Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Η Ιαπωνία θα ανοίξει ξενοδοχείο παρακολούθησης ύπνου


Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ξενοδοχείο παρακολούθησης ύπνου
07.12.2023
Η ιαπωνική εταιρεία πληροφορικής NTT Data ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει ένα ξενοδοχείο κάψουλας με μια καινοτόμο λειτουργία για την παρακολούθηση και την ανάλυση των προτύπων ύπνου των επισκεπτών. Το έργο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τον Ιούλιο του 2024, εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας και ηθικής εκτός από την περιέργεια.

Η ιαπωνική εταιρεία, σε συνεργασία με τον διάσημο χειριστή ξενοδοχείων κάψουλας Nine Hours και τον κατασκευαστή φορητών συσκευών Fitbit, αποφάσισε να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε όσους το επιθυμούν. Το ξενοδοχείο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες εγκεφαλικών κυμάτων, κάμερες υπερύθρων, μικρόφωνα επιλογής ήχου και αισθητήρες κίνησης σώματος, επιτρέποντας στο NTT Data να συλλέγει εκτεταμένα δεδομένα ύπνου από τους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες που συμφωνούν να συλλέγονται και να αναλύονται τα δεδομένα ύπνου τους θα παρέχονται συσκευές παρακολούθησης. Θα λάβουν επίσης μια λεπτομερή αναφορά με εξατομικευμένες συστάσεις για να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον ύπνου που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Η NTT Data σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ανώνυμα δεδομένα ύπνου για πώληση σε διάφορους κλάδους. Οι κατασκευαστές τροφίμων, ποτών και καταναλωτικών προϊόντων και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη και την εμπορία προϊόντων.

Το NTT Data βλέπει τη δυνατότητα τα δεδομένα ύπνου να προάγουν την υγεία και να αποτρέπουν ασθένειες. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει «προσυμπτωματικές θεραπείες» και ακόμη και διαδικτυακές ιατρικές συμβουλές με βάση τα δεδομένα ύπνου και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Ένα σκάνδαλο γύρω από το απόρρητο και τη δεοντολογία τέτοιων πρακτικών είναι αναπόφευκτο, αλλά η NTT Data υπόσχεται ότι θα διαγράψει προσωπικές πληροφορίες πριν πουλήσει δεδομένα. Τα επόμενα βήματα της εταιρείας θα παρακολουθηθούν, ειδικά υπό το φως του φιλόδοξου στόχου της να λαμβάνει δεδομένα ύπνου από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2027.

Επομένως, εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Τόκιο και αποφασίσετε να κάνετε check in σε αυτό το καινοτόμο ξενοδοχείο, θυμηθείτε ότι ο ύπνος σας μπορεί όχι μόνο να είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία, αλλά και μια εστίαση στον κόσμο της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: