Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ διανομέας ΚΑΝΝΑΒΗΣ στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Συνελήφθη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών που χρησιμοποιούσε ταχυδρομικά περιστέρια για τη διανομή κάνναβης σε όλη την Αργεντινή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι διακινητές έκαναν έως και 20 παραδόσεις την ημέρα στον έμπορο στο Lomas de Zamor που συνέλεγε τα ναρκωτικά από τα πακέτα που ήταν δεμένα στα πόδια των πτηνών.
Η αστυνομική έρευνα άρχισε, όταν βρέθηκε, πως ένα περιστέρι, με ναρκωτικά δεμένα στο πόδι του, χάθηκε και αποπροσανατολίστηκε
Το περιστέρι είχε απελευθερωθεί και οι αστυνομικοί είχαν δυνατότητα να το ακολουθήσουν,   από τότε τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί σε ένα αυτοσχέδιο αγρόκτημα κάνναβης.
Το 2011, συμμορίες ναρκωτικών της Κολομβίας, έδεσαν ένα πακέτο που περιείχε 1,6 ουγκιές του ναρκωτικού στο πόδι ενός περιστερού και το έστρεψαν προς την κατεύθυνση της φυλακής στη Bucaramanga. αλλά το πακέτο με τα ναρκωτικά αποδείχθηκε υπέρβαρο για το περιστέρι που έπεσε στο έδαφος και φτερούγιζε ανήμπορο κοντά στην φυλακή όταν το έπιασαν δύο αστυνομικοί.
 Ο Jose Angel Mendoza επικεφαλής της αστυνομίας στη Bucaramanga
 δήλωσε: « πρόκειται για νέα εγκληματική εφευρετικότητα,  Βρήκαμε το πουλί περίπου ένα τετράγωνο μακριά από τη φυλακή, ενώ προσπαθούσε να πετάξει με το πακέτο κρεμασμένο στο πόδι του, το υπέρβαρο πακέτο όμως, εμπόδισε το περιστέρι να εκπληρώσει την αποστολή του
Κολομβιανές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά συχνά καταφεύγουν σε ασυνήθιστες τεχνικές και κάποτε εκπαίδευσαν έναν παπαγάλο να εποπτεύει τη  διαδικασία και να προειδοποιεί για τυχόν μπλόκα της αστυνομίας ».
 
27-8-13 Drug dealing gang who used carrier pigeons to distribute cannabis across Argentina are arrested
Dealers made up to 20 deliveries a day to a distributor in Lomas de Zamor
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2402403/Drug-dealing-gang-used-carrier-pigeons-distribute-cannabis-Argentina-arrested.html

16-9-10 Police arrest parrot working for drug gang
Barranquilla police on Wednesday arrested a parrot whose job it was to warn a local drug gang in case of police raids.
The parrot was arrested when the police’s attempt to arrest a group of local drug dealers were thwarted when bird started screaming “run! run!,” ruining the law’s crucial element of surprise.
“It’s a curious thing that we thought was very funny. Apparently the animal was trained to alert its owners about police presence,” a cop told local newspaper El Heraldo.
Following his detention, the Barranquilla cops decided to name the parrot “Lorenzo.”
Lorenzo reportedly has not spoken since his arrest
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: