Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Η άγρια συμμορία πίσω από τα όπλα στο σχολείο


Την άγρια συμμορία με τα Καλάσνικοφ, που τα μέλη της δεν διστάζουν να ανοίγουν πυρ κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωπα με αστυνομικούς, «βλέπουν» οι διωκτικές αρχές ως ιδιοκτήτη του όπλου που βρέθηκε θαμμένο σε κηπάριο προαύλιου δημοτικού σχολείου στον Βύρωνα.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Espresso» με τις φωτογραφίες του θαμμένου Καλάσνικοφ τελικά φαίνεται πως κρύβει πίσω του μια πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως αυτή της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ. 

Τους τελευταίους μήνες τα μέλη της έχουν έλθει τετ-α-τετ τουλάχιστον τέσσερις φορές με αστυνομικούς και μάλιστα από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ και να πυροβολήσουν στο ψαχνό. Το οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ κινεζικής κατασκευής μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αφού υποβλήθηκε στη σχετική επεξεργασία καθαρισμού, στη συνέχεια θα γίνει βαλλιστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις.

Ωστόσο και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», όλες οι υποψίες των ανδρών της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο το Καλάσνικοφ αλλά και το μαχαίρι τύπου αφρικανικής μασέτας να τα έκρυψαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του Βύρωνα κάποια από τα μέλη της άγριας συμμορίας με τα Καλάσνικοφ. 

Μάλιστα, το γεγονός πως η συγκεκριμένη συμμορία, έπειτα από τις απανωτές συναντήσεις με αστυνομικούς σε Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, έχει σταματήσει τις ληστρικές επιδρομές, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως ήθελαν παράλληλα να κρύψουν το πιο βασικό στοιχείο. Το οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ κινεζικής κατασκευής, το οποίο χρησιμοποίησαν στις δύο από τις τρεις συμπλοκές που είχαν με τους αστυνομικούς, σε Παγκράτι και Ζωγράφου, όπως εκτιμούν οι αστυνομμικοί της Ασφάλειας.

Στη συμπλοκή στην περιοχή του Ζωγράφου μάλιστα τον περασμένο Μάιο, ο τσιλιαδόρος της συμμορίας έξω από πιτσαρία, την οποία λήστευαν εκείνη την ώρα οι υπόλοιποι κακοποιοί, μόλις είδε περιπολία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν δίστασε να οπλίσει και να σημαδέψει τους αστυνομικούς. Ευτυχώς το όπλο του έπαθε εμπλοκή και χρειάστηκε να οπλίσει εκ νέου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. να προλάβουν να καλυφτούν και να ανταποδώσουν τα πυρά. 

Τότε έξω από την πιτσαρία οι αστυνομικοί είχαν βρει έναν ολόκληρο κάλυκα. Ηταν ο κάλυκας που είχε μπλοκάρει το παλιό Καλάσνικοφ και χρειάστηκε να τον απορρίψει από τη θαλάμη του όπλου ο κακοποιός, ώστε να ξεκινήσει να πυροβολεί κατά ριπάς εναντίον των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Ο κάλυκας αυτός, ο οποίος είχε μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι «οδηγός» των ειδικών των εργαστηρίων για τη βαλλιστική έρευνα που θα κάνουν στο οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ που βρέθηκε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του Βύρωνα.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: