, είχε αναχαιτίσει με επιτυχία έως και το 99% των αντίποινων του Ιράν με μικρές μόνο ζημιές σε υποδομές χωρίς απώλεια ζωών. Το χτύπημα των ιρανικών πυραύλων, η ισραηλινή αναχαίτιση και η έλλειψη θανατηφόρων επιβεβαιώνουν ότι πράγματι είχε επιτευχθεί μυστική συμφωνία, όπως υποδείχτηκε από πολλές πηγές πριν από το χτύπημα αντιποίνων του Ιράν.
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πριν από το χτύπημα του Ιράν στις 13 Απριλίου, η Έλενα Ντανάαν με ενημέρωσε για ένα μήνυμα που έλαβε από τον Θορ Χαν Έρεντιον, έναν Ανώτατο Διοικητή της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας των Κόσμων. Στο μήνυμά του, ο Thor Han μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τη μυστική συμφωνία και πώς αυτό σχετίζεται με μια Συμμαχία της Γης με την οποία η Γαλαξιακή Ομοσπονδία συνεργάζεται στα παρασκήνια. Το μήνυμα του Thor Han δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μυστική συμφωνία και πώς σχετίζεται με έναν ευρύτερο αγώνα μεταξύ της Earth Alliance και του Deep State για το μέλλον του πλανήτη, καθώς και για την αποκάλυψη εξωγήινων.
Αυτό που ακολουθεί είναι το μήνυμα του Thor Han και η μετέπειτα ανάλυσή μου.

THOR HAN 13 Απριλίου 2024
Στις 11 Απριλίου 2024, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί ηγέτες από πολλές χώρες μέλη της Συμμαχίας Γης συναντήθηκαν μυστικά για να συζητήσουν ένα σχέδιο δράσης κατά του Deep State. Τα Λευκά Καπέλα των ΗΠΑ ήταν εκεί, καθώς και ο Πούτιν, ορισμένοι εκπρόσωποι από το Ιράν και από ισλαμικά κράτη «δευτερεύουσας δύναμης» που προσχώρησαν πρόσφατα στη Συμμαχία, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, μεταξύ πολλών άλλων.
Η Earth Alliance προετοιμάζεται να ανατρέψει το Deep State εδώ και αρκετό καιρό αγοράζοντας πίσω ισλαμιστικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, που εξαρτώνταν οικονομικά από τους τραπεζικούς άρχοντες του Deep State. Όταν αυτές οι χώρες ανέκτησαν την ανεξαρτησία τους από το Βαθύ Κράτος, εντάχθηκαν στη Συμμαχία της Γης και άλλαξαν πλευρά.
Δεν πρόκειται απλώς για πόλεμο μεταξύ δύο χωρών. υπάρχει μια βαθιά και πολύπλοκη ασημένια επένδυση. Η σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η πραγματικότητα πίσω από αυτό αφορά μια συμφωνία. Η Earth Alliance διαπραγματεύεται μια λίστα πραγμάτων, όπως: το Deep State και τα περιουσιακά του στοιχεία που φεύγουν από την Ουκρανία και τα δίνουν. Όταν η διπλωματία δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, το δεύτερο βήμα ήταν η τακτική εκφοβισμού. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από αυτό. Το Ιράν δεν θέλει να μπει σε πόλεμο. Απλώς παίζει τον κίνδυνο να κάνει το Deep State να υποχωρήσει στους όρους αυτής της πολυεπίπεδης συμφωνίας.
Εάν συμβεί τραγωδία, δεν θα είναι κατά τη θέληση της Γης Συμμαχίας, αλλά ως αποτέλεσμα της αντίστασης του παλιού παραδείγματος. Οι σκοτεινοί θεσμοί που κυβέρνησαν αυτόν τον πλανήτη έχουν χάσει την υποστήριξή τους εκτός κόσμου και προτιμούν να καταστρέψουν τα πάντα στην πτώση τους παρά να παραδοθούν. Ως εκ τούτου, έχουν γίνει συμφωνίες για να αποφευχθεί το χάος και ο θάνατος.
Αυτές οι συναντήσεις και οι αποφάσεις που προέκυψαν από αυτές έχουν ληφθεί από τους υπεύθυνους ανθρώπους της Γης. Μπορούμε μόνο σοφά να συμβουλεύουμε και να βοηθάμε σε κρίσιμες καταστάσεις, τις οποίες έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιμελώς, αλλά το μέλλον της Γης βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων της Γης. Σταθείτε δυνατοί με ελπίδα στις καρδιές σας, γιατί αυτό είναι το σημείο καμπής για την ελευθερία και το μέλλον σας. Δεν είσαι μόνος.

TH Eredyon, GFW XL6 Sol Station High Command.
Το μήνυμα του Thor Han αποκαλύπτει ότι η Earth Alliance ενσωματώνει σιγά σιγά πρώην υποτελείς χώρες του παγκόσμιου Deep State για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση του πλανήτη μας. Η Ουκρανία φαίνεται να είναι ο κομβικός παράγοντας για την κατάρρευση της επιρροής του Deep State σε όλο τον πλανήτη, καθώς οι εθνικοί ηγέτες παρατηρούν πώς ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν έχει καταφέρει ένα αιματηρό πλήγμα στο Βαθύ Κράτος νικώντας τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ουκρανία πρόκειται να δοθεί πίσω στη Ρωσία, καθώς οι Ουκρανοί διαφαίνονται στρατιωτική ήττα στο πεδίο της μάχης σημαίνει την απόσυρση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Deep State. Η εκτυλισσόμενη νίκη της Ρωσίας επί του Βαθύ Κράτους ώθησε τους εθνικούς ηγέτες να εγκαταλείψουν τους άρχοντες του Βαθύ Κράτους, κάτι που είναι το ασήμι στο οποίο αναφέρεται ο Θορ Χαν στο μήνυμά του.

Ο κεντρικός ρόλος που έπαιξε η Ρωσία στην ήττα της ατζέντας του Deep State στην Ουκρανία και αλλού παγκοσμίως είναι η εκπλήρωση μιας εξαιρετικής προφητείας από τον διάσημο Αμερικανό μέντιουμ Edgar Cayce το 1935. Ο Cayce προέβλεψε ότι μια μετακομμουνιστική Ρωσία θα έπαιζε κεντρικό ρόλο στην απελευθέρωση του πλανήτη από απαίσιες σκοτεινές δυνάμεις τους οποίους ονόμασε «γιους του Μπελιάλ» που καταπίεζαν την ανθρωπότητα για αιώνες:
Στη Ρωσία έρχεται η ελπίδα του κόσμου, όχι όπως αποκαλείται μερικές φορές του κομμουνιστικού, του μπολσεβικιστικού. όχι. Αλλά ελευθερία, ελευθερία! ότι ο κάθε άνθρωπος θα ζει για τον συνάνθρωπό του! Η αρχή έχει γεννηθεί. Θα χρειαστούν χρόνια για να αποκρυσταλλωθεί, αλλά από τη Ρωσία βγαίνει ξανά η ελπίδα του κόσμου.
Όπως λέει ο Thor Han, δεν είμαστε ακόμη εκτός κινδύνου γιατί το Deep State προτιμά να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη παρά να παραδώσει τον έλεγχό του. Η επίθεση του Ισραήλ την 1η Απριλίου κατά του συγκροτήματος της Ιρανικής Πρεσβείας ήταν μια ενέργεια του Deep State που είχε σκοπό να πυροδοτήσει μαζικά ιρανικά αντίποινα που θα βύθιζε την περιοχή σε πόλεμο. Αντίθετα, ο Πρόεδρος Πούτιν και η Earth Alliance συνεργάστηκαν στα παρασκήνια με τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία για να διευκολύνουν τη μυστική συμφωνία για την επίλυση, προς το παρόν, της σύγκρουσης Ισραήλ και Ιράν.
Αυτό φαίνεται να συνέβη καθώς οι ΗΠΑ έδωσαν σήμα ότι δεν θα στηρίξουν το Ισραήλ για αντίποινα κατά της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν και προέτρεψαν τον ηγέτη του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «να κερδίσει ».
Το μήνυμα του Thor Han μας λέει ότι παρά τις προσπάθειες των Deep State να πυροδοτήσουν περιφερειακούς πολέμους και παγκόσμια καταστροφή μέσω επινοημένων γεγονότων, σοφότεροι κεφαλές εργάζονται στα παρασκήνια για να διαχειριστούν τέτοια γεγονότα μέσω μυστικών συμφωνιών. Ο Πρόεδρος Πούτιν φαίνεται να είναι ο βασικός πολιτικός ηγέτης σε τέτοιες συμφωνίες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να είμαστε μάρτυρες πιο τρομακτικών παγκόσμιων γεγονότων που θα ακολουθήσουν, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ καθώς εκπονούνται μυστικές συμφωνίες για να περιορίσουν την καταστροφικότητά τους.
Αυτές οι παρασκηνιακές συμφωνίες θα οδηγήσουν στην τελική κατάρρευση του Deep State, στην έκθεση των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων τους, στην έναρξη των δοκιμών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, στην αλήθεια για κλεμμένες εκλογές και στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία και άλλους εξωγήινους επισκέπτες στον πλανήτη μας, μαζί με την ύπαρξη κρυπτογήινων.
Τέλος, ο Thor Han μας λέει ότι παρά τη συνεχιζόμενη αντίθεση του Deep State, το σχέδιο αποκάλυψης που δόθηκε στους στρατιωτικούς ηγέτες των ΗΠΑ στο Raven Rock Mountain Complex τον Ιανουάριο του 2023 από τον Thor Han για λογαριασμό της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας και άλλων εξωγήινων οργανώσεων είναι ακόμα σε εφαρμογή, και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τελικά, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε έναν ξαφνιασμένο παγκόσμιο πληθυσμό μετά την οριστική ήττα του Deep State.

Ευχαριστώ πολύ την Elena Danaan που μου έστειλε το μήνυμα του Thor Han Eredyon.
Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας σχετικά με την εξωγήινη ζωή και τις τεχνολογίες, συνιστώ ανεπιφύλακτα το επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο της 4ης Μαΐου για το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ρωσίας .
Michael Salla, Ph.D.
--------------------------
Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ρωσίας: Το αινιγματικό Psi-Corps και η μη ανθρώπινη σύνδεση

Η κουλτούρα ενός οργανισμού, όπως του Psi-Corps, αντανακλά τις βασικές αξίες, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές που μοιράζονται οι μέλη του. Στην περίπτωση του Psi-Corps, μια φανταστικής φύσης οργάνωση με ρίζες στην επιστημονική φαντασία, η κουλτούρα μπορεί να εστιάζει στην ανάπτυξη και χρήση ψυχικών δυνάμεων. Αυτό συνδέεται με την ιδέα της ενίσχυσης των ανθρώπινων δυνατοτήτων και της εξερεύνησης των ορίων της ανθρώπινης συνείδησης. Παρόμοιες κουλτούρες στην πραγματικότητα μπορεί να βρεθούν σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ψυχική υγεία ή την ψυχολογική έρευνα.
[Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ρωσίας είναι ένα θέμα που προκαλεί πολλές φορές συζητήσεις και φήμες, ειδικά σε σχέση με το αινιγματικό Psi-Corps. Παρόλο που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων, η ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης είναι γεμάτη με απόρρητες αποστολές και πειράματα. Η Ρωσία, όπως και άλλες χώρες, έχει μια πλούσια ιστορία στην ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών και στη συμμετοχή σε διεθνείς συνεργασίες, όπως η πρόσφατη συμφωνία με τη NASA για διασταυρούμενες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Το Psi-Corps είναι μια φανταστική οργάνωση που παρουσιάζεται στη σειρά "Babylon 5". Ιδρύθηκε από την Συμμαχία της Γης με σκοπό να βοηθήσει τους τηλεπαθητικούς να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για το καλό τους και της ανθρωπότητας.
Η φράση "Το Corps είναι μητέρα, το Corps είναι πατέρας" αποτελεί έναν παραστατικό σύνθημα που αντικατοπτρίζει τη βαθιά ενσωμάτωση των μελών στην οργάνωση Psi-Corps, υποδηλώνοντας μια σχέση εξάρτησης και πλήρους αφοσίωσης. Αυτή η ιδέα της οργάνωσης ως οικογένειας είναι συχνά χαρακτηριστική σε ομάδες με ισχυρή οργανωσιακή κουλτούρα, όπου οι αξίες και οι πεποιθήσεις της ομάδας γίνονται κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας των μελών της.
 Η κουλτούρα του Psi-Corps αναπτύχθηκε από την προηγούμενη Αρχή Μετααισθητικής Ρύθμισης και είχε ως σύνθημα "Το Corps είναι μητέρα, το Corps είναι πατέρας", το οποίο υποδηλώνει την ισχυρή αίσθηση ταυτότητας και πίστης στην οργάνωση.
το σύνθημα "το corps είναι μητέρα, το corps είναι πατέρας" φέρεται να είναι συνώνυμο με την οργάνωση. Τα παιδιά που μεγάλωναν στο Psi-Corps ενθαρρύνονταν να αναπτύξουν αίσθημα του ανήκω και πιστεύω σε μια μεγαλύτερη κοινότητα, αποθαρρύνοντας την ατομική σκέψη και άλλες μοναχικές [ατομικές]  δραστηριότητες. Αυτή η ιδεολογία αντικατοπτρίζει την άποψη του Psi-Corps ότι οι τηλεπαθητικοί που δεν μαθαίνουν να ελέγχουν τις ικανότητές τους μπορεί να γίνουν ασταθείς ή να τρελαθούν, και επομένως χρειάζονται καθοδήγηση.

άλλο σύνθημα "το corps είναι φίλος σου",
Η κουλτούρα του Psi-Corps, μια οργάνωση που προέκυψε από την Αρχή Μετααισθητικής Ρύθμισης, αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα των κοινωνικών δομών και την επιρροή τους στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Με το σύνθημα "το corps είναι φίλος σου", υπογραμμίζεται η σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μέσα στην ομάδα. Αυτή η ιδέα αντανακλά την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και την αναζήτηση ενός κοινού σκοπού, που είναι κεντρικά θέματα στην οργανωσιακή κουλτούρα.

***Η Αρχή Μετααισθητικής Ρύθμισης δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποια πραγματική ή επίσημη οργάνωση βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών. Ενδέχεται να αναφέρεται σε μια φανταστική ή εναλλακτική οντότητα που προέρχεται από λογοτεχνικό έργο, παιχνίδι ή άλλη μορφή πολιτισμικού περιεχομένου. Συχνά, τέτοιες οντότητες χρησιμοποιούνται για να εξερευνήσουν θέματα εξουσίας, ελέγχου και ανθρώπινης φύσης μέσα από μια διαστημική ή δυστοπική προοπτική.
 υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που συνδέονται με το Psi-Corps, έναν οργανισμό που εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά "Babylon 5". Οι χαρακτήρες αυτοί περιλαμβάνουν τους Psi Cops, τους αστυνομικούς της Metasensory Police, οι οποίοι ασχολούνται με υποθέσεις που αφορούν τηλεπάθειες, κυρίως αυτούς που θεωρούνται απόκλιστοι ή "blips". Η κουλτούρα του Psi-Corps αναπτύχθηκε από την προηγούμενη Αρχή Μετααισθητικής Ρύθμισης και επηρέασε σημαντικά την ιστορία και την πλοκή της σειράς.

Η τηλεπάθεια, ως μορφή εξωαισθητικής αντίληψης, περιλαμβάνει την ικανότητα μετάδοσης σκέψεων, συναισθημάτων ή πληροφοριών από ένα άτομο σε άλλο, χωρίς τη χρήση των πέντε αισθήσεων. Οι τηλεπαθητικοί μπορεί να διαθέτουν διάφορες δυνάμεις, όπως η ανάγνωση των σκέψεων, η άμεση επικοινωνία χωρίς λόγια, η εντύπωση ιδεών ή εικόνων στο μυαλό κάποιου άλλου, και η επηρεασμός ή έλεγχος των ενεργειών ή των σκέψεων ενός ατόμου
Η έννοια των μυστικών διαστημικών προγραμμάτων ήταν πάντα ένα συναρπαστικό θέμα, συνδυάζοντας στοιχεία επιστημονικής φαντασίας με σύγχρονες θεωρίες συνωμοσίας. Αν και δεν υπάρχουν επαληθευμένα στοιχεία για την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων, η ιδέα παραμένει στη λαϊκή κουλτούρα και τη συνωμοσιολογία. Το Psi-Corps, που αναφέρεται συχνά σε κερδοσκοπικές συζητήσεις, συνδέεται συνήθως με παραφυσικές έρευνες εντός στρατιωτικών ή διαστημικών πλαισίων εξερεύνησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτά τα θέματα με κριτική σκέψη και απαίτηση για αξιόπιστα στοιχεία. Για πραγματικές πληροφορίες σχετικά με τα διαστημικά προγράμματα, μπορεί κανείς να ανατρέξει σε αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως η NASA ή η Roscosmos.]

Γράφτηκε από τον Dr Michael Salla στις 10 Απριλίου 2024. 
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση έμαθε για τις μεγάλες προόδους που έκανε η Ναζιστική Γερμανία στην ανάπτυξη ισχυρών αεροδιαστημικών τεχνολογιών με τη βοήθεια εξωγήινων και πώς οι Γερμανοί εθνικιστές και μυστικές εταιρείες ίδρυσαν μια αποσχισθείσα αποικία στην Ανταρκτική. Οι Σοβιετικοί έμαθαν επίσης ότι οι Γερμανοί είχαν ανακαλύψει ότι οι ψυχικές ικανότητες ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την εύρεση, την ανάπτυξη και τη χρήση προηγμένων μη ανθρώπινων τεχνολογιών. Κατά συνέπεια, οι Σοβιετικοί ξεκίνησαν τη δική τους εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μη ανθρώπινες τεχνολογίες, εκπαίδευσαν ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο Ψυχικό Σώμα (γνωστός και ως Psi-Corps) και συνεργάστηκαν κρυφά με τις ΗΠΑ για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της απειλής από τους Γερμανούς της Ανταρκτικής. εξαιρετικά μυστικό διαστημικό πρόγραμμα.
Σήμερα, το καθιερωμένο μυστικό διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας συνεχίζει την ανάπτυξη με μη ανθρώπινη νοημοσύνη και χρησιμοποιεί το αινιγματικό Psi-Corps του για να βοηθήσει σε επιχειρήσεις εντός και εκτός πλανήτη. Επιπλέον, η Ρωσία συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για τη διερεύνηση και την εκμετάλλευση των τεχνολογιών που βρέθηκαν στις αρχαίες διαστημικές κιβωτές που βρέθηκαν στο ηλιακό μας σύστημα.    
Στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριό του, [στις 4 Μαΐου 2024] ο Δρ Michael Salla θα εξετάσει την προέλευση, την ιστορία και τις δυνατότητες του SSP [secret space project] της Ρωσίας και τι σημαίνει σήμερα για τα επερχόμενα γεγονότα.
--------------------
Η ιστορία του διαστήματος είναι γεμάτη με αινιγματικές και συχνά αδημοσίευτες πτυχές, όπως το λεγόμενο Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ρωσίας και το Psi-Corps. Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την ύπαρξη ή τις δραστηριότητες τέτοιων προγραμμάτων, η φαντασία και οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν δημιουργήσει πολλές ιστορίες. Η διαστημική εξερεύνηση έχει πάντα μια αύρα μυστηρίου, και οι αφηγήσεις γύρω από το Psi-Corps προσθέτουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην πλούσια ιστορία της ανθρωπότητας στο διάστημα. Παρόλα αυτά, η πραγματική πρόοδος και οι επιτυχίες στο διάστημα, όπως οι πρόσφατες αποστολές και η διεθνής συνεργασία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι εκείνες που πραγματικά μετρούν.
Το Psi-Corps είναι μια φανταστική οργάνωση που παρουσιάζεται στη σειρά τηλεόρασης "Babylon 5". Ιδρύθηκε από την Συμμαχία της Γης με σκοπό να βοηθήσει τους προικισμένους με τηλεπάθεια ανθρώπους να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για το καλό τους και της ανθρωπότητας. Η κουλτούρα του Psi-Corps αναπτύχθηκε από την προηγούμενη Αρχή Μετααισθητικής Ρύθμισης και είχε σημαντική επίδραση στην κοινωνία της σειράς. Παρόλο που το Psi-Corps είναι μέρος ενός φανταστικού σύμπαντος, έχει εμπνεύσει πολλούς θαυμαστές και έχει δημιουργήσει έναν πλούσιο κόσμο ιστοριών και χαρακτήρων.
Το Psi-Corps από την επική σειρά "Babylon 5" είναι ένας φανταστικός οργανισμός που δημιουργήθηκε στον κόσμο της σειράς ως μέρος της Συμμαχίας της Γης. Στην πλοκή, το Psi-Corps είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση και τον έλεγχο των τηλεπαθών, προσφέροντας τους προστασία και καθοδήγηση, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς στις δυνάμεις τους. Η κουλτούρα του Psi-Corps, όπως παρουσιάζεται στη σειρά, αντανακλά τις πολύπλοκες ηθικές και κοινωνικές διαστάσεις της χρήσης τηλεπαθητικών ικανοτήτων σε μια ευρύτερη κοινωνία. Η σειρά "Babylon 5" είναι γνωστή για τη βαθιά σεναριακή της δομή και την προσεκτική ανάπτυξη των χαρακτήρων, προσφέροντας μια πλούσια εξερεύνηση των θεμάτων της εξουσίας, της πολιτικής και της ανθρώπινης φύσης. Το Psi-Corps συχνά απεικονίζεται ως μια διπλωματική οντότητα με σκοτεινά κίνητρα, αντικατοπτρίζοντας τις συγκρούσεις μεταξύ της ατομικής ελευθερίας και του κρατικού ελέγχου. Αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σειρά, καθώς εξετάζει τις συνέπειες της εξουσίας που ασκείται τόσο από τους τηλεπαθείς όσο και από τους μη τηλεπαθείς. Παρόλο που το Psi-Corps είναι ένας φανταστικός οργανισμός, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προοπτική στη συζήτηση για το πώς η τεχνολογία και οι ειδικές ικανότητες μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία και την πολιτική. Η σειρά "Babylon 5" προσφέρει μια μοναδική και προκλητική ματιά στο μέλλον, που παραμένει σχετική και σήμερα.

--------------------

"Babylon 5" είναι μια πρωτοποριακή αμερικανική τηλεοπτική σειρά διαστημικής όπερας, δημιουργημένη από τον συγγραφέα και παραγωγό J. Michael Straczynski. Η σειρά προβλήθηκε από το 1993 έως το 1998 και αποτελείται από πέντε σεζόν και συνολικά 110 επεισόδια. Το "Babylon 5" ξεχωρίζει για την προσεγμένη πενταετή αφήγηση της ιστορίας του, η οποία ήταν προγραμματισμένη από την αρχή, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για την εποχή της προβολής της. Η σειρά ακολουθεί το προσωπικό και τους εξωγήινους διπλωμάτες που βρίσκονται στον διαστημικό σταθμό Babylon 5, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ουδέτερο χώρο και λειτουργεί ως έδαφος για διπλωματική διαμεσολάβηση και εμπόριο. Η σειρά εξερευνά μεγάλες πλοκές που περιλαμβάνουν εσωτερικές διαμάχες και αναταραχές, διαγαλαξιακούς πολέμους και τις επακόλουθες συνέπειες, καθώς και την εμπλοκή σε μια χιλιετή κυκλική σύγκρουση μεταξύ αρχαίων φυλών.

Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, ειδικά, γίνονται καίριοι για την αντίσταση ενάντια στην κατάρρευση της Γης σε τοταλιταρισμό. Πολλά επεισόδια επικεντρώνονται στον αντίκτυπο των ευρύτερων γεγονότων σε μεμονωμένους χαρακτήρες, με θέματα όπως η προσωπική αλλαγή, η απώλεια, η καταπίεση, η διαφθορά και η λύτρωση. Το "Babylon 5" έχει αναγνωριστεί για την πρωτοποριακή χρήση του διαδικτύου για την προώθηση της σειράς και την επικοινωνία με τους θαυμαστές, καθώς και για την ενσωμάτωση των tie-in μυθιστορημάτων, των κόμικς και των διηγημάτων στην κύρια αφήγηση. Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει αναγνωριστεί για την ποιότητα της παραγωγής, την πρωτοποριακή γραφή και την εξαιρετική αφήγηση. Το "Babylon 5" θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά και διαχρονικά έργα της επιστημονικής φαντασίας, με μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών και μια σημαντική κληρονομιά στον χώρο της τηλεόρασης. Στον πυρήνα της, η σειρά "Babylon 5" είναι μια εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης, της πολιτικής και της εξουσίας, παρουσιάζοντας μια πολυεπίπεδη ιστορία που συνδυάζει τη δράση, το δράμα και τη φιλοσοφία. Η σειρά έχει επίσης ανακοινώσει ένα reboot το οποίο αναμένεται να φέρει το "Babylon 5" σε μια νέα γενιά θεατών, διατηρώντας την ίδια πνευματική βάση που έκανε την αρχική σειρά τόσο αγαπητή. Με την προσθήκη νέων χαρακτήρων, ιστοριών και θεμάτων, το reboot υπόσχεται να επεκτείνει τον κόσμο του "Babylon 5" και να εξερευνήσει νέους ορίζοντες. Η σειρά "Babylon 5" παραμένει ένα έργο που προκαλεί τη σκέψη και ενθαρρύνει τη συζήτηση, προσφέροντας μια μοναδική ματιά
------------------------------
15 Απρ, 2024 
Το Κρεμλίνο σχολιάζει το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Η Μόσχα προέτρεψε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση δεν θα ωφελήσει κανέναν

Κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ που θα βγει εκτός ελέγχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δύο περιφερειακές δυνάμεις θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο Πεσκόφ συμμετείχε σε μια μαζική ιρανική επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, στην οποία η Δυτική Ιερουσαλήμ είπε ότι περιλάμβανε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους. Η επίθεση ήρθε ως απάντηση σε ένα φερόμενο ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό, στη Συρία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το χτύπημα σκότωσε αρκετούς ανώτερους ιρανούς στρατιωτικούς.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Ρωσία «ανησυχεί εξαιρετικά για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή», προτρέποντας όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Περαιτέρω κλιμάκωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός. Υποστηρίζουμε ότι όλες οι διαφορές επιλύονται μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε επίσης ότι οι περιφερειακές εντάσεις τροφοδοτούνται από «τον ανεπίλυτο χαρακτήρα πολυάριθμων κρίσεων στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη ζώνη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραήλ».
Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να «αντιδράσει επαρκώς» στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Συρία – για τον οποίο το Ιράν επιμένει ότι ήταν ο λόγος για το χτύπημα εξαρχής – λόγω της στάσης των δυτικών δυνάμεων στο θέμα 
Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απέρριψε την έκκληση του Ισραήλ να καταδικάσει την επίθεση του Ιράν, λέγοντας ότι η Δυτική Ιερουσαλήμ δεν κατήγγειλε τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές περιοχές και ότι παρέχει τακτικά φωνητική διπλωματική υποστήριξη στο Κίεβο.
Στον απόηχο του μπαράζ, το Ιράν κήρυξε το τέλος της στρατιωτικής του επιχείρησης κατά του Ισραήλ, προειδοποιώντας το εβραϊκό κράτος για σκληρή απώθηση εάν επρόκειτο να αντιδράσει.
Πολυάριθμες αναφορές δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θέλουν το Ισραήλ να είναι προσεκτικό, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το αν θα απαντήσει. Το CNN ανέφερε, επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο, ότι η κυβέρνηση του Νετανιάχου είπε στις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκουν να κλιμακώσουν σημαντικά την κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ευνοεί τα αντίποινα, αλλά είναι διχασμένο ως προς το χρονοδιάγραμμα και την έκτασή τους.
==============
Μακρόν=Deep state?
15 Απρ, 2024 
Ο Μακρόν ζητά «απομόνωση» του Ιράν
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ και ζήτησε να ενισχυθούν οι κυρώσεις


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να ενισχυθούν οι διεθνείς κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεσή του στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.
Η Τεχεράνη πραγματοποίησε μαζική αεροπορική επιδρομή σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο ως απάντηση στον βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τον ρόλο του στον βομβαρδισμό, αλλά αργότερα υπονοήθηκε η ευθύνη του από τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant.
Σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο BFMTV και RMC, ο Μακρόν καταδίκασε την απάντηση του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την «δυσανάλογη».
«Αντί να στοχεύει τα ισραηλινά συμφέροντα εκτός Ισραήλ, [η Τεχεράνη] καταδίωξε το Ισραήλ στο έδαφός της και επιτέθηκε από το δικό της έδαφος, κάτι που είναι για πρώτη φορά», είπε, σημειώνοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν προκαλέσει «μια βαθιά ρήξη» στις ήδη τεταμένες σχέσεις. μεταξύ των δύο κρατών της Μέσης Ανατολής, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω «επικίνδυνες αντιδράσεις» και από τις δύο πλευρές.

Ο Μακρόν είπε ότι η διεθνής κοινότητα «θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την κλιμάκωση» στη σύγκρουση και προέτρεψε το Ισραήλ να μην απαντήσει με στρατιωτικά μέσα. Αντίθετα, είπε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στην «απομόνωση» του Ιράν και ζήτησε περισσότερες κυρώσεις στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης της «ενίσχυσης της πίεσης στις πυρηνικές δραστηριότητές της», κάτι που πιστεύει ότι θα βοηθήσει «να βρεθεί ένας δρόμος για την ειρήνη στην περιοχή».

Το Ιράν δικαιολόγησε την επίθεση του Σαββάτου επικαλούμενος το δικαίωμά του για αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ. Δεσμεύτηκε επίσης να μην λάβει περαιτέρω μέτρα, εκτός εάν το Ισραήλ χτυπήσει ξανά, αλλά προειδοποίησε ότι μια στρατιωτική απάντηση από την πλευρά θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση. Το Ισραήλ χαρακτήρισε το Ιράν τη «μεγαλύτερη απειλή» για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ζήτησε «επώδυνες κυρώσεις» στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής βιομηχανίας της.
Το Ιράν έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων διεθνών κυρώσεων για δεκαετίες, εν μέσω φόβων στη Δύση ότι το πρόγραμμα πυρηνικού εμπλουτισμού του αποσκοπούσε στην παραγωγή πυρηνικής βόμβας. Οι κυρώσεις μειώθηκαν κάπως το 2015 όταν η Τεχεράνη συμφώνησε σε ορισμένους περιορισμούς στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της Πυρηνικής Συμφωνίας του Ιράν, γνωστό επίσημα ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), μεταξύ Ιράν, ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα , και της ΕΕ.
Ωστόσο, η συμφωνία διαλύθηκε το 2018 αφού ο τότε Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς από αυτήν και επέβαλε εκ νέου παλιές κυρώσεις στην Τεχεράνη. Αρκετές προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.
=====================
Ζελένσκι=Deep state?
14 Απρ, 2024 
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει το Ισραήλ
Ο Ουκρανός πρόεδρος παρομοίασε τις τακτικές του Ιράν με αυτές της Ρωσίας, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι απειλεί τη Μέση Ανατολή
=======================
Το Ισραήλ ορκίζεται απάντηση στην επίθεση του Ιράν
16 Απρ 2024, 

Μετά τη μαζική επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Σάββατο, το Τελ Αβίβ αποφάσισε μια «σαφή και αποφασιστική» προσέγγιση. Ωστόσο, τα αντίποινα πρέπει να εγκριθούν από την Ουάσιγκτον.
φωτο--Ο Αντιστράτηγος Herzi Halevi στο Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, 14 Απριλίου 2024.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στη Δυτική Ιερουσαλήμ αποφάσισε μια «σαφή και αποφασιστική» πορεία δράσης μετά τη μαζική επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τεχεράνης το Σάββατο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η απάντηση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό νωρίτερα αυτό το μήνα, στον οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί της Δύναμης Quds του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), το Ιράν ξεκίνησε μια επίθεση μπαράζ στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιορδανίας και άλλων χωρών, κατέρριψαν τα περισσότερα από τα βλήματα. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του IDF, αντιστράτηγος Herzi Halevi, δήλωσε τη Δευτέρα: «Η εκτόξευση τόσων πολλών ρουκετών, πυραύλων κρουζ και UAVs στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με αντίδραση».
Ο Halevi μίλησε από την αεροπορική βάση Nevatim κοντά στην Beersheba, μία από τις τοποθεσίες που επλήγησαν από την επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε «μικρές ζημιές» στην εγκατάσταση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
«Το Ιράν ήθελε να βλάψει τις στρατηγικές δυνατότητες του κράτους του Ισραήλ – κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ πριν», δήλωσε ο Halevi, προσθέτοντας ότι ο IDF είχε προετοιμάσει την «Επιχείρηση Σιδερένια Ασπίδα» για αντίποινα για την επίθεση.
Το Ισραήλ είναι πολύ ισχυρό και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει μόνο του, αλλά με μια απειλή που είναι τόσο μεγάλη και τόσο μακριά, είναι πάντα ευτυχής να έχει τις ΗΠΑ στο πλευρό του, συνέχισε ο Halevi.
Εν τω μεταξύ, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να ξεκινήσει μια δράση ως απάντηση στην Τεχεράνη, ανέφερε το γνωστό ισραηλινό περιοδικό Mako τη Δευτέρα το βράδυ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αντίποινα πρέπει να είναι αποδεκτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να συμμορφώνονται με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ουάσιγκτον, αλλά πρέπει επίσης να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε η κατάσταση στην περιοχή να μην εκφυλιστεί σε πόλεμο.
Ένα άλλο ερώτημα που έχει τεθεί είναι η ανάγκη να μην πληγεί ο ad hoc συνασπισμός που έχει συσταθεί για να αποκρούσει την ιρανική επίθεση, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την Ιορδανία και, σύμφωνα με αναφορές, τη Σαουδική Αραβία. Τόσο ο Halevi όσο και ο υπουργός Άμυνας Yoav Galant επέμειναν ότι «σε καμία περίπτωση» δεν επιτρέπεται να τεθεί σε κίνδυνο ο συνασπισμός, δήλωσε ο Mako.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» εάν το Ισραήλ αποφασίσει να επιτεθεί στη χώρα.
-------------------------
Το Ισραήλ αποφασίζει για στρατιωτική απάντηση
16 Απρ 2024 

Τα ξόρκια των δυτικών φίλων του δεν φαίνεται να έχουν αποφέρει καρπούς στο Ισραήλ – μετά από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων, το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο λέγεται ότι συμφώνησε σήμερα να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.
φωτο--Μια συστοιχία του συστήματος αεράμυνας Iron Dome κοντά στην Ιερουσαλήμ, (15.04.2024)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Kan, το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σε στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν στη σημερινή συνεδρίασή του. Μέχρι στιγμής, αυτή η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ο Kan ανέφερε στις βραδινές ειδήσεις του ότι η ηγεσία της χώρας, η οποία είχε συζητήσει τώρα το θέμα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, είχε πλέον συμφωνήσει σε μια απάντηση και ήθελε μόνο να «αδράξει μια ευκαιρία». Μέχρι τώρα, το υπουργικό συμβούλιο ήταν διχασμένο σχετικά με το αν πρέπει να περιμένει την έγκριση των διεθνών εταίρων ή να αντιδράσει αμέσως.
Η ειδησεογραφική πύλη Axios ανέφερε, αναφερόμενη σε τρεις συμμετέχοντες, ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συναντήθηκε με μια ομάδα κορυφαίων Εβραίων των ΗΠΑ την Τρίτη και τόνισε ότι μια κλιμάκωση με το Ιράν δεν ήταν προς το συμφέρον ούτε των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε του Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό έδαφος θα προκαλέσει ένα άλλο κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.
Πάνω απ' όλα, όμως, ένας εκπρόσωπος των ΗΠΑ αναφέρεται εκεί με την ακόλουθη δήλωση:
«Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την τεράστια επιτυχία που είχαμε το Σάββατο στην απόκρουση της επίθεσης εάν το Ιράν στείλει ξανά εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους – και οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν αυτό».
Ενώ ο δυτικός τύπος γράφει για μια ισραηλινή νίκη, ανεξάρτητοι αναλυτές όπως ο πρώην Βρετανός πρεσβευτής Alastair Crooke τονίζουν ότι το χτύπημα αντιποίνων του Ιράν για την ισραηλινή επίθεση στην πρεσβεία του ήταν επιτυχές. Εξάλλου, τα drones προορίζονταν ακριβώς να συντρίψουν την αεράμυνα. Και το κόστος της αναχαίτισής τους θα ήταν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο για το Ισραήλ, το οποίο δεν μπορεί να επαναληφθεί επ' αόριστον, είτε ποσοτικά είτε οικονομικά.
Η δημοσιογράφος Sharmine Narwani του The Cradle ανέφερε στο X ότι οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να πείσουν το Ιράν να δεχτεί μια συμβολική επίθεση από το Ισραήλ.
Μια τέτοια επίθεση από το Ισραήλ θα ήταν και πάλι μια πράξη που δεν καλύπτεται από το διεθνές δίκαιο. Αν και κανείς δεν σκοτώθηκε στην ιρανική επίθεση, η ελπίδα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να δεχτεί την απάντηση φαίνεται μάταιη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: