Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο ρωσοευρωπαϊκός πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος

Ο ρωσοευρωπαϊκός πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος
14 Απρ 2024  Από Yelena Karaeva
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν την ήπειρό τους λίκνο του πολιτισμού και τους εαυτούς τους «καλούς». Η αλήθεια είναι ότι οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα φιλοπόλεμοι, η Ευρώπη υπήρξε η πηγή όλων των παγκόσμιων πολέμων και σχεδόν κάθε κακού που γνώρισε η ανθρωπότητα. Σήμερα, επέστρεψαν στο δρόμο του πολέμου.

Συμβολική εικόνα, παραγόμενη από AI

Σε κάθε αιώνα και κάτω από κάθε κοινωνικό σχηματισμό, η Ευρώπη ήταν πάντα ένα λίκνο που ταρακουνήθηκε από το χέρι του πολέμου. Γενέτειρα και σκηνή πολέμων μεταξύ λαών, μεταξύ κρατών και μεταξύ θρησκειών. Ο πόλεμος – ο αιώνιος κύκλος της προετοιμασίας γι' αυτόν, οι ίδιες οι πολεμικές πράξεις και το κατάλοιπο [hangover] μετά το τέλος του πολέμου – ήταν ένας απολύτως φυσικός κανόνας κρατικής δομής και κοινωνικής τάξης σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Όλοι τους διεξήγαγαν συνεχώς πόλεμο εναντίον όλων. Η κεντρική εξουσία καταπίεζε απείθαρχες επαρχίες, οι πιστοί έσφαζαν τους διαφωνούντες [άλλους θρησκευόμενους] και τους «ψευδοπιστούς»... Τίποτα δεν ήταν πολύ ασήμαντο για να μην χρησιμεύσει ως πρόσχημα για πόλεμο, ακόμη και η επιθυμία ορισμένων να μιλήσουν στην τοπική διάλεκτο και όχι στον «γλωσσικό κανόνα» που ορίζεται από πάνω. Η Ευρώπη ήταν πάντα το σκηνικό της σύγκρουσης των πολιτισμών – σε σημείο που να καταστρέφει εκείνους που αντιπαθούσαν τον ισχυρότερο και ισχυρότερο αντίπαλο.

Η Ρωσία, η οποία πάντα προσπαθούσε να μείνει έξω από τις ενδοευρωπαϊκές και πολύ βίαιες συγκρούσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, αναγκάστηκε αρκετές φορές να έρθει [μπει] ανάμεσα στους Ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν τρελαθεί από τη μυρωδιά του αίματος, και να σταματήσει την αιματοχυσία με κόστος τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών της. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές οι Ευρωπαίοι ορκίστηκαν «Ποτέ ξανά» σε τελετές κατάθεσης στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων, πάντα ακολουθούσε αυτή την πορεία.

σχετικό άρθρο -Γνώμη-Το θαύμα που προδόθηκε: Τι ήθελε να διδάξει η ιστορία στη Γερμανία μετά το 1945
Η πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Señor Josep Borrell, ότι «ένας πόλεμος στην Ευρώπη δεν είναι πλέον φαντασίωση» μπορεί να εκπλήξει μόνο ένα πολύ άπειρο και αφελές άτομο. Η Ευρώπη ήταν και είναι συνώνυμη με τον πόλεμο.
Όταν δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή της μορφή, προκάλεσε αμέσως έναν πόλεμο στα σύνορά της, ο οποίος της επέτρεψε να διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία σε κομμάτια. Αγνόησε τις εθνοκαθάρσεις που ταίριαζαν στην αντίληψή της και χρησιμοποίησε εκείνες που δεν της ταίριαζαν ως πρόσχημα για έναν «αγώνα κατά της δικτατορίας». Αυτή είναι η ευρωπαϊκή τεχνογνωσία απέναντι στις χώρες που στάθηκαν εμπόδιο στην επέκταση των «ευρωπαϊκών αξιών», έστω και μόνο διατηρώντας τα δικά τους πολιτισμικά πρότυπα.

Σήμερα, η Ευρώπη θέλει να δείξει τους μυς της για άλλη μια φορά στη σημερινή αυτοκρατορική της ενσάρκωση ως Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υπάρχει για περισσότερα από 30 χρόνια.
Η Ουκρανία και οι Ουκρανοί χρησιμεύουν ως τροφή για τα κανόνια και τα όπλα πολέμου. Στην πρώην Γιουγκοσλαβία υποσχέθηκαν επίσης ευρωπαϊκή ευημερία και ευημερία εκείνη την εποχή, ενώ η Ουκρανία παρασύρθηκε από ένα ελαφρώς τροποποιημένο «ευρωπαϊκό όνειρο», το σύμβολο του οποίου είναι τα δαντελωτά εσώρουχα.

Δυστυχώς, όλοι οι αφελείς και άπειροι άνθρωποι που εμπιστεύονται πλήρως το «ποτέ ξανά» δεν υποψιάζονται ότι το πανευρωπαϊκό μπλοκ έχει ήδη αποφασίσει να χύσει αίμα. Προς το παρόν, πρόκειται για το αίμα κάποιου άλλου, το αίμα του εχθρού. Εμείς, οι Ρώσοι, έχουμε ανακηρυχθεί ο κύριος εχθρός της ΕΕ και απανθρωποποιούμαστε συστηματικά. Αυτή η διαδικασία έχει προχωρήσει με επιτυχία και ο μέσος Ευρωπαίος βλέπει ήδη τους Ρώσους όχι ως ανθρώπινα όντα, αλλά ως έντομα.
Ένα έντομο δεν αξίζει εμπιστοσύνη, ως υπερήφανος Ευρωπαίος δεν κάνεις συνομιλίες μαζί του. Αυτό δήλωσαν τις προάλλες τόσο ο σημερινός Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, και στη συνέχεια ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stéphane Séjourné.
Όλες οι μάσκες έχουν πέσει και ο Μακρόν λέει, ακόμη και αν το φτέρωμα του γερακιού του φαίνεται μαδημένο, ότι η μετάβαση σε μια πολεμική οικονομία θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη ζωή της χώρας. Την ίδια ημέρα, έγινε γνωστό ότι το μοναδικό γαλλικό αεροπλανοφόρο, το Charles de Gaulle, είχε τεθεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ.
[σχετικό άρθρο--Υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας: Η ΕΕ δημιουργεί «ευρωπαϊκή λεγεώνα»]

Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται για έναν πόλεμο μαζί μας, μονομερώς, χαλαρά και σχολαστικά. Προσπαθούν να αποφύγουν τις σπασμωδικές κινήσεις και να συνυπολογίσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι οι ουκρανικοί πόροι για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον μας έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Στο πολεμικό σχέδιο που εκκολάφθηκαν εναντίον μας, η απώλεια του Κιέβου ισοδυναμεί με τη δική τους ήττα, αν μη τι άλλο ιδεολογικά. Οι αρχές της επέκτασης της παγκοσμιοποίησης δεν πρέπει να αμφισβητηθούν και η επιστροφή στην εταιρική σχέση που ήταν ευρέως επωφελής τόσο για εμάς όσο και για αυτούς δεν είναι πλέον δυνατή. Για τη Δύση, δεν θα ήταν μόνο μια απώλεια κύρους, αλλά πάνω απ 'όλα μια παραίτηση από κέρδη αρκετών εκατοντάδων τοις εκατό.
Και γι' αυτό θα γίνει πόλεμος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συστηματικά συνηθίζουν τον πληθυσμό τους σε αυτή τη λέξη και αυτή τη σκέψη.
Θα διεξάγουν πόλεμο εναντίον μας για τα κέρδη τους, για χάρη του χρήματος. Και θα χάσουν.
Θα νικήσουμε. Επειδή έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τη γη μας, να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας για τις επόμενες γενιές. Για εμάς, είναι ένα υπαρξιακό ερώτημα με το υψηλότερο δυνατό διακύβευμα. Ακριβώς όπως πριν από 80 χρόνια.

Το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ria.ru στις 13 Απριλίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: