Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Μυστηριώδη μικροσκοπικά θαλάσσια σαρκοφάγα πλάσματα προκάλεσαν αιμορραγία στα πόδια ενός 16χρονου που βούτηξε στο νερό
Αυστραλία, Βικτώρια, Μελβούρνη, στην παραλία Dendy Street Beach στο Brighton, ο 16χρονος Sam Kanizay, είδε με φρίκη τα  πόδια του ματωμένα, όταν, μετά το ποδόσφαιρο,  τα έβρεξε για λίγο, μέσα στο νερό του ωκεανού.
Μεταφέρθηκε αμέσως, στο νοσοκομείο Sandringham, στα επείγοντα. ΄Οταν πλύθηκε το αίμα, ήταν ευκολότερο να δει κανείς εκατοντάδες μικροσκοπικές τρύπες στα πόδια του  (pin type bites)
Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τις μυστηριώδεις πληγές στα πόδια του νεαρού, έτσι ο πατέρας του Jarrod αποφάσισε να ερευνήσει ο ίδιος, τι προκάλεσε τις πληγές του γιού του.
Την επόμενη νύχτα, ο Jarrod οπλισμένος με ένα δίχτυ ψαρέματος και ένα κομμάτι νωπό κρέας πήγε πίσω στην παραλία. Εκεί κατάφερε να παγιδεύσει εκατοντάδες μικροσκοπικά θαλάσσια σαρκοφάγα πλάσματα -που πιστεύει ότι ήταν η αιτία για την κατάσταση του παιδιού του- και τα βιντεοσκόπησε.
ο κ.Jarrod Kanizay λέει στη Daily Mail Australia, για το βίντεο,που δείχνει αυτά τα αλλόκοτα μικροσκοπικά πλάσματα να καταβροχθίζουν το κρέας μέσα σε μια λεκάνη νερού.
«Αυτό που είναι πραγματικά σαφές είναι ότι αυτά τα μικρά πλάσματα αγαπούν πραγματικά το κρέας»
"έπιασα μερικά κατά τη διάρκεια της νύχτας στην παραλία. έβαλα κρέας σε ένα δίχτυ και γραπώθηκαν επάνω του, σαν να μην υπήρχε αύριο"
"τα έφερα σπίτι και κόλλησαν επάνω στο κρέας, ρούφηξαν αμέσως όλο το αίμα του. Είναι πλάσματα τύπου ακάρεως (mite type)"
Τα θαλάσσια πλάσματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου με τεστ, οι ειδικοί επιστήμονες θα αποφασίσουν σε ποιο είδος ανήκουν.
Ο ειδικός θαλάσσιος βιολόγος Michael Brown ήταν μπερδεμένος σχετικά με το είδος των σαρκοφάγων πλασμάτων και πρότεινε ότι θα μπορούσαν να είναι προνύμφες μέδουσας 'jellyfish larvae'
όπως είπε στο Channel Seven's Sunrise program "εργάζομαι 20 χρόνια σε αυτό τον τομέα και ποτέ δεν είδα κάτι σαν αυτό το περιστατικό"
«Φαινόταν σαν εκατοντάδες μικρές τρύπες με καρφίτσες, ή δαγκώματα τύπου mite type, που επεκτείνονταν σε όλο τον αστράγαλο του νεαρού και στην κορυφή του ποδιού του"
Μια νοσοκόμα στα επείγοντα είπε ότι υπήρχε αιμορραγία που δύσκολα περιορίστηκε και είχε την άποψη ότι ήταν δαγκώματα από sea lice
(The sea louse (plural sea lice) is a family of copepods within the order Siphonostomatoida, the Caligidae.)
Ωστόσο έγιναν τουλάχιστον 10 υποθέσεις για το είδος των πλασμάτων, χωρίς  οι επιστήμονες να καταλήξουν σε μια τελική άποψη για το είδος τους. 
πηγή 7-8-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4766430/Sam-Kanizay-s-mystery-injuries-swim-Dendy-Street.html[invertebrate expert at the University of New South Wales, Alistair Poore, He said he never saw a similar case. Also he told The Guardian that bites must have been caused by a marine invertebrate, popularly known as "Sea lice" (The scientific name is copepdo of Caligidae family)]


Ο θαλάσσιος βιολόγος Genefor Walker-Smith (Museums Victoria marine biologist)  εξέτασε ένα δείγμα και είπε ότι πρόκειται για ένα τύπο καρκινοειδών μαλακίων (scavenging crustacean), γνωστό ως amphipods lysianassidae.
"ο νεαρός ήταν απλά άτυχος γιατί ίσως διατάραξε μια ομάδα την ώρα της σίτισης, αλλά γενικά δεν περιμένουν εκεί για να επιτεθούν όπως τα piranhas", δήλωσε ο Dr Walker-Smith
είναι δυνατόν τα σκουλήκια να περιέχουν ένα αντιπηκτικό παρόμοιο με εκείνο που παράγεται από τις βδέλλες, πράγμα που εξηγεί την αδυναμία να σταματήσει η ροή του αίματος, είπε.
Ο Σαμ δεν μπορεί να περπατήσει και παραμένει στο νοσοκομείο Dandenong.

πηγή 7-8-17
http://www.news.com.au/national/breaking-news/sea-crustaceans-nibble-vic-teen-expert/news-story/2814c1e1c21bedf34ebebc09f38e06e5A Department of Environment, Land, Water and Planning spokesman said sea fleas were a "common and natural part of a healthy marine ecosystem" that "keep our marine waters clean by consuming dead and dying marine animals".

"DELWP advises swimmers to wear a wetsuit with boots to reduce the risk of being exposed to sea fleas and avoid swimming at night. "
How to protect yourself from sea fleas
Avoid swimming at night
Wear protective footwear
Cover bare skin by wearing a wetsuit
Don't stand still for too longΔεν υπάρχουν σχόλια: