Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Τουρισμός στο ναυάγιο του "Costa Concordia"! ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ - Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ!Ο τουρισμός της... καταστροφής ανθεί στο σημείο όπου ναυάγησε το «Costa Concordia» τον περασμένο Ιανουάριο. Οταν το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο βούλιαξε στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, οι ξενοδόχοι της περιοχής άρχισαν να δέχονται απανωτές ακυρώσεις δωματίων από τους πελάτες τους.

Σήμερα όμως, σχεδόν επτά μήνες μετά το τραγικό ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε τριάντα δύο ανθρώπους, πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην περιοχή για μία μέρα, μόνο και μόνο για να επισκεφθούν το αξιοθέατο της καταστροφής. 

Τοπικές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν ξενάγηση με πλοιάρια στο σημείο του ναυαγίου. Οι τουρίστες ανοίγουν με ανυπομονησία το πορτοφόλι τους και καταβάλλουν 10 ευρώ για το εισιτήριο. 

Μόλις επιβιβαστούν στα πλοιάρια, ενεργοποιούν τις φωτογραφικές μηχανές τους για να απαθανατίσουν από κοντά το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο παραμένει βυθισμένο κοντά στο λιμάνι. Ο δήμαρχος του νησιού Τζίλιο, Σέρτζιο Ορτέλι, επιβεβαίωσε το φαινόμενο: «Εχει σημειωθεί αύξηση των τουριστών που έρχονται για μία μέρα, μόνο για να φωτογραφήσουν τον γίγαντα που έπεσε πάνω στα βράχια. Το νησί έχει γίνει ένα είδος μουσείου πλέον».

Παρά το γεγονός όμως ότι το «Costa Concordia» έχει γίνει μέρος του τοπίου, την ίδια στιγμή το έχει καταστρέψει αφού έχει αρνητικές συνέπειες σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις των ξενοδοχείων.

«Προτιμάμε τον τουρισμό που βασίζεται στη θάλασσα και το περιβάλλον μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ορτέλι, εκφράζοντας την επιθυμία να απομακρυνθεί το ναυαγισμένο πλοίο το συντομότερο δυνατόν από την περιοχή. 

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, θα καθυστερήσει η μετακίνησή του, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το «Costa Concordia» δεν αποτελεί το πρώτο αξιοθέατο καταστροφής που προσελκύει τουρισμό. 

Τη φετινή χρονιά εκατοντάδες επιβάτες πλήρωσαν πάνω από 5.000 ευρώ ο καθένας για να διαγράψουν με κρουαζιερόπλοιο την ακριβή πορεία του «Τιτανικού», με αφορμή την εκατοστή επέτειο από το ναυάγιό του.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: