Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Μετέφερε ένα τόνο χάπια αμφεταμίνης, κρυμμένα μέσα σε έντερα προβάτωνΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι, Dubai's massive Jebel Ali port, ένας 26χρονος από τη Συρία, εργαζόμενος σε εταιρεία που εμπορεύεται πρόβατα (a PRO of a sheep trading company) συνελήφθη στο λιμάνι Jebel Ali, με 5.75 εκατομμύρια  χάπια αμφεταμίνης,  βάρους άνω του ενός τόνου, κρυμμένα μέσα σε έντερα προβάτων.
Σύμφωνα με τα αρχεία της εισαγγελίας, οι δεσμίδες με τα έντερα που περιείχαν τα χάπια ναρκωτικών, ήταν τοποθετημένες μέσα σε τύμπανα  (drums) από σπλάχνα ζώων [shipment (barrels of animal guts)] και κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ναρκωτικών (General Directorate of Narcotics), ο 26χρονος κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.
Η υπόθεση χρονολογείται από τις 25 Απριλίου.
Η κρατική εφημερίδα Al-Bayan ανέφερε ότι ο 26χρονος διακινητής ναρκωτικών, ήταν εξουσιοδοτημένος για την εκκαθάριση εγγράφων στο τελωνείο, για να βγάλει από το λιμάνι Jebel Ali, το παράνομο εμπόρευμά του.
όταν ρωτήθηκε για την αποστολή του, δήλωσε ότι είχε έρθει να εργαστεί για την διαδικασία εκκαθάρισης εγγράφων, κατόπιν αιτήματος του αδελφού του, που βρισκόταν τότε στην Τουρκία" Δήλωσε ότι,   η αποστολή αφορούσε εμπόρευμα με ζωικά έντερα, που επρόκειτο να μεταφέρει σε αποθήκη στο Ντουμπάι, για να το παραδώσει σε άλλο πρόσωπο".
Είπε ότι  πληρώθηκε με $ 4.400  (Dh16,161) από τον αδελφό του, μέσω ενός συνεργάτη του,  που ζούσε στην Αίγυπτο. Το μερίδιό του ήταν άλλα Dh 5.000, μετά την διαδικασία εκκαθάρισης εγγράφων -στο τελωνείο-  των αγαθών και την παράδοσή τους σε άλλο πρόσωπο.
Οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν τα χάπια όταν επιθεώρησαν το φορτίο, πριν από την απελευθέρωσή του και τη μεταφορά του σε αποθήκη.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είδε έκπληκτος τα ναρκωτικά στην αποστολή και στη συνέχεια συνελήφθη. Πιστεύεται ότι έχει δύο συνεργούς που ζούν στο εξωτερικό.

Η παράνομη διακίνηση της αμφεταμίνης είναι σύνηθες φαινόμενο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς οι λαθρέμποροι μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη χώρα σε μια προσπάθεια να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία.
πηγή 22-8-17
 http://www.khaleejtimes.com/news/crime/Man-caught-smuggling-1-tonne-of-pills-in-sheep-intestines

Δεν υπάρχουν σχόλια: