Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΘΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ !!!

Υπόθεση δολοφονίας Σμηναγού (Ι) Αθανασίου Μπατσαρά - Μέρος 3ο

Η Φρεγάτα Gokova (F496) τού τουρκικού πολεμικού ναυτικού, εντόπισε αμέσως τον άτυχο Σμηναγό μας...

Ηλεκτρονικός Πόλεμος είναι κάθε στρατιωτική ενέργεια η οποία προϋποθέτει τη χρήση ή εκμετάλλευση τής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με σκοπό να ελέγξει το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ή να το χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί στον αντίπαλο.

Ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος χωρίζεται παραδοσιακώς σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: την Ηλεκτρονική Επίθεση (Electronic Attack/EA), την Ηλεκτρονική Υποστήριξη (Electronic Support/ES) και την Ηλεκτρονική Προστασία (Electronic Protection/EP).

Ηλεκτρονική Επίθεση

Ηλεκτρονική επίθεση (ΕΑ) (παλαιότερα γνωστή με το όνομα ECM/Electronic Counter Measures) ονομάζεται η ενεργητική ή παθητική χρήση τού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος με σκοπό να καταστεί απαγορευτικό στον αντίπαλο να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για δικό του όφελος, και συνεπώς για την εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν σε έκβαση των επιχειρήσεων εις βάρος των φιλίων δυνάμεων.

Στην ενεργητική ΕΑ περιλαμβάνονται οι ενέργειες τής παρεμβολής (jamming), τής παραπλάνησης (deception), τής ενεργούς εξουδετερώσεως (active cancellation) και τής χρήσεως τού ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP/Electromagnetic Pulse), που προέρχεται κυρίως από εκρήξεις βομβών ενεργείας.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε την παθητική Ηλεκτρονική Επίθεση, η οποία περιλαμβάνει ενέργειες όπως η χρήση ανακλαστήρων ραντάρ ή τεχνολογίας stealth (χαμηλής παρατηρησιμότητος).

Το μαχητικό αεροσκάφος τού Σμηναγού Μπατσαρά, δέχθηκε "jamming", δηλαδή Ηλεκτρονική Επίθεση ενεργητικής χρήσεως τού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Δέχθηκε ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Αρκετές τουρκικές φρεγάτες, διαθέτουν παρεμβολείς (jammers) τύπου Scorpion B και Ramses...

(συνεχίζεται...)

πηγή:
Έσχατη Ανάσχεση

Διαβάστε ακόμη:1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ένδοξό μας ναυτικό
σήμερα εορτάζει
και μια φρεγάδα τουρκικιά
στό πένθος μασε βάζει.