Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Φρίκη μέσα σε εργαστήριο με πειραματόζωα στο Αμβούργο

Γερμανία,  στο Mienenbuttel, στα περίχωρα του Αμβούργου
Εργαστήριο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας -Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT)-

Ο γερμανικός οργανισμός ακτιβιστών ζώων Soko Tierschutz μαζί με τη Cruelty Free International  βιντεοσκόπησαν τις φρικτές δοκιμές  σε σκύλους, μαϊμούδες, γάτες και κουνέλια, που διεξάγονται για εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
τα ζώα αντιμετωπίζονται με βία από τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι
φροντιστές ζώων.
στις γάτες γίνονται  έως και 13 ενέσεις  κάθε μέρα από ανειδίκευτους επαγγελματίες, για να δοκιμαστεί κάποιο αντιβιοτικό από μια κτηνιατρική φαρμακοβιομηχανία, μόνο και μόνο για να δοκιμαστεί η ανοχή στη σύσταση του φαρμάκου. Μετά την έγχυση τα ζώα αφήνονται να υποφέρουν, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και χορήγησης παυσίπονου.
Τα ζώα προέρχονται από παγκόσμιες μεταφορές: οι γάτες προέρχονται από την Ισπανία, σκυλιά από τις ΗΠΑ και οι μαϊμούδες από την Κίνα.
το βίντεο αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά κυριολεκτικά σφαγιάζονται και οι γάτες καταλήγουν σε σάκους σκουπιδιών.
"Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ζώα στην Ευρώπη σκόπιμα δηλητηριάζονται για ρυθμιστικούς, τοξικολογικούς ελέγχους", δήλωσε ο Michelle Thew της Cruelty Free International.
Η έρευνα αποκάλυψε τα τρομερά δεινά των ζώων.
Τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο από πειράματα σε ζώα στη Γερμανία.

οι νόμοι στη Γερμανία που προστατεύουν τα ζώα από πειράματα δεν είναι αρκετά αυστηροί και απαιτούνται αυστηρότεροι νόμοι.
Δοκιμές σε είδη ζώων όπως τα σκυλιά και τα κουνέλια  δεν απαιτούν έγκριση στη Γερμανία.
Ο εκπρόσωπος του SOKO Friedrich Mülln,  εργάστηκε υπό μυστικότητα  το 2003 σε ένα τέτοιο εργαστήριο.
Το συμπέρασμά του: "Δυστυχώς, οι συνθήκες δοκιμών σε ζώα έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου και είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε άγρια ​​ζώα όπως οι μαϊμούδες να διατηρούνται σε τέτοιες τρομερές συνθήκες".
Σύμφωνα με το "Süddeutsche Zeitung", έχει ήδη ξεκινήσει αγωγή εναντίον του LPT μετά από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής.
το LPT διεξάγει δοκιμές τοξικότητας για φαρμακευτικές, βιομηχανικές και αγροχημικές εταιρείες από όλο τον κόσμο προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κυβερνήσεων και των ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Cruelty Free International: «Ο έλεγχος της τοξικότητας συνεπάγεται τη δηλητηρίαση των ζώων για να διαπιστωθεί πόση χημική ουσία ή φάρμακο χρειάζεται για να προκληθεί σοβαρή βλάβη, σε μια προσπάθεια να μετρηθεί η ενδεχόμενη« ασφαλής »δόση για τον άνθρωπο.

«Τα ζώα εγχέονται ή αναγκάζονται να τρώνε ή να εισπνέουν αυξανόμενες ποσότητες μιας ουσίας για να μετρήσουν τις τοξικές επιδράσεις που μπορεί να είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν εμετό, εσωτερική αιμορραγία, αναπνευστική δυσφορία, πυρετό, απώλεια βάρους, λήθαργο, δερματικά προβλήματα, . Δεν παρέχονται αναισθητικά ή ανακούφιση από τον πόνο. "
Ο κ. Michelle Thew, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruelty Free International, δήλωσε: «Η έρευνά μας έχει αποκαλύψει τρομερά δεινά των ζώων, ανεπαρκή φροντίδα, κακές πρακτικές και παραβιάσεις του ευρωπαϊκού και γερμανικού δικαίου.
«Καλούμε να κλείσει το Εργαστήριο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας (LPT). Ζητάμε επίσης μια συνολική αναθεώρηση της χρήσης ζώων σε δοκιμές τοξικότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το MailOnline προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με το Εργαστήριο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας LPT για σχόλια.  Εδώ και χρόνια δεν κάνει καμιά δήλωση, ενώ ακόμη και ο δήμαρχος δεν έχει πρόσβαση στα δωμάτια των φρικιαστικών πειραμάτων...
πηγή 14-10-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7571893/Monkeys-strapped-metal-harnesses-cats-dogs-bleed-footage-German-laboratory.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR21eCZb-lidznp4eSgdLDpim0-t0M7wEIHF8qMhXgq74jzr-B2lNlH2TOI
το σχετικό βίντεο
https://www.tag24.de/amp/hamburg-mienenbuettel-harburg-lpt-tierversuche-versuchslabor-tierquaelerei-soko-tierschutz-1248476?fbclid=IwAR0ZiMv_epsotRXLRM9UjbJ8QHEZ1ZFbnhBgIjpffWm-kb2WDwUy3xh8FgU

 πηγή
https://www.tag24.de/amp/hamburg-mienenbuettel-harburg-lpt-tierversuche-versuchslabor-tierquaelerei-soko-tierschutz-1248476?fbclid=IwAR0ZiMv_epsotRXLRM9UjbJ8QHEZ1ZFbnhBgIjpffWm-kb2WDwUy3xh8FgUΔεν υπάρχουν σχόλια: