Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Παγκόσμια οικονομία. Το 1% του πληθυσμού έχει περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο 99%. Το 82% όλων των παγκόσμιων εσόδων πάει στους λογαριασμούς του ενός τοις εκατό. Ποιοι βρίσκονται στην ορατή κορυφή της πυραμίδας?

Παγκόσμια οικονομία,   οι ίδιοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν όλες τις μετοχές στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου

αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα η Coca Cola και η  Pepsi δεν βρίσκονται σε ανταγωνισμό, δεν είναι καθόλου πραγματικοί αντίπαλοι

όλα τα αποθέματα τους ανήκουν στις ίδιες εταιρείες επενδύσεων, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και μερικές φορές κυβερνήσεις.

Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας. Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν στους μεγάλους επενδυτές. Αυτά με τη σειρά τους ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές.

Στην ορατή κορυφή της πυραμίδας μπορούμε να δούμε μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται πολύ συχνά στον εμπορικό τύπο. Αυτά είναι τα Vanguard και BlackRock.

Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών είναι προφανώς αδιανόητη. Δεν κατέχουν μόνο μεγάλο μέρος των μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, αλλά και τις μετοχές των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες.

Είναι το μεγαλύτερο μονοπώλιο της ανθρωπότητας. Το Bloomberg χαρακτήρισε το BlackRock  'Fourth Branch of Government' , επειδή είναι το μόνο ιδιωτικό ίδρυμα που συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες.

Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, διότι οι κεντρικές τράπεζες είναι επίσης μέρος των BlackRock και Vanguard. Δανείζουν χρήματα στις κεντρικές τράπεζες και τις συμβουλεύουν ταυτόχρονα.

σχετικός ο σύνδεσμος 21-5-20

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-21/how-larry-fink-s-blackrock-is-helping-the-fed-with-bond-buying

Αναπτύσσουν ακόμη και το ελαττωματικό λογισμικό αυτών των κεντρικών τραπεζών, διότι τα μονοπώλια είναι από μόνα τους ένα ελάττωμα στο οικονομικό σύστημα.

Πολλοί ηγέτες του BlackRock υπηρέτησαν στον Λευκό Οίκο υπό τον Μπους και τον Ομπάμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock,  Larry Fink (Laurence Douglas Fink) μπορεί επομένως να βασίζεται πάντα στα ανοιχτά αυτιά και τις πόρτες των προέδρων και των πολιτικών.

Η ίδια η BlackRock ανήκει  στους μετόχους.

Και από εδώ και πέρα ​​γίνεται λίγο συγκεχυμένο. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock είναι η Vanguard.

Η Vanguard είναι ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου δεν έχουμε γνώση της ιδιοκτησίας της.

Το Deep State είναι προφανώς ο ιδιοκτήτης του Vanguard και, όπως είναι γνωστό, δεν του αρέσει να κοιτάζεις στα χαρτιά του.

Αλλά απλά πρέπει να σκάψεις λίγο πιο βαθιά και θα το ανακαλύψεις επίσης.

Οι εκθέσεις Oxfam και Bloomberg δείχνουν ότι το 1% του πληθυσμού έχει περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο 99%.

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι το 2017, σύμφωνα με την Oxfam, το 82% όλων των παγκόσμιων εσόδων πήγε στους λογαριασμούς του ενός τοις εκατό.

Με άλλα λόγια: οι Vanguard και BlackRock κατέχουν παγκόσμιο μονοπώλιο στα τελικά στάδια.

Αυτή η εκμετάλλευση ανήκει στις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των βασιλέων, και είναι πιο γνωστές μεταξύ των "συνωμοσιολόγων"  ως το Deep State.

Μερικές από αυτές ήταν πλούσιες πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, κάποιες ακόμη και πριν από την ίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αλλά γιατί κανείς δεν ξέρει;

Γιατί δεν υπάρχουν ταινίες και ντοκιμαντέρ για αυτό το θέμα; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ στα νέα, εκτός από τους βασιλείς;

Επειδή κατέχουν τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης!

Με τις κλειδαριές, ασφαλίζουν εντελώς το μονοπώλιο

 ο άντρας με το κορυφαίο καπέλο στη συσκευασία του παιχνιδιού Monopoly είναι ο JP Morgan, ο ιδρυτής της αμερικανικής τράπεζας με το ίδιο όνομα.

Με το Great Reset θέλετε να διατηρήσετε το μονοπώλιο σας, αλλά αν το έχετε ήδη παίξει στο σπίτι, αυτό θα ισοδυναμούσε με τη σύλληψη των συναδέλφων σας παικτών

Λοιπόν, πώς μπορεί να τελειώσει αυτό;

Δοκιμάστε ξανά σε αυτό το παιχνίδι, αλλά μην προχωρήσετε πολύ, γιατί τα μονοπώλια διαλύονται πάντα σε κάποιο σημείο, αλλά οι οικογένειες πρέπει να διατηρηθούν.

Τα ώριμα μονοπώλια είναι τόσο ασταθή όσο το βούτυρο στον καυτό ήλιο και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

==============================

Η κατάργηση μετρητών και οι συνέπειες: Ο δρόμος προς τον πλήρη έλεγχο

σχετικό το βιβλίο του Norbert Häring

Κυβερνήσεις και τράπεζες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την κατάργηση των μετρητών, - φαινομενικά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της φοροδιαφυγής

Ποιος κυβερνά  τον κόσμο

Το χρήμα κυβερνά τον κόσμο - αλλά ποιος κυβερνά τα χρήματα; Από πού προέρχεται και τι του δίνει την αξία του; 

Γιατί οι τράπεζες έχουν γίνει τόσο ισχυρές;

 δεν φαίνεται να έχει σημασία ποια κυβέρνηση επιλέγει ένας λαός, εάν η τελική απόφαση λαμβάνεται από τους πιστωτές

 Από αμνημονεύτων χρόνων, αυτός που δημιουργεί τα χρήματα και τα θέτει σε κυκλοφορία έχει τη δύναμη στο κράτος.

Αυτό που στο παρελθόν μόνο οι Ρωμαίοι ηγέτες και βασιλιάδες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τώρα τελειώνει σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών που συνδέονται στενά με τις κεντρικές τράπεζες

Σήμερα οι τράπεζες δημιουργούν τα χρήματα και κατευθύνουν τις χρηματοοικονομικές ροές ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  (η ΕΚΤ έχει γίνει απειλή για ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στην πραγματικότητα χρηματοδοτεί αφερέγγυες χώρες και αυτή τη στιγμή αντλεί πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στον κύκλο χρημάτων.)

 η Ευρώπη είναι μια ένωση κρατών ή ένα ομοσπονδιακό κράτος,

πηγή 20-4-21

https://www.pravda-tv.com/2021/04/wem-gehoert-die-welt-oder-wie-der-great-reset-das-groesste-monopoly-spiel-retten-soll-video/

η Μονόπολη κάτω από τη μοκέτα

https://www.iefimerida.gr/zoi/brikan-zografismeni-monopoly-sto-patoma

Δεν υπάρχουν σχόλια: