Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Περισσότερα ύποπτα ματωμένα πακέτα, με ζωικό ιστό & μάτια ζώων, βρέθηκαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας


Περισσότερα ύποπτα πακέτα βρέθηκαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας
πηγή RT   2 Δεκεμβρίου 2022 
Η τσεχική αστυνομία ανέλυσε ένα πακέτο για εκρηκτικά, αλλά βρήκε "ζωικό ιστό"

φωτο: Ένας τεχνικός εκρηκτικών εισέρχεται στο ουκρανικό προξενείο στο Μπρνο της Τσεχίας, 2 Δεκεμβρίου 2022 

Η αστυνομία στην Τσεχική Δημοκρατία ανέλυσε ύποπτα πακέτα στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Πράγα και σε ένα προξενείο στο Μπρνο, ανακαλύπτοντας «ιστό ζώων» σε μια από τις επιστολές. Το υπουργείο Εξωτερικών του Κιέβου ισχυρίζεται ότι σε πολλά από τα διπλωματικά του φυλάκια έχουν ταχυδρομηθεί τις τελευταίες ημέρες σάπιες σάρκες και μέρη ζώων.

Η εθνική αστυνομία της Τσεχίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ουκρανικό προξενείο στο Μπρνο είχε εκκενωθεί και τεχνικοί βομβών στάλθηκαν για να ερευνήσουν μια «ύποπτη αποστολή». Λίγο αργότερα, η δύναμη ανακοίνωσε ότι το πακέτο δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά «ζωικό ιστό».

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ένα παρόμοιο φορτίο» έφτασε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Πράγα. Τεχνικοί βομβών αναπτύχθηκαν για να εξετάσουν το πακέτο, το οποίο η αστυνομία είπε ότι «μοιάζει με αυτό που έφτασε στο Μπρνο». Και πάλι, βρέθηκε ότι περιέχει ζωικό ιστό.

το Κίεβο διέταξε τις πρεσβείες του να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας μετά την παράδοση πακέτου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη την Τετάρτη. Το δέμα πυροδοτήθηκε στα χέρια ενός υπαλλήλου.
Άλλα δέματα εκρηκτικών παραδόθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, την κατοικία του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, ένα δορυφορικό κέντρο στην αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz και το εργοστάσιο όπλων Instalaza στη Σαραγόσα, το οποίο παράγει εκτοξευτές χειροβομβίδων που προορίζονται για Ουκρανία.
Ενώ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ κατηγόρησε τη Ρωσία για το κύμα επιστολικών βομβών, η Μόσχα αρνήθηκε τις κατηγορίες και οι Ισπανοί ερευνητές φέρεται να έχουν αποκλείσει τη ρωσική ανάμειξη. Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι όλες οι επιστολές στάλθηκαν από ένα και μόνο άτομο και ότι το εκρηκτικό υλικό που βρισκόταν μέσα βρισκόταν συνήθως σε πυροτεχνήματα κήπου.
Εκτός από την ισπανική εκστρατεία βομβιστικών επιστολών, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι ματωμένα δέματα με μάτια ζώων έφτασαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κροατία, την Ιταλία και την Αυστρία, καθώς και στην Πράγα και στο Μπρνο. περασμένη εβδομάδα. 
Ο Νικολένκο έγραψε στο Facebook ότι αυτές οι συσκευασίες «ήταν εμποτισμένες με ένα υγρό χαρακτηριστικού χρώματος και είχαν την αντίστοιχη μυρωδιά».

Όλες αυτές οι επιστολές προέρχονται από μία μόνο ευρωπαϊκή χώρα, συνέχισε, χωρίς να αποκαλύψει την εν λόγω χώρα.
====
σχετικό δημοσίευμα
Η ισπανική αστυνομία αποκλείει τη ρωσική ανάμειξη σε επιστολικές βόμβες – ΜΜΕ

πηγή RT  2 Δεκεμβρίου 2022 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές υποπτεύονται ότι ένα άτομο ήταν υπεύθυνο για πολλά δέματα εκρηκτικών που στάλθηκαν σε πολλούς στόχους


φωτο: Αρκετοί αξιωματικοί της Εθνικής Αστυνομίας κοντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη όπου ελήφθη ένα δέμα βόμβα, 1 Δεκεμβρίου 2022, στη Μαδρίτη της Ισπανίας. 
Έξι εκρηκτικά δέματα που στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διαφορετικούς στόχους σε ολόκληρη την Ισπανία ήταν πιθανότατα έργο ενός ατόμου εντός της χώρας, σε αντίθεση με μια οργανωμένη ομάδα, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, επικαλούμενο τις αρχές που ερευνούν το θέμα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο λέει ότι έμαθε ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την ανάμειξη ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και εργάζεται με «βεβαιότητα» με βάση ότι ήταν έργο του ίδιου ατόμου.
Την Τετάρτη, ένα δέμα που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη έπεσε στα χέρια ενός υπαλλήλου, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλά του.
Μετά το περιστατικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα διέταξε όλες τις ουκρανικές πρεσβείες παγκοσμίως να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αλεξέι Ρέζνικοφ έδειξε το δάχτυλο στη Μόσχα και την κατηγόρησε για τρομοκρατία.
Η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και η Πρεσβεία της Μόσχας στην Ισπανία τόνισε στο επίσημο τηλεγραφικό της κανάλι ότι «καταδικάζει οποιεσδήποτε απειλές ή τρομοκρατικές ενέργειες, ειδικά αυτές που διαπράττονται κατά διπλωματικών αποστολών».
Την περασμένη εβδομάδα, πακέτα που περιείχαν εκρηκτικό μηχανισμό παραδόθηκαν στις πρεσβείες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, την κατοικία του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, ένα δορυφορικό κέντρο στην αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz και το εργοστάσιο όπλων Instalaza στη Σαραγόσα, η οποία παράγει εκτοξευτές χειροβομβίδων που προορίζονται για την Ουκρανία.
Ενώ η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, οι αρχές αποκάλυψαν ότι όλες οι επιστολές ήταν πολύ παρόμοιες και παραδόθηκαν σε πανομοιότυπους καφέ φακέλους με σύρμα ταξιδιού και εκρηκτικό υλικό που μπορεί να βρεθεί σε καταστήματα πυροτεχνημάτων. Οι ειδικοί εξετάζουν τώρα προσεκτικά το χειρόγραφο και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιστολές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την προέλευσή τους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας Ραφαέλ Πέρεθ.
Εξήγησε επίσης την Πέμπτη ότι οι επιστολές προφανώς είχαν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν μια ξαφνική έκρηξη και όχι μια έκρηξη και πρότεινε ότι δεν δικαιολογούσαν την αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: