Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Γάτες και Αρουραίοι. Είναι μια γάτα πάντα ο νικητής όταν συναντά έναν αρουραίο?

είναι μια γάτα πάντα νικητής όταν συναντά έναν αρουραίο; Ταϊλάνδη, στην περιοχή Ang Thong, ατρόμητος αρουραίος επιτίθεται σε παιχνιδιάρα γάτα, αφού δεν δέχεται να γίνει το γεύμα κανενός...
Η 14χρονη Nong Mikun άκουσε τη γάτα της Taohoo να κάνει χου σε κάτι και νόμιζε ότι μάλωνε με τον αδελφό της Taojiew, αλλά την βρήκε να μάχεται με έναν αρουραίο.
Footage σε βίντεο, δείχνει την Taohoo να κυνηγάει τον αρουραίο πάνω στα πλακάκια, αλλά φαίνεται πως φοβάται να τον χτυπήσει.
Ένας τεράστιος άγριος αρουραίος είχε μια παράξενη  αναμέτρηση με την κατοικίδια γάτα μιας οικογένειας, όταν περιπλανήθηκε στην μπροστινή αυλή του σπιτιού τους.
Η Taohoo ακολούθησε τον αρουραίο μέσα στην αυλή και τα πλάνα του βίντεο, τον δείχνουν επανειλημμένα να πηδάει προς το μέρος της, ενώ σε κάποια στιγμή τον δείχνουν να μπήγει τα δόντια του, στο πόδι της.
Ωστόσο μετά από μια έντονη δεκάλεπτη αναμέτρηση -που βιντεοσκοπήθηκε- το τρωκτικό κατάφερε να ξεφύγει ασφαλές.
Η Mikun είπε ότι βγήκε έξω από το σπίτι, γιατί νόμιζε ότι οι γάτες της μαλώνουν και ήθελε να τις χωρίσει. Αλλά παρακολούθησε και βιντεοσκόπησε με το κινητό της, μια διασκεδαστική και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη γάτα της και έναν άγριο αρουραίο.
όπως δήλωσε "ο αρουραίος δεν έδειξε να φοβάται τη γάτα τόσο, όσο νόμιζα ότι θα φοβόταν"
πηγή
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7860143/Feeling-ratty-Fearless-rodent-NO-mood-anyones-lunch-strikes-cat.html

Противостояние домашней кошки и дикой крысы
Η αντιπαράθεση μιας οικιακής γάτας και ενός άγριου αρουραίου
https://esoreiter.ru/index.php?id=0120/10-01-2020-091833.html&dat=news&list=01.2020

Παρά το γεγονός ότι η γάτα είναι θηρευτής, ικανή να  να κυνηγάει ποντίκια και αρουραίους, οι αρουραίοι συχνά αναδεικνύονται νικητές στη μάχη με τα αιλουροειδή.
Το γεγονός είναι ότι σε ορισμένα ζώα ένα τέτοιο αμυντικό σύστημα είναι πολύ καλά αναπτυγμένο.
όπως και μια γάτα που συναντάει ένα σκυλί και το νικάει με απίθανη τακτική, στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
όμως ο αρουραίος όταν συναντιέται με μια γάτα μπορεί να χρησιμοποιήσει την αγαπημένη του τακτική επίθεσης με επιθετικότητα, που φοβίζει πολλά ζώα.
οι άνθρωποι συνηθίζουν να παρακινούν τις γάτες για να εξολοθρεύουν ποντίκια και αρουραίους. Μάλιστα τις κλείνουν σε υπόγεια, χωρίς τροφή, για να εκπαιδευτούν στο κυνήγι...Μάλιστα τοποθετούν ένα είδος τραπεζιού, στο οποίο η γάτα μπορεί εύκολα να πηδήξει για να ξεκουραστεί από την επίθεση των τρωκτικών, ενώ οι αρουραίοι δεν έχουν την δυνατότητα να ανεβούν σε αυτό.
Διαφορετικά αυτά τα τρωκτικά θα μπορούσαν να σκίσουν τη γάτα, με ομαδική επίθεση και κυρίως με επιθετικότητα που στους αρουραίους, συνοδεύει την έλλειψη φόβου για τον κίνδυνο.
τα σχετικά βίντεο
https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2020/01/07/4553181592756533874/636x382_MP4_4553181592756533874.mp4

Крыса может напугать не только человека, но и кошку
ο αρουραίος μπορεί να φοβίσει όχι μόνο έναν άνθρωπο, αλλά και μια γάτα

https://esoreiter.ru/index.php?id=1118/12-11-2018-003301.html&dat=news&list=11.2018

ένα βίντεο που τραβήχτηκε με smartphone από κάτοικο του Λουξεμβούργου (Esch-sur-Alzette) σε έναν δρόμο,  δείχνει επίσης ότι μια γάτα δεν είναι πάντα ο νικητής όταν δίνει μάχη με έναν αρουραίο.
σε ακραίες καταστάσεις ο αρουραίος μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ζώο, ακόμα και σε άνθρωπο.
το βίντεο αναρτήθηκε στο World Wide Web και οι χρήστες δεν έμειναν πολύ έκπληκτοι, αφού και οι ίδιοι θυμούνται ότι παρατήρησαν κάτι παρόμοιο.
η γάτα είναι ένα κατοικίδιο ζώο που έχει εξανθρωπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι υιοθέτησε όχι μόνο συνήθειες αλλά και τον υποσυνείδητο φόβο για τους αρουραίους, από τους ιδιοκτήτες της.
το βίντεο στη διεύθυνση
https://youtu.be/Cc-gx1bS8yM
===============
Οι αρουραίοι είναι απίστευτα έξυπνα ζώα.
Крысы невероятно умные животные
πηγή
https://esoreiter.ru/index.php?id=0416/04-04-2016-085104.html&dat=news&list=04.2016

Οι άνθρωποι πάντα μισούσαν τους αρουραίους, τους συνδέουν μάλιστα με ασθένειες.
μόνο στα τέλη του 19ου αιώνα, η ανθρωπότητα κοίταξε με σεβασμό τον αρουραίο.Αυτό συνέβη επειδή οι γιατροί αποφάσισαν να τον χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο.
οι εργαστηριακοί αρουραίοι έσωσαν πολλές ανθρώπινες ζωές με περισσότερο από έναν αιώνα υπηρεσίας...
Μόνο χάρη σε αυτούς εμφανίστηκαν τα αντιβιοτικά.
Οι αρουραίοι βοήθησαν να διαπιστωθεί πώς η ακτινοβολία, το αλκοόλ και τα φάρμακα επηρεάζουν τους ανθρώπους.
οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το γονιδίωμα των αρουραίων είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με το ανθρώπινο.

Οι αρουραίοι ξέρουν πως να γελούν
για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευαν ότι ο άνθρωπος διακρίνεται από ένα ζώο, γιατί έχει αίσθηση του χιούμορ και την ικανότητα να γελάει.

Αλλά πρόσφατα Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Οχάιο κατόρθωσαν να αποδείξουν ότι υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και αφορά τους αρουραίους.
Επίσης, ο Δρ. Allison Foote (Πανεπιστήμιο της Γεωργίας) απέδειξε την ικανότητα των αρουραίων να ριψοκινδυνεύουν.
Όπως γνωρίζουμε, τα ζώα προσκολλώνται στα συνηθισμένα ενδιαιτήματα τους και εγκαταλείπουν την περιοχή τους μόνο σε ακραίες συνθήκες. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι, πάλι, αρουραίοι. αυτό που τους οδηγεί στην εξερεύνηση μιας άγνωστης περιοχής είναι το ένστικτο του εξερευνητή και μια αλλόκοτη περιέργεια.

Διαθέτουν εκπληκτική διαίσθηση (ικανότητα να αφήνουν ένα βυθισμένο πλοίο)  καθώς και από συλλογικό νου:  μπορούν να μεταδώσουν άμεσα πληροφορίες σε όλα τα μέλη του πληθυσμού τους.
Και πώς οι αρουραίοι επικοινωνούν μεταξύ τους; Το 2009 Γερμανοί επιστήμονες έχουν καθορίσει ότι ένας ενήλικος αρουραίος είναι σε θέση να κάνει έως και 5 χιλιάδες διαφορετικούς ήχους για να επικοινωνήσει με συγγενείς.
έχουν ακόμα και αίσθηση του καλού ήχου,
 λένε επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας. Κατά τη διάρκεια του πειράματός τους, μια ομάδα νεογνών αρουραίων μωρών άκουγε συχνά τη μουσική του Wagner, μια δεύτερη ομάδα - ραπ, και μια τρίτη ομάδα- τον θόρυβο μιας ηλεκτρικής σκούπας. Πέρασαν δύο μήνες, και μετά  όλα τα νεογνά αρουραίων τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο κοινό κλουβί, στο δάπεδο του οποίου υπήρχαν κλειδιά. Κάνοντας κλικ σε αυτά, ενεργοποιούνταν τα παραπάνω προγράμματα ήχου. Όπως αποδείχθηκε, σχεδόν όλα τα ζώα προτιμούσαν τον Wagner, λίγα επέλεξαν ραπ, και κανένα δεν ήθελε να ακούσει τον ήχο από την ηλεκτρική σκούπα.
Οι αρουραίοι έχουν πραγματικά απεριόριστες ικανότητες, ιδιαίτερα μπορούν να είναι εξαιρετικοί βοηθοί εργαστηρίων. Στην Τανζανία, τα ζώα αυτά ανιχνεύουν βακτήρια φυματίωσης. Οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να ελέγξουν περισσότερα από 20 δείγματα σάλιου ανά ημέρα και οι αρουραίοι δοκιμάζουν 150 δείγματα σε λίγα λεπτά. Στην ίδια χώρα, οι αρουραίοι ψάχνουν για ορυχεία, δυναμίτες και άλλα εκρηκτικά.
Οι βιρμανικοί αρουραίοι "εξυπηρετούν" στα τελωνεία. Δεν χάνουν κανέναν διακινητή ναρκωτικών ουσιών, ούτε μία αποθήκη φαρμάκων. Μια παρόμοια πρακτική υιοθετήθηκε από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Οι αρουραίοι Bloodhound έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα σκυλιά, διότι ενστικτωδώς οσφραίνονται τα πάντα και διεισδύουν και σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε μεγάλα ζώα.
οι Αμερικανοί από καιρό σκέφτονταν να συνδέσουν έναν εγκέφαλο αρουραίου με εμφυτευμένα μικροκυκλώματα. Η παρουσία μικροτσίπ στον εγκέφαλο θα επιτρέψει στον χειριστή να ελέγξει ολόκληρο τον στρατό αρουραίων. Αυτοί οι πολεμιστές μπορούν να ανιχνεύσουν τις εχθρικές γραμμές, είναι σε θέση να οργανώσουν διάφορες δολιοφθορές σε όπλα, καύσιμα και χημικές αποθήκες, ακόμα και σε πυραυλικές βάσεις.

σε πείραμα με τον λαβύρινθο, οι αρουραίοι αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι και πιο αξιοπρεπείς από τον άνθρωπο.

αφού λάβουν σημαντικές πληροφορίες ο αρουραίοι τις μοιράζονται με τους συγγενείς τους ενώ ο άνθρωπος κοιτάζει μόνο τα δικά του συμφέροντα.
πάντοτε βοηθούν τα άτομα του είδους τους με αυτοθυσία, κάτι που δεν συνηθίζει ο άνθρωπος.
τα σχετικά βίντεο
https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2020/01/07/4553181592756533874/636x382_MP4_4553181592756533874.mp4
https://youtu.be/Cc-gx1bS8yM?t=36

Δεν υπάρχουν σχόλια: