Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ-- Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαναγκάσει τις πωλήσεις κατοικιών για «αιτούντες άσυλο» ήταν μύθος, αυτό συμβαίνει ήδη στη Βρετανία!

 Έλον Μασκ   @elonmusk  ---

Σε περίπτωση που πιστεύατε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαναγκάσει τις πωλήσεις κατοικιών για «αιτητές άσυλο» ήταν μύθος, αυτό συμβαίνει ήδη στη Βρετανία!

Το συμβούλιο μας προσπάθησε να μας αναγκάσει να πουλήσουμε το σπίτι μας των 200.000 λιρών για να δώσουμε χώρο στους αιτούντες άσυλο: Η φρίκη του ηλικιωμένου ζευγαριού μετά την έντονη διατύπωση επιστολή στο κατώφλι τους

2 Απριλίου 2024

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μόλις είχε μετακομίσει στο σπίτι του, αξίας 200.000 λιρών, τρομοκρατήθηκε όταν έλαβε μια επιστολή από το δημοτικό συμβούλιο που υποδηλώνει ότι το ακίνητο θα μπορούσε να υπόκειται σε υποχρεωτική αγορά και να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο.

Ο Χοσέ και η Τεντ Σάντερς είπαν ότι ήταν «προσβεβλημένοι και σοκαρισμένοι» όταν η έντονη επιστολή από το Συμβούλιο του North Northamptonshire – που ποτέ δεν εξισορρόπησε τα βιβλία του – έπεσε στο χαλάκι τους τον περασμένο μήνα.

Είπε ότι το προσεγμένο σπίτι τους στη μέση της ταράτσας στο Rushden, κοντά στο Wellingborough, θεωρήθηκε ότι ήταν ένα άδειο ακίνητο ή ήταν «ερειπωμένο» και το συμβούλιο θα μπορούσε ακόμη και να τους αναγκάσει να το πουλήσουν.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε ο συνταξιούχος φροντιστής Jose, 76. «Μετακομίσαμε στο Rushden για να βοηθήσουμε στην παροχή παιδικής φροντίδας στην εγγονή μου και βρήκαμε αυτό το όμορφο μικρό μέρος για να ζήσουμε.

«Η ιδέα να μας αναγκάσουν να το πουλήσουμε για να κάνουμε χώρο για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο φαίνεται εντελώς λανθασμένη».

[Ο Χοσέ και ο Τεντ Σάντερς, το ζευγάρι που έλαβε μια επιστολή από το συμβούλιο που υποδηλώνει ότι η περιουσία τους θα μπορούσε να υπόκειται σε υποχρεωτική εντολή αγοράς και να χρησιμοποιείται για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο]

[Η επιστολή που έλαβαν ο Jose και ο Ted από το Συμβούλιο του North Northamptonshire τον περασμένο μήνα]

Η επιστολή, με τίτλο «Empty Properties and sites πρωτοβουλία» είχε την ακριβή διεύθυνσή της με έντονους χαρακτήρες και ανέφερε: «Γράφουμε καθώς έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις… είναι κενές ή αχρησιμοποίητες.

«Η κυβέρνηση έχει προσδιορίσει τα άδεια ιδιόκτητα ακίνητα ως πιθανή αιτία μάστιγας εντός των κοινοτήτων και ως σπατάλη πόρου σε περιόδους υψηλής ανάγκης στέγασης».

Η επιστολή συνέχιζε ότι το συμβούλιο έβλεπε μια «σημαντική αύξηση» στις θετικές αποφάσεις για τη μετανάστευση που λαμβάνονται υπέρ των αιτούντων άσυλο, κυρίως άγαμων ανδρών, και ότι η αρχή «αγωνιζόταν» να βρει κατάλληλο κατάλυμα για αυτούς.

Πρόσθεσε: «Η ιδανική μακροπρόθεσμη λύση θα ήταν η παροχή καταλύματος χρησιμοποιώντας άδεια ακίνητα που θα ωφελούσαν τους ιδιοκτήτες και το έργο».

Είπε ότι το συμβούλιο θα μπορούσε να εκδώσει μια υποχρεωτική εντολή αγοράς για το ακίνητο.

Το Συμβούλιο του North Northamptonshire δεν κατάφερε ποτέ να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό του από την έναρξή του το 2021. Το συμβούλιο είπε ότι οι αυξημένες πιέσεις από τις υπηρεσίες που καθοδηγούνται από τη ζήτηση έχουν αυξήσει το κόστος.

Πρόσθεσε ο Χοσέ: «Ήταν ακόμη πιο ανησυχητικό καθώς μετακομίσαμε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε δεν είχαμε λάβει ακόμη τα χαρτιά για το σπίτι».

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτής οδήγησης Τεντ, 78 ετών, και η σύζυγός του κάλεσαν το συμβούλιο και ρώτησαν τι συνέβαινε.

Τρεις ημέρες αργότερα έλαβαν μια συγγνώμη, λέγοντας ότι το προσωπικό τους είχε σημαδέψει κατά λάθος το σπίτι για πιθανή υποχρεωτική αγορά, αλλά οι Saunders ήταν ακόμα μπερδεμένοι από την ίδια την πολιτική.

«Τι στο καλό κάνει το συμβούλιο αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πουλήσουν τα σπίτια τους – και ακόμη και ένα άδειο σπίτι ανήκει σε κάποιον – ώστε οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να ζουν σε αυτά;». ρώτησε ο Χοσέ.

«Η απάντηση σε αυτό είναι να τους σταματήσουμε να έρχονται εξαρχής, όχι να αναγκάζουμε τους ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους».

Το περιστατικό καταλήφθηκε από το Reform UK Party, του οποίου ο υποψήφιος στις ενδιάμεσες εκλογές του Wellingborough της Πέμπτης (15 Φεβρουαρίου), Ben Habib, άκουσε για το ζευγάρι.

Ο κ. Χαμπίμπ, ο οποίος είναι και ο συν-αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος, είπε στη MailOnline: «Ήμουν τρομοκρατημένος όταν άκουσα τα δεινά του κυρίου και της κυρίας Σάντερς, αλλά η φρίκη μου δεν μπορούσε να συγκριθεί με αυτό που βίωσαν τον περασμένο μήνα.

«Τους επιδόθηκε μια επιστολή από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Βόρειου Νορθάμπτονσαϊρ που ζητούσε να αποκτήσουν το σπίτι τους. Η κατηγορία ήταν ότι το σπίτι τους ήταν εγκαταλελειμμένο και το Συμβούλιο σκόπευε να το χρησιμοποιήσει για να στεγάσει ανύπαντρους νεαρούς άνδρες που ζητούσαν άσυλο. Γνωστοί στους υπόλοιπους ως λαθρομετανάστες.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το σπίτι τους σίγουρα δεν είναι ερειπωμένο. Ήταν καλά εξοπλισμένο και φροντισμένο. Ήταν αναστατωμένοι από την απειλή του Συμβουλίου. Φοβόντουσαν ότι δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας και δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστούν τη θέση τους. Μόλις επισκέφτηκαν το Συμβούλιο και μετά από πολλές παρακλήσεις κατάφεραν να κάνουν το Συμβούλιο να σταματήσει.

«Είναι εντελώς σοκαριστικό το γεγονός ότι το Συμβούλιο απέστειλε μια τέτοια επιστολή σε δύο ηλικιωμένους. Και να το κάνετε με στόχο να αγοράσετε ένα σπίτι 200.000 λιρών για τους αιτούντες άσυλο. Αυτό από ένα Συμβούλιο που είναι τόσο καλό όσο και που δεν έχει υποβάλει ποτέ ενοποιημένους λογαριασμούς από τότε που ιδρύθηκε το 2021.

«Το τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα για άστεγους, το Daylight Centre, ξοδεύει 650 £ ανά άτομο ανά άστεγο ετησίως. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η φιλανθρωπία με 200.000 £! Θα είναι σε θέση να παρέχει φροντίδα σε περισσότερους από 300 Βρετανούς πολίτες. 

«Υπάρχουν επίσης φιλανθρωπικά ιδρύματα βετεράνων στην εκλογική περιφέρεια που αγωνίζονται να φροντίσουν στρατιώτες που διακινδύνευσαν τη ζωή και τα άκρα για τη χώρα. 

«Αντί να πάνε τα χρήματα σε αυτούς, το Συμβούλιο ήταν διατεθειμένο να τα ρίξει στη στέγαση ίσως 4 μεταναστών, αφού έδιωξε από το σπίτι τους δύο ηλικιωμένους Βρετανούς πολίτες. Αισχρός.'

Το Συμβούλιο διοικείται από τους Τόρις – για όλη τους τη συζήτηση για την υπεράσπιση τοπικών ζητημάτων, τόσο οι Τόρις όσο και οι Εργατικοί κοιμούνται για τη ζημιά που προκλήθηκε στο Γουέλινγκμπορο από ένα αποτυχημένο συμβούλιο και την πλήρη αποτυχία αστυνόμευσης των χωρικών μας υδάτων. Τα κεφάλια πρέπει να κυλήσουν και οι Saunders να αποζημιωθούν!

«Το μόνο κόμμα που μπορεί να αποτρέψει τη δυστοπία στην οποία βυθίζεται η χώρα μας είναι το Reform UK – οι Τόρις και οι Εργατικοί έχουν χάσει την πλοκή».

Ο Jason Smithers, ηγέτης του συμβουλίου του North Northamptonshire, δήλωσε στη MailOnline σε μια δήλωση: «Το Συμβούλιο του Βορείου Northamptonshire (NNC) συνεργάζεται με ιδιοκτήτες μακροπρόθεσμων κενών ακινήτων για να επαναφέρουν την περιουσία τους σε χρήση. 

Οι Υποχρεωτικές Εντολές Αγοράς (CPO) δεν χρησιμοποιούνται για να «διώξουν» τους σημερινούς ιδιοκτήτες από τις ιδιοκτησίες τους, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση για να επαναχρησιμοποιηθούν τα άδεια ακίνητα, τα οποία είναι πολύτιμος και απαραίτητος πόρος στέγασης.

«Οι «επιστολές πρωτοβουλίας για άδεια ιδιοκτησίας» στάλθηκαν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες κενών ακινήτων να επαναφέρουν την περιουσία τους σε χρήση, και συνολικά, η υποστήριξη από το NNC ελήφθη με ευγνωμοσύνη. Από τότε που ιδρύθηκε το NNC το 2021, δεν έχουν αγοραστεί ακίνητα από την CPO. Αυτός είναι ένας μηχανισμός έσχατης ανάγκης για να επαναχρησιμοποιηθούν προβληματικές, μακροπρόθεσμες κενές ιδιότητες.

«Δυστυχώς, σε αυτήν την περίπτωση, τα αρχεία που κατείχε το NNC ήταν ξεπερασμένα και η επιστολή στάλθηκε εσφαλμένα σε ένα ακίνητο που ήταν κατειλημμένο. Για αυτό, λυπάμαι πολύ που προκάλεσα οποιαδήποτε αδικαιολόγητη στενοχώρια και ανησυχία».

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13079637/Our-council-tried-force-sell-200-000-home-make-room-asylum-seekers-Elderly-couples-horror-strongly-worded-letter-lands-doorstep.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: