Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ με ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ένα ΑΛΟΓΟ

Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία. Με την τέχνη της παντομίμας εκφράστηκε  το συναίσθημα των πολιτών για το σκάνδαλο των κατεψυγμένων μπιφτεκιών βοδινού που περιείχαν 29% κρέας αλόγου.
Ένα ζευγάρι έκανε παντομίμα ένα άλογο και μπήκε σε κατάστημα της Tesco στην Ουαλία.
Η παντομιμική εμφάνιση  παρίστανε ένα μαύρο άλογο που έπεσε στο διάδρομο του καταστήματος- στο τμήμα πώλησης των κατεψυγμένων μπιφτεκιών- και φώναζε  «Δολοφόνοι» και «που είναι η μαμά μου»
Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία φύλαξης του καταστήματος αλλά και το προσωπικό του και έβγαλαν έξω τους πολίτες που επέλεξαν αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτυρίας.

H προειδοποίηση για τα προϊόντα με DNA ιπποειδών έγινε από την Ireland's Food Safety και βρέθηκαν θετικά τα δείγματα στα μπιφτέκια που πωλήθηκαν σε αλυσίδες καταστημάτων της Tesco,  Iceland, Aldi, Lidl και Dunnes  στην Ιρλανδία.

[ The alert was first raised by Irish food watchdogs after horse DNA was found in burgers sold through Tesco, Iceland, Aldi, Lidl and Dunnes in Ireland.
Other products that tested positive for horse DNA included Aldi's Oakhurst Beef Burgers and Lidl's Moordale Beef Burgers ]
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2262961/Horse-meat-Tesco-burgers-Asda-Co-op-Sainsburys-withdraw-ranges-tests-equine-DNA.html
 
Έπειτα βρέθηκε ότι τα κατεψυγμένα μπιφτέκια με αλογίσιο κρέας  που είχαν τον ίδιο προμηθευτή, (Silvercrest Foods θυγατρική της ABP Foods) πουλήθηκαν από την Tesco και Iceland στη Βρετανία.

Το περιστατικό της παντομίμας που παρίστανε ένα άλογο, βιντεοσκοπήθηκε και έκανε τουλάχιστον 50.000 χτυπήματα στο You Tube

 18-1-13  Pair dressed as pantomime horse are thrown out of Tesco after prank in contaminated meat scandal supermarket's beef burger aisleIncredibly, the beef content in one Everyday Value burger sold by Tesco was actually 29 per cent horse meat.
Pranksters shouted 'murderers' and 'where's my mum?' before security guard and Tesco staff asked them to leave
Video footage has already had almost 50,000 hits on YouTube
The horse impersonators are escorted off the premises by the security guard and Tesco staff
πηγή
 17-1-13  ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ σε ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Κατεψυγμένα μπιφτέκια που περιέχουν κρέας αλόγου πωλούνται στη Βρετανία.
Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Tesco απέσυρε τη μεγαλύτερη ποσότητα κατεψυγμένων μπιφτεκιών βοδινού από τα ράφια της, αφού έλεγχος αποκάλυψε ότι δείγματα μπιφτεκιών περιείχαν DNA αλόγου.
Η παραγωγή των κατεψυγμένων μπιφτεκιών από κρέας βοδινού και ιπποειδών, γίνεται σε δύο εργοστάσια της Ιρλανδίας και σε ένα Βρετανικό εργοστάσιο.
Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας, τα δείγματα από μπιφτέκια που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικά, πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας, όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής

Η Food Standards Agency στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε έρευνα αφού το ένα τρίτο των δειγμάτων κατεψυγμένου βοδινού σε τέσσερεις αλυσίδες καταστημάτων της Βρετανίας βρέθηκε θετικό με περιεκτικότητα σε κρέας ιπποειδών.
Τα κατεψυγμένα μπιφτέκια βοδινού,πωλούνταν για τουλάχιστον δύο μήνες στα ράφια των καταστημάτων πριν ανακαλυφθεί ότι περιείχαν κρέας ιπποειδών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: