Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Δεν είμαστε ο εγκέφαλος μας, αλλά είμαστε αθάνατη συνείδηση, από που προέρχονται οι σκέψεις? - από πεδίο πληροφοριών που βρίσκεται έξω από το σώμα

Δεν είμαστε ο εγκέφαλός μας!
Αυτό που οι άνθρωποι με επιθανάτιες εμπειρίες αναφέρουν ξανά και ξανά είναι ότι το μυαλό τους λειτουργεί και έξω από το σώμα τους. Μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς εγκέφαλο; Δήθεν ΝΑΙ! Δεν είμαστε ο εγκέφαλός μας, αλλά είμαστε αθάνατη συνείδηση.

Δεξί και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου
Όλοι γνωρίζουν την ιστορία με τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, με το δεξί, το οποίο συνδέεται με την αριστερή πλευρά του σώματος, να αποδίδεται στις πιο γυναικείες διαδικασίες σκέψης. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο συνδέεται με τη δεξιά πλευρά του σώματος, λέγεται ότι είναι υπεύθυνο για τυπικά ανδρικούς τρόπους σκέψης. Μόνο όταν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου λειτουργούν από κοινού, ο νους βρίσκεται σε ισορροπημένη κατάσταση. Οι δεξιότητες του γυναικείου εγκεφάλου περιλαμβάνουν τη διαίσθηση, τη συναισθηματική και σωματική νοημοσύνη, την τέχνη και τη δημιουργικότητα, τη γλώσσα και την επικοινωνία, τη συμπόνια και τα κοινωνικά δώρα. Από την άλλη, πρόκειται για τη λογική, τις αναλυτικές δεξιότητες, την υπολογιστική και την απομνημόνευση, τις επιστήμες, τη λειτουργική και τεχνική κατανόηση. Βεβαίως, υπάρχουν αυτοί οι δύο τρόποι αντίληψης, κατανόησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Η «αρσενική» πλευρά λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με έναν υπολογιστή, πραγματικό και χωρίς συναισθήματα. Το "θηλυκό", από την άλλη πλευρά, είναι πιο περίπλοκο και δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Η αριστερή πλευρά του σώματος, όπου βρίσκεται η καρδιά, είναι συνήθως η πιο ευαίσθητη, ενώ η δεξιά πλευρά του σώματος είναι πιο πρακτική, νηφάλια και πρακτική. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η επιστήμη ψηλαφεί στο σκοτάδι
Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και από πού προέρχονται οι σκέψεις. Ο καθένας το γνωρίζει από τη δική του εμπειρία: Το κεφάλι είναι συνεχώς απασχολημένο με τη σκέψη, ακόμα κι αν δεν το θέλετε. Υπάρχουν πάντα προτάσεις που κουδουνίζουν μέσα από το κεφάλι σας, οι οποίες ονομάζονται σκέψεις. Είναι καθόλου δικές σας σκέψεις; Μερικές φορές αισθάνεται σαν ο εγκέφαλος να είναι μια συσκευή από μόνη της – σαν ένα ραδιόφωνο που δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Οι άνθρωποι που είναι προχωρημένοι στη συνείδησή τους δεν ταυτίζονται πλέον με αυτές τις σκέψεις, αλλά αναλαμβάνουν το ρόλο του παρατηρητή και προσπαθούν να παραμείνουν ήρεμοι σε όλες τις καταστάσεις της ζωής. Το «είμαι, άρα νομίζω» δεν ισχύει πλέον γι' αυτούς. Ταυτίζονται με αυτόν που παρατηρεί τον στοχαστή και δεν τον παίρνει πάντα στα σοβαρά. Ο τρόπος σκέψης εξαρτάται πολύ από τη διάθεση της ημέρας, ενώ ο παρατηρητής παραμένει πάντα ήρεμος. Ο παρατηρητής παίρνει αποφάσεις εξετάζοντας πώς αισθάνονται οι διαφορετικές δυνατότητες.

Ενεργητική και παθητική σκέψη
Εκτός από το γεγονός ότι η σκέψη είναι αρκετά αυτόματη, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται ενεργά. Παίρνουν σκέψεις – από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους συνανθρώπους ή τους λεγόμενους «ανώτερους» όπως οι δάσκαλοι, οι επιστήμονες, οι γιατροί, οι πολιτικοί και οι εργοδότες – και αναπαράγουν αυτό που απορροφούν 1:1. Μπορεί να ξεχνούν κάτι ή να το αφήνουν έξω ή να το εξωραΐζουν. Αλλά δεν σκέφτονται συνειδητά το περιεχόμενο, πιστεύοντας ότι όλα όσα παίρνουν κάπου είναι αλήθεια. Όταν οι γιατροί ή οι δάσκαλοι παρατηρούν κάτι, δεν αμφισβητείται. Ακόμη και αν υπάρχουν αμφιβολίες, οι αμφιβολίες δεν επιδιώκονται επειδή θα ήταν πολύ εξαντλητικό. Οι μαθητές μεγαλώνουν για να παπαγαλίζουν ό, τι τους λένε χωρίς αντίσταση. Για αυτό το «επίτευγμα» δίνονται οι καλύτεροι βαθμοί. Η κριτική σκέψη δεν είναι επιθυμητή και, στη χειρότερη περίπτωση, οδηγεί σε αποκλεισμό από την περαιτέρω εκπαίδευση. Η ανεξάρτητη σκέψη επιτρέπεται μόνο μέσα σε ένα πολύ στενό πλαίσιο, επειδή οι επιχειρηματίες πρέπει επίσης να προσαρμοστούν σε πολλές προδιαγραφές. Η ενεργός σκέψη περιλαμβάνει την έρευνα με δική σας πρωτοβουλία και βασικά δεν πιστεύετε τίποτα, αλλά παραμένετε πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Δεν είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουμε λάθος όσο κάποιος που είναι ανένδοτος σε ορισμένες απόψεις που ποτέ δεν αμφισβήτησε.

Χρειαζόμαστε καθόλου το μυαλό μας;

Οι διαδικασίες σκέψης λαμβάνουν χώρα πραγματικά στις συνελίξεις του εγκεφάλου και υπάρχει μια μνήμη σκέψης κάτω από το κρανίο που λειτουργεί παρόμοια με έναν σκληρό δίσκο; Φαίνεται να είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει εάν, παρά την έλλειψη εγκεφαλικής μάζας, δεν υπάρχουν αξιοσημείωτοι περιορισμοί στις γνωστικές ικανότητες. Προφανώς, οι σκέψεις δεν εμφανίζονται στο κεφάλι, αλλά σε ένα πεδίο πληροφοριών που βρίσκεται έξω από το σώμα. Αυτό το πεδίο πληροφοριών είναι έντονα δικτυωμένο με άλλους ανθρώπους. Όταν σκεφτόμαστε, δεν ακούμε το κεφάλι μας, αλλά κοιτάζουμε λίγο στο πλάι, σαν να ακούμε στο αιθερικό πεδίο.
πηγή 7-12-23
https://anti-matrix.com/2023/12/07/fake-hirnforschung-wir-sind-nicht-unser-gehirn-video/
==================
Σχετικά με την εγκεφαλική δραστηριότητα
πόσο «ελεύθερες» είναι οι επιλογές των ανθρώπων, συνείδηση και ανώτερη λειτουργία του εγκεφάλου
«Τα υποκείμενα παραδίδουν την ελευθερία τους στον πειραματιστή όταν συμφωνούν να μπουν στο σαρωτή»
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, για τη νεφελώδη έννοια της ελεύθερης βούλησης? οι επιλογές γίνονται μερικά δευτερόλεπτα πριν από την επίγνωση, οπότε
"Δεν υπάρχει πολύς χώρος για να λειτουργήσει η ελεύθερη βούληση "
η ελεύθερη βούληση είναι μια ψευδαίσθηση?
οι αποφάσεις μας μπορούν να ληφθούν ασυνείδητα. Η εγκεφαλική δραστηριότητα θα μπορούσε να είναι μέρος αυτής της προετοιμασίας, σε αντίθεση με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων
θα μπορούσε μια καθαρά διανοητική απόφαση να αναγκάσει το σώμα μας να αναλάβει δράση;
Είναι πιθανό , «Η νευροεπιστήμη να αλλάξει αυτό που εννοούμε με τον όρο ελεύθερη βούληση»?
συσχετισμοί μεταξύ της εγκεφαλικής λειτουργίας και της εσωτερικής εμπειρίας
η ανθρώπινη υγεία συνδέεται με γεωφυσικές παραμέτρους μέσω των φυσικών συντονισμών Schumann
το ανθρώπινο σύστημα είναι ευαίσθητο στα ELF (ηλεκτρομαγνητικά κύματα-ραδιοκύματα- με συχνότητες από 3 έως 30 Hz) χαμηλής ισχύος.
η αδιατάρακτη κατάσταση της ιονόσφαιρας αντιστοιχεί στα κανονικά μοτίβα συντονισμού Schumann, έτσι οι ιονόσφαιρες διαταραχές είναι πιθανό να παράγουν μη φυσιολογικά μοτίβα. Οι συχνότητες των σημάτων Schumann αλλάζουν με τις ιονόσφαιρες συνθήκες . Αυτές οι συνθήκες αλλάζουν καθημερινά, εποχιακά και με διακυμάνσεις στην ηλιακή δραστηριότητα. (θέση στον ενδεκαετή κύκλο ηλιακών κηλίδων, διάρκεια ηλιακής κηλίδας κ.ά.)
ισχυρά σήματα ELF από το HAARP, αλλά και σεληνιακές παλιρροϊκές αλλαγές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συχνότητες Schumann.
Ο εγκέφαλος μας αποφασίζει μέχρι και δέκα δευτερόλεπτα πριν το συνειδητοποιήσουμε, σύμφωνα με ερευνητές.
Εξετάζοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη λήψη μιας απόφασης, οι ερευνητές μπορούσαν να προβλέψουν ποια επιλογή θα έκαναν οι άνθρωποι πριν καν συνειδητοποιήσουν ότι είχαν λάβει μια απόφαση.
Η σχετική πειραματική διαδικασία θέτει υπό αμφισβήτηση τη «συνείδηση» των αποφάσεών μας και μπορεί ακόμη και να αμφισβητήσει ιδέες σχετικά με το πόσο «ελεύθεροι» είμαστε να κάνουμε μια επιλογή σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
«Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις μας είναι συνειδητές, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η συνείδηση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», λέει ο John-Dylan Haynes, νευροεπιστήμονας στο Ινστιτούτο Max Planck για τις Ανθρώπινες Γνωστικές και Εγκεφαλικές Επιστήμες στη Λειψία της Γερμανίας.
ενώ ο Frank Tong, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τενεσί.
Αναφέρει ότι Δέκα δευτερόλεπτα είναι «μια ζωή» όσον αφορά την εγκεφαλική δραστηριότητα.
Σχετική ανάλυση δεδομένων θα επιτρέψει την πρόβλεψη των επιλογών των ανθρώπων καθώς τις κάνει [καθώς τις παίρνει] ο εγκέφαλός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: