Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Δοκίμασε ζεστό κέικ ψαριού, ο λαιμός του κάηκε και πρήστηκε, η αναπνοή του κόπηκε και πέθανε... Ασυνήθιστος ο τραυματισμός που οδήγησε στο θάνατο τον 51χρονο Darren Hickey, ειδικό στη διοργάνωση γάμων.

Αγγλία, Lancashire, στο Chorley, ο 51χρονος Darren Hickey μάνατζερ εταιρείας διοργάνωσης γάμων στο House Ridgmont, πέθανε σε ένα φρικτό δυστύχημα, τρώγοντας ζεστό fish cake.
στις 4-4-19 έφυγε από το  Ridgmont House, το χώρο διοργάνωσης του γάμου, όταν ένας από τους δικούς του σεφ, του ζήτησε να δοκιμάσει το fish cake. Αισθάνθηκε ερεθισμό (κάψιμο) στο λαιμό
και σύντομα δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (Urgent Care) του Chorley, όπου του χορήγησαν παρακεταμόλη και του είπαν να επιστρέψει αν ο πόνος επιδεινωθεί.
Το πρήξιμο στο λαιμό του επιδεινώθηκε, επέστρεψε στο Ridgmont House και πήγε στο δωμάτιο του για να ξεκουραστεί.
Ο συνεργάτης του  Neil Parkinson άκουσε θόρυβο και όταν πλησίασε τον βρήκε να πνίγεται...
κάλεσε ασθενοφόρο που καθυστέρησε για 5 λεπτά και κατά την άφιξη στο  Royal Bolton Hospital, ο κ.Hickey ξεψύχησε.
Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι η υπόθεση προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την περίθαλψη στο νοσοκομείο Chorley Hospital's Urgent Care ward, που διευθύνεται από την GTD Healthcare (as an extra unit to take pressure away from the Accident and Emergency Department).
Στις ασυνήθιστες περιστάσεις που περιβάλλουν την υπόθεση, οι γιατροί δεν είδαν εγκαύματα στο στόμα και τη γλώσσα του κ.Hickey  και έτσι δεν μπόρεσαν να βρουν τη ζημιά που συνέβη βαθιά στο λαιμό του, χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Πριν από επτά χρόνια, ο κ.Hickey υπέστη ένα τεράστιο εγκεφαλικό επεισόδιο που τον άφησε στο νοσοκομείο για 18 μήνες και έκτοτε είχε κάποια δυσκολία στο περπάτημα και την ομιλία.
«Ήταν ένας εξαιρετικά ισχυρός και ανθεκτικός άνθρωπος για να ξεπεράσει αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο».
Διοχέτευσε μεγάλο μέρος της ενεργητικότητας του σε φιλανθρωπικό έργο (was handed the Inspirational Person of Courage Award by the Stroke Association) και ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος και συμπονετικός άνθρωπος.
Η τεράστια τραγωδία προήλθε από έναν σπάνιο τραυματισμό.
(μπορεί να τον συναντήσουμε σε ανθρώπους που εισπνέουν καπνό σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σε βιομηχανικά ατυχήματα με ζεστό ατμό) Ο ασθενής μπορεί να φαίνεται καλά, αλλά στη συνέχεια αρχίζει το πρήξιμο, η δυσκολία στην αναπνοή και ο πνιγμός.
πηγή 10-10-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7557923/Darren-Hickey-Chorley-wedding-venue-manager-died-eating-fish-cake-work-inquest-hears.html?ico=pushly-notifcation-small

Δεν υπάρχουν σχόλια: