RT 8 Φεβ, 2023
Τα συστατικά θα περιλαμβάνουν επεξεργασμένους γρύλους, λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου
Ένα ιταλικό αρτοποιείο σχεδιάζει να πουλήσει καρβέλια ψωμιού φτιαγμένα με σκόνη από επεξεργασμένους γρύλους.
Η είδηση έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο μήνα ότι οι μερικώς απολιπασμένοι και κονιοποιημένοι γρύλοι του σπιτιού (acheta domesticus) μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο και να πωληθούν ως συστατικά τροφίμων στην ΕΕ. Η σκόνη χρησιμοποιείται μερικές φορές ως πρόσθετο για να κάνει τα προϊόντα πλουσιότερα σε πρωτεΐνη.
Ο Enrico Murdocco, ένας σεφ που διευθύνει την Tellia, μια τοπική αλυσίδα εστιατορίων στο Τορίνο, είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα ότι πειραματίστηκε με ένα μείγμα δημητριακών της Σικελίας κατά τη διάρκεια δοκιμών ψησίματος για να «απαλύνει τη γεύση» της δύναμης των εντόμων .
Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με «την κρούστα και το εύρος των γεύσεων». Είπε ότι η γεύση του θύμιζε φουντούκι.
Ο Murdocco αναμένει από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να επιτρέψουν σε μια τοπική φάρμα, η οποία εισάγει σκόνη κρίκετ από το Βιετνάμ και την πουλά ως ζωοτροφή, να παράγει επίσης σκόνη προσαρμοσμένη για ανθρώπινη κατανάλωση. «Θέλω να βάλω το ψωμί μου στην παραγωγή στις αρχές Μαρτίου», εξήγησε ο σεφ. Πρόσθεσε ότι λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής και επειδή το ψωμί θα παρασκευαζόταν κατά παραγγελία, η τιμή θα ήταν περίπου 18-20 € (19-22 $) ανά κιλό. «Γνωρίζω ότι θα είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν».
Οι επεξεργασμένοι γρύλοι χρησιμοποιούνται ήδη ως συστατικά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Η Falco, μια εταιρεία που εδρεύει στο Alife της νότιας Ιταλίας πουλά κράκερ φτιαγμένα με σκόνη κρίκετ. «Μπορεί να σας παρασύρει η σκέψη να φάτε έντομα, αλλά το κρίκετ είναι στην πραγματικότητα η νέα υγιεινή τροφή που μπορεί άνετα να κρυφτεί σε νόστιμα προϊόντα», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.
Τα συστατικά θα περιλαμβάνουν επεξεργασμένους γρύλους, λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου
Ένα ιταλικό αρτοποιείο σχεδιάζει να πουλήσει καρβέλια ψωμιού φτιαγμένα με σκόνη από επεξεργασμένους γρύλους.
Η είδηση έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο μήνα ότι οι μερικώς απολιπασμένοι και κονιοποιημένοι γρύλοι του σπιτιού (acheta domesticus) μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο και να πωληθούν ως συστατικά τροφίμων στην ΕΕ. Η σκόνη χρησιμοποιείται μερικές φορές ως πρόσθετο για να κάνει τα προϊόντα πλουσιότερα σε πρωτεΐνη.
Ο Enrico Murdocco, ένας σεφ που διευθύνει την Tellia, μια τοπική αλυσίδα εστιατορίων στο Τορίνο, είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα ότι πειραματίστηκε με ένα μείγμα δημητριακών της Σικελίας κατά τη διάρκεια δοκιμών ψησίματος για να «απαλύνει τη γεύση» της δύναμης των εντόμων .
Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με «την κρούστα και το εύρος των γεύσεων». Είπε ότι η γεύση του θύμιζε φουντούκι.
Ο Murdocco αναμένει από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να επιτρέψουν σε μια τοπική φάρμα, η οποία εισάγει σκόνη κρίκετ από το Βιετνάμ και την πουλά ως ζωοτροφή, να παράγει επίσης σκόνη προσαρμοσμένη για ανθρώπινη κατανάλωση. «Θέλω να βάλω το ψωμί μου στην παραγωγή στις αρχές Μαρτίου», εξήγησε ο σεφ. Πρόσθεσε ότι λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής και επειδή το ψωμί θα παρασκευαζόταν κατά παραγγελία, η τιμή θα ήταν περίπου 18-20 € (19-22 $) ανά κιλό. «Γνωρίζω ότι θα είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν».
Οι επεξεργασμένοι γρύλοι χρησιμοποιούνται ήδη ως συστατικά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Η Falco, μια εταιρεία που εδρεύει στο Alife της νότιας Ιταλίας πουλά κράκερ φτιαγμένα με σκόνη κρίκετ. «Μπορεί να σας παρασύρει η σκέψη να φάτε έντομα, αλλά το κρίκετ είναι στην πραγματικότητα η νέα υγιεινή τροφή που μπορεί άνετα να κρυφτεί σε νόστιμα προϊόντα», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.
============
Οι σπιτικοί γρύλοι επιτρέπονται ως φαγητό στην ΕΕ
Οι σπιτικοί γρύλοι επιτρέπονται ως φαγητό στην ΕΕ
RT 23 Ιαν, 2023
Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτρέπει στα έντομα σε απολιπασμένη και σε σκόνη μορφή να προστίθενται τώρα σε προϊόντα με βάση την πίτσα και τα ζυμαρικά
Οι μερικώς απολιπανμένοι και κονιοποιημένοι γρύλοι στο σπίτι θα μπορούν επίσημα να βρουν το δρόμο τους στα τραπέζια των πολιτών της ΕΕ από τις 24 Ιανουαρίου. Αυτό έρχεται χάρη σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ψηφίστηκε στις αρχές του μήνα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία επικαλέστηκε την επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το πρόσθετο είναι ασφαλές για χρήση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, σε μπάρες δημητριακών, μπισκότα, πίτσα, προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά και σκόνη ορού γάλακτος .
Τον Αύγουστο του 2021, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα « κατεψυγμένα και αποξηραμένα σκευάσματα από γρύλους ολόκληρου του σπιτιού » είναι « ασφαλή για τις προτεινόμενες χρήσεις και επίπεδα χρήσης. Οι αξιωματούχοι σημείωσαν, ωστόσο, ότι τα έντομα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές.
Οι κανονισμοί της ΕΕ ορίζουν ότι οι ενήλικοι γρύλοι πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε μια περίοδο νηστείας 24 ωρών, ώστε να « απορρίψουν το περιεχόμενο του εντέρου τους. Μετά από αυτό, τα έντομα καταψύχονται, πλένονται, υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία, εξάγεται το λάδι τους και αλέθονται σε σκόνη.
Οποιαδήποτε τροφή περιέχει αυτό το νέο πρόσθετο θα πρέπει να φέρει « κατάλληλες » ετικέτες.
Εκτός από τους γρύλους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις προνύμφες του Alphitobius diaperinus, γνωστό ως το μικρότερο αλευροσκουλήκι, για ανθρώπινη κατανάλωση.
Ενώ αποτελεί μέρος της παραδοσιακής κουζίνας σε ορισμένες ασιατικές χώρες, η χρήση των εντόμων ως τροφής εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα για την Ευρώπη.
Οι υποστηρικτές επιμένουν ότι τα έντομα θα μπορούσαν να γίνουν κύρια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ενώ θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της ανθρωπότητας. Οι εκτροφές εντόμων πιστεύεται ότι είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Τα έντομα διαφημίζονται επίσης ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στο κρέας.
Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτρέπει στα έντομα σε απολιπασμένη και σε σκόνη μορφή να προστίθενται τώρα σε προϊόντα με βάση την πίτσα και τα ζυμαρικά
Οι μερικώς απολιπανμένοι και κονιοποιημένοι γρύλοι στο σπίτι θα μπορούν επίσημα να βρουν το δρόμο τους στα τραπέζια των πολιτών της ΕΕ από τις 24 Ιανουαρίου. Αυτό έρχεται χάρη σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ψηφίστηκε στις αρχές του μήνα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία επικαλέστηκε την επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το πρόσθετο είναι ασφαλές για χρήση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, σε μπάρες δημητριακών, μπισκότα, πίτσα, προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά και σκόνη ορού γάλακτος .
Τον Αύγουστο του 2021, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα « κατεψυγμένα και αποξηραμένα σκευάσματα από γρύλους ολόκληρου του σπιτιού » είναι « ασφαλή για τις προτεινόμενες χρήσεις και επίπεδα χρήσης. Οι αξιωματούχοι σημείωσαν, ωστόσο, ότι τα έντομα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές.
Οι κανονισμοί της ΕΕ ορίζουν ότι οι ενήλικοι γρύλοι πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε μια περίοδο νηστείας 24 ωρών, ώστε να « απορρίψουν το περιεχόμενο του εντέρου τους. Μετά από αυτό, τα έντομα καταψύχονται, πλένονται, υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία, εξάγεται το λάδι τους και αλέθονται σε σκόνη.
Οποιαδήποτε τροφή περιέχει αυτό το νέο πρόσθετο θα πρέπει να φέρει « κατάλληλες » ετικέτες.
Εκτός από τους γρύλους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις προνύμφες του Alphitobius diaperinus, γνωστό ως το μικρότερο αλευροσκουλήκι, για ανθρώπινη κατανάλωση.
Ενώ αποτελεί μέρος της παραδοσιακής κουζίνας σε ορισμένες ασιατικές χώρες, η χρήση των εντόμων ως τροφής εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα για την Ευρώπη.
Οι υποστηρικτές επιμένουν ότι τα έντομα θα μπορούσαν να γίνουν κύρια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ενώ θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της ανθρωπότητας. Οι εκτροφές εντόμων πιστεύεται ότι είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Τα έντομα διαφημίζονται επίσης ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στο κρέας.
==================
Το να τρως έντομα θα πρέπει να είναι ο «νέος κανόνας», ισχυρίζεται η WaPo
28 Νοεμβρίου 2022
Η εφημερίδα προώθησε ξανά την κατανάλωση βρώσιμων εντόμων, προκαλώντας αντιδράσεις στο διαδίκτυο
Μία από τις πιο εξέχουσες εφημερίδες των ΗΠΑ κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς να βασίζονται στα ζωύφια ως κύρια πηγή τροφής, υποστηρίζοντας ότι η στροφή στα βρώσιμα έντομα από το βόειο κρέας, το χοιρινό και το κοτόπουλο θα είναι καλό για το περιβάλλον.
Η κατανάλωση εντόμων αντί για κρέατα με βάση τα ζώα θα «ελαφρύνει τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα», αναφέρει η Washington Post σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Τα έντομα που εκτρέφονται στο αγρόκτημα αποδίδουν επίσης πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, ισχυρίστηκε η εφημερίδα. Για παράδειγμα, οι γρύλοι είναι 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τις αγελάδες στη μετατροπή της τροφής σε βρώσιμο βάρος.
Το άρθρο της Κυριακής σηματοδοτεί το τελευταίο σε μια μακρά σειρά προσπαθειών της Post και άλλων μέσων ενημέρωσης να πουλήσουν σε Αμερικανούς και καταναλωτές αλλού στη Δύση για έντομα που τρώνε. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει ότι η Washington Post έχει επανειλημμένα χτυπήσει το θέμα από τουλάχιστον το 2013, δημοσιεύοντας άρθρα με τίτλους όπως " Γιατί τα σφάλματα πρέπει να αποτελούν μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης τροφικής αλυσίδας" και "Γιατί μπορείτε, πρέπει και πιθανώς να το κάνετε". φάτε ζωύφια». Ένα κομμάτι του 2019 είχε μια ερώτηση ως τίτλο: «Θα έτρωγες έντομα για να σώσεις τον πλανήτη;»
Το κατάστημα ισχυρίστηκε ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, τρώνε ήδη σφάλματα. Ανέφερε μια έκθεση που προβλέπει ότι η βιομηχανία βρώσιμων εντόμων θα αυξηθεί στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2030. «Οι καταναλωτές μπορούν ήδη να βρουν τρόφιμα όπως παστά μυρμήγκια στο Amazon και μπάρες πρωτεΐνης σε σκόνη κρίκετ στα ελβετικά παντοπωλεία. Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλές ιστορίες των μέσων ενημέρωσης που εκθειάζουν τις αρετές της εντομοφαγίας».
Το The Post είναι ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές μέσων ενημέρωσης για τα σφάλματα ως ανθρώπινη τροφή. Η εφημερίδα ανήκει στον ιδρυτή της Amazon, δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος φέρεται να είναι λάτρης της κατανάλωσης εντόμων. Ο Μπέζος έχει επίσης δεσμούς με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , το οποίο έχει επανειλημμένα διαφημίσει ότι τρώνε ζωύφια ως τρόπο για να μετριαστεί η κλιματική αλλαγή.
Ο στόχος είναι να γίνει η «νέα νόρμα» της κατανάλωσης ζωύφιων, κάτι που θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές Αμερικανούς να ξεπεράσουν την απληστία τους για τις κατσαρίδες και άλλες πηγές τροφής με έξι πόδια. «Το να παρακολουθείς άλλους μπορεί επίσης να βοηθήσει να σπάσουν τα εμπόδια», ανέφερε η Post, προσθέτοντας ότι «η αντίσταση στην κατανάλωση εντόμων μπορεί να είναι ισχυρή». Μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση διασημοτήτων για να υποστηρίξουν τα βρώσιμα σφάλματα, ανέφερε η εφημερίδα.
οι διαδικτυακοί κριτικοί αρνήθηκαν την ιδέα. Η ανάρτηση του WaPo στο Twitter σχετικά με το άρθρο της Κυριακής αναλογίστηκε. Πολλοί παρατηρητές πρότειναν ότι οι υπάλληλοι της Post να πρωτοστατήσουν τρώγοντας οι ίδιοι σφάλματα. «Κάντε το να σταματήσει», είπε η Christina Pushaw , εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.
Η εφημερίδα προώθησε ξανά την κατανάλωση βρώσιμων εντόμων, προκαλώντας αντιδράσεις στο διαδίκτυο
Μία από τις πιο εξέχουσες εφημερίδες των ΗΠΑ κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς να βασίζονται στα ζωύφια ως κύρια πηγή τροφής, υποστηρίζοντας ότι η στροφή στα βρώσιμα έντομα από το βόειο κρέας, το χοιρινό και το κοτόπουλο θα είναι καλό για το περιβάλλον.
Η κατανάλωση εντόμων αντί για κρέατα με βάση τα ζώα θα «ελαφρύνει τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα», αναφέρει η Washington Post σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Τα έντομα που εκτρέφονται στο αγρόκτημα αποδίδουν επίσης πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, ισχυρίστηκε η εφημερίδα. Για παράδειγμα, οι γρύλοι είναι 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τις αγελάδες στη μετατροπή της τροφής σε βρώσιμο βάρος.
Το άρθρο της Κυριακής σηματοδοτεί το τελευταίο σε μια μακρά σειρά προσπαθειών της Post και άλλων μέσων ενημέρωσης να πουλήσουν σε Αμερικανούς και καταναλωτές αλλού στη Δύση για έντομα που τρώνε. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει ότι η Washington Post έχει επανειλημμένα χτυπήσει το θέμα από τουλάχιστον το 2013, δημοσιεύοντας άρθρα με τίτλους όπως " Γιατί τα σφάλματα πρέπει να αποτελούν μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης τροφικής αλυσίδας" και "Γιατί μπορείτε, πρέπει και πιθανώς να το κάνετε". φάτε ζωύφια». Ένα κομμάτι του 2019 είχε μια ερώτηση ως τίτλο: «Θα έτρωγες έντομα για να σώσεις τον πλανήτη;»
Το κατάστημα ισχυρίστηκε ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, τρώνε ήδη σφάλματα. Ανέφερε μια έκθεση που προβλέπει ότι η βιομηχανία βρώσιμων εντόμων θα αυξηθεί στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2030. «Οι καταναλωτές μπορούν ήδη να βρουν τρόφιμα όπως παστά μυρμήγκια στο Amazon και μπάρες πρωτεΐνης σε σκόνη κρίκετ στα ελβετικά παντοπωλεία. Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλές ιστορίες των μέσων ενημέρωσης που εκθειάζουν τις αρετές της εντομοφαγίας».
Το The Post είναι ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές μέσων ενημέρωσης για τα σφάλματα ως ανθρώπινη τροφή. Η εφημερίδα ανήκει στον ιδρυτή της Amazon, δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος φέρεται να είναι λάτρης της κατανάλωσης εντόμων. Ο Μπέζος έχει επίσης δεσμούς με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , το οποίο έχει επανειλημμένα διαφημίσει ότι τρώνε ζωύφια ως τρόπο για να μετριαστεί η κλιματική αλλαγή.
Ο στόχος είναι να γίνει η «νέα νόρμα» της κατανάλωσης ζωύφιων, κάτι που θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές Αμερικανούς να ξεπεράσουν την απληστία τους για τις κατσαρίδες και άλλες πηγές τροφής με έξι πόδια. «Το να παρακολουθείς άλλους μπορεί επίσης να βοηθήσει να σπάσουν τα εμπόδια», ανέφερε η Post, προσθέτοντας ότι «η αντίσταση στην κατανάλωση εντόμων μπορεί να είναι ισχυρή». Μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση διασημοτήτων για να υποστηρίξουν τα βρώσιμα σφάλματα, ανέφερε η εφημερίδα.
οι διαδικτυακοί κριτικοί αρνήθηκαν την ιδέα. Η ανάρτηση του WaPo στο Twitter σχετικά με το άρθρο της Κυριακής αναλογίστηκε. Πολλοί παρατηρητές πρότειναν ότι οι υπάλληλοι της Post να πρωτοστατήσουν τρώγοντας οι ίδιοι σφάλματα. «Κάντε το να σταματήσει», είπε η Christina Pushaw , εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.
============
Οι πεινασμένοι Αφρικανοί ενθαρρύνονται να τρώνε ζωύφια
Οι πεινασμένοι Αφρικανοί ενθαρρύνονται να τρώνε ζωύφια
RT 2 Σεπ, 2022
Τα έργα βοήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου στη ΛΔΚ και τη Ζιμπάμπουε προτρέπουν τους κατοίκους της υπαίθρου να καλλιεργούν περισσότερα έντομα
Τα έργα βοήθειας που χρηματοδοτούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ζιμπάμπουε και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενθαρρύνουν τον πεινασμένο πληθυσμό αυτών των αφρικανικών χωρών να εισάγουν περισσότερα ζωύφια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους.
Όπως ανέφερε ο Guardian την Παρασκευή, οι υπηρεσίες ξοδεύουν επί του παρόντος έως και 57.000 δολάρια στη ΛΔΚ και 346.000 δολάρια στη Ζιμπάμπουε για τη δοκιμή δίαιτας με έντομα με σκοπό να τα παρουσιάσουν στον τοπικό πληθυσμό.
Στη ΛΔΚ, η πρωτοβουλία διερευνά τα οφέλη από την κατανάλωση αφρικανικών κάμπιων, μεταναστευτικών ακρίδων και μαύρων στρατιωτών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 23 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των τερμιτών και των γρύλων, που καταναλώνονται ήδη στην περιοχή του Νότιου Κίβου. Ωστόσο, οι ντόπιοι τα καταναλώνουν ευκαιριακά και τα μαζεύουν ανάλογα με την εποχή.
Η Catholic Agency for Overseas Development, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιέζει τώρα τους Κονγκολέζους να αρχίσουν να καλλιεργούν ζωύφια με βιομηχανοποιημένο τρόπο, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα προβλήματα πείνας στην περιοχή.
Στη Ζιμπάμπουε, ένας άλλος οργανισμός παροχής βοήθειας αναζητά τρόπους για να χρησιμοποιήσει σκουλήκια mopane σε χυλούς που σερβίρονται στα σχολεία. Ο Guardian σημειώνει ότι αυτές οι γλοιώδεις πράσινες κάμπιες, που μετατρέπονται σε αυτοκρατορικούς σκώρους, συλλέγονται ήδη συνήθως για κατανάλωση από τη βλάστηση κατά τις περιόδους βροχών.
Το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα bug-laced gruel, ζωύφιο για να ταΐσει φτωχά παιδιά στη νότια πόλη Γκουάντα και στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Ο οργανισμός λέει ότι αυτό το πιάτο θα συνδυάζει σκουλήκια mopane τοπικής εκτροφής με δημητριακά και φρούτα, προσφέροντας όλες τις κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, νάτριο, καθώς και βιταμίνες Β1 και Β2.
Τα έργα βοήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου στη ΛΔΚ και τη Ζιμπάμπουε προτρέπουν τους κατοίκους της υπαίθρου να καλλιεργούν περισσότερα έντομα
Τα έργα βοήθειας που χρηματοδοτούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ζιμπάμπουε και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενθαρρύνουν τον πεινασμένο πληθυσμό αυτών των αφρικανικών χωρών να εισάγουν περισσότερα ζωύφια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους.
Όπως ανέφερε ο Guardian την Παρασκευή, οι υπηρεσίες ξοδεύουν επί του παρόντος έως και 57.000 δολάρια στη ΛΔΚ και 346.000 δολάρια στη Ζιμπάμπουε για τη δοκιμή δίαιτας με έντομα με σκοπό να τα παρουσιάσουν στον τοπικό πληθυσμό.
Στη ΛΔΚ, η πρωτοβουλία διερευνά τα οφέλη από την κατανάλωση αφρικανικών κάμπιων, μεταναστευτικών ακρίδων και μαύρων στρατιωτών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 23 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των τερμιτών και των γρύλων, που καταναλώνονται ήδη στην περιοχή του Νότιου Κίβου. Ωστόσο, οι ντόπιοι τα καταναλώνουν ευκαιριακά και τα μαζεύουν ανάλογα με την εποχή.
Η Catholic Agency for Overseas Development, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιέζει τώρα τους Κονγκολέζους να αρχίσουν να καλλιεργούν ζωύφια με βιομηχανοποιημένο τρόπο, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα προβλήματα πείνας στην περιοχή.
Στη Ζιμπάμπουε, ένας άλλος οργανισμός παροχής βοήθειας αναζητά τρόπους για να χρησιμοποιήσει σκουλήκια mopane σε χυλούς που σερβίρονται στα σχολεία. Ο Guardian σημειώνει ότι αυτές οι γλοιώδεις πράσινες κάμπιες, που μετατρέπονται σε αυτοκρατορικούς σκώρους, συλλέγονται ήδη συνήθως για κατανάλωση από τη βλάστηση κατά τις περιόδους βροχών.
Το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα bug-laced gruel, ζωύφιο για να ταΐσει φτωχά παιδιά στη νότια πόλη Γκουάντα και στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Ο οργανισμός λέει ότι αυτό το πιάτο θα συνδυάζει σκουλήκια mopane τοπικής εκτροφής με δημητριακά και φρούτα, προσφέροντας όλες τις κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, νάτριο, καθώς και βιταμίνες Β1 και Β2.
Ο Δρ. Alberto Fiore, καθηγητής χημείας και τεχνολογίας τροφίμων που ηγείται του έργου στη Ζιμπάμπουε, είπε στον Guardian ότι η εισαγωγή του γεύματος με βάση τα σφάλματα είναι μόνο το πρώτο στάδιο του έργου, το οποίο θα διεξάγει επίσης τυχαιοποιημένες δοκιμές για να δει αν το πιάτο θα έχουν επίδραση στην επίδοση των παιδιών στο σχολείο και ωφελούν την υγεία τους.
Και τα δύο έργα στη Ζιμπάμπουε και στη ΛΔΚ χρηματοδοτούνται μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου Έρευνας και Καινοτομίας (UKRI), το οποίο αποτελεί μέρος του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.
Ένας εκπρόσωπος του UKRI είπε στον Guardian ότι ο οργανισμός ελπίζει ότι η χρηματοδότηση τέτοιων έργων θα «ωφελήσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση» και σημείωσε τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση μιας δίαιτας με βάση τα έντομα.
================
Και τα δύο έργα στη Ζιμπάμπουε και στη ΛΔΚ χρηματοδοτούνται μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου Έρευνας και Καινοτομίας (UKRI), το οποίο αποτελεί μέρος του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.
Ένας εκπρόσωπος του UKRI είπε στον Guardian ότι ο οργανισμός ελπίζει ότι η χρηματοδότηση τέτοιων έργων θα «ωφελήσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση» και σημείωσε τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση μιας δίαιτας με βάση τα έντομα.
================
σχετική μας ανάρτηση
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Το να τρως έντομα θα πρέπει να είναι ο «νέος κανόνας», ισχυρίζεται η WaPo. Oι γρύλοι είναι 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τις αγελάδες στη μετατροπή της τροφής σε βρώσιμο βάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου