Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΟΛΥΜΠΟΣ: Γοητεία και ανατριχίλα ταυτόχρονα: τα ανεξήγητα φαινόμενα του Ολύμπου.Γοητεία και ανατριχίλα ταυτόχρονα: τα ανεξήγητα φαινόμενα του Ολύμπου.Περιεχόμενα.
Τι είναι ο Όλυμπος; Η φύση. Οι Δώδεκα Θεοί. Ανεξήγητα φαινόμενα γύρω από τον Όλυμπο. Υπόγεια περάσματα στον Όλυμπο. Οι Πυραμίδες του Ολύμπου. Το στεφάνι του Δία. Οι Πιερρίδειες Μούσες. Οι Πύλες του Ολύμπου: το Σπήλαιο της Τσακαλόπετρας. Μέσα στο Σπήλαιο Τσακαλόπετρας: Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό.


Ένα ιερό βουνό που οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν ως το ουράνιο βασίλειο των δώδεκα θεών, υπόγεια περάσματα, κρυμμένα διαστημόπλοια, πυραμίδες ή τα τρία βασίλεια, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι γύρω από τον Όλυμπο υπάρχουν πολλά ανεξήγητα φαινόμενα, θρύλοι και μύθοι που θα σας αφήσουν με φόβο και κατάπληξη ταυτόχρονα.
Από το δέος μέχρι το σκοτεινό μυστήριο, ο Όλυμπος στην Ελλάδα είναι μοναδικός στην ελληνική μυθολογία. Ακόμη και η NASA ενδιαφέρεται για το βουνό και τα φαινόμενά του.

Τι είναι ο Όλυμπος;
Ο Όλυμπος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Ελλάδας.Η ψηλότερη κορυφή του βουνού έχει ύψος 2918 μέτρα και έχει το όνομα «Μύτικας». Ο Όλυμπος βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ελλάδας και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ασβεστόλιθο. Οι θέσεις Λιτόχωρο και Κατερίνη βρίσκονται κοντά στο βουνό.
Ο Όλυμπος δεν συναρπάζει μόνο ως οροσειρά, αλλά και λόγω της δικής του πανίδας και χλωρίδας. Δεν είναι περίεργο που είναι φυσικό καταφύγιο από το 1938. Από το 2014 υπήρξαν αιτήματα για ένταξη του Όλυμπου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ωστόσο, ο Όλυμπος δεν προκαλεί ενδιαφέρον μόνο από γεωργικής άποψης, αλλά κυρίως από την ελληνική μυθολογία. Το βουνό περιβάλλεται από πολυάριθμους θρύλους, μύθους και ιστορίες, καθώς και από ανεξήγητα φαινόμενα. Αυτή η γοητεία και η ανύψωση (ανάταση) μπορεί να γίνει αντιληπτή ήδη από το όνομα: στην ελληνική μυθολογία, το όνομα Όλυμπος σημαίνει την κατοικία των θεών. Αυτό φαντάζεται ως ουρανός, ο οποίος είναι γεμάτος φως και περιέχει πολυάριθμους θεούς και υπηρέτες. Ο όρος δεν είναι ένας συγκεκριμένος τόπος, αλλά η θεϊκή έννοια της βασιλείας των ουρανών ή της κατοικίας των θεών. Εκτός από τον Όλυμπο, ο όρος χρησιμοποιείται για πολυάριθμα υψηλότερα υψώματα.

Η φύση
Η φύση γύρω από τον Όλυμπο θα σας κάνει ήδη να ανατριχιάσετε. Χαμηλά κρεμαστά σύννεφα, ψηλές κορυφές γεμάτες ομίχλη, άστατος καιρός και καταιγίδες βάζουν ήδη όλο το τοπίο σε μια υπέροχη και ταυτόχρονα μυστηριώδη και τρομακτική διάθεση. Δεν είναι περίεργο, γιατί το βουνό έχει προκαλέσει δέος και θαυμασμό στους ανθρώπους για αιώνες. Παρεμπιπτόντως: Οι προϊστορικοί άνθρωποι κατοικούσαν στο βουνό πριν από πολλά χρόνια, όπως υποδηλώνουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές γύρω από τον Όλυμπο. Έτσι, το 1928 ξεκίνησε η ιστορική έρευνα στους πρόποδες του Ολύμπου και στις παρυφές της πόλης του Δίου (δήμος, Πιερία), η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και παρέχει συνεχώς γνώσεις από τους ρωμαϊκούς, ελληνιστικούς και μακεδονικούς χρόνους. Η πόλη του Δίου, (ιερή πόλη των Μακεδόνων) στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου είναι αφιερωμένη στον Δία και  στους δώδεκα θεούς.

Οι Δώδεκα Θεοί
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι δώδεκα θεοί ζουν στα φαράγγια του Ολύμπου. Εκεί έχουν τα παλάτια τους. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το σκηνικό για τις θυελλώδεις συζητήσεις των δώδεκα θεών είναι ο σημερινός Μύτικας (κορυφή του Ολύμπου), που εξηγεί τα φυσικά φαινόμενα συμπεριλαμβανομένου του άστατου καιρού. Εκεί βρίσκεται και ο θρόνος του αρχηγού με το όνομα Δίας. Ο Δίας είναι υπεύθυνος για τις καταιγίδες και τις καταιγίδες καθώς εξαπολύει τους κεραυνούς του για να δείξει το θεϊκό του πνεύμα. Επίσης οι μύθοι του Μύθου του Ορφέα και των Ορφικών Μυστηρίων ανάγονται στις αρχαίες πόλεις Πίμπλεια  και Λίβηθρα (ή Λείβηθρα ήταν η πόλη εκείνη όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε ταφεί ο Ορφέας από τις Μούσες), που βρίσκονται κοντά στον Όλυμπο. Ο Όλυμπος και το σπίτι των δώδεκα θεών, ακόμη και αυτή η ματιά στη σκέψη στο παρελθόν δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Ανεξήγητα φαινόμενα γύρω από τον Όλυμπο
Ο Όλυμπος έχει πολλά ανεξήγητα φαινόμενα που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε. Ωστόσο, αυτός ο συνδυασμός ανεξήγητων φαινομένων και της σημασίας του βουνού στην ελληνική μυθολογία δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Είναι αυτοί οι θρύλοι αληθινοί ή φανταστικοί; Μάθετε. Τουλάχιστον, πρόκειται για ένα ιστορικό βουνό των Ελλήνων, το οποίο επίσης έχει υπερτονιστεί από τους ίδιους εδώ και δεκαετίες.

Υπόγεια περάσματα στον Όλυμπο

Υπάρχουν υπόγειες δίοδοι στον Όλυμπο; Οι επιστήμονες κάνουν επίσης αυτή την ερώτηση γοητευμένοι. Για να φτάσουμε στο βάθος αυτής της ερώτησης, ένας ερευνητής από την Αυστρία πραγματοποίησε την ακόλουθη έρευνα: Ο ερευνητής πραγματοποίησε μια φωτογράφηση με ακτίνες γάμμα, που είναι μια ειδική τεχνική. Το αποτέλεσμα της φωτογράφισης είναι εικόνες του υπόγειου του Ολύμπου με ύψος περίπου 1900 μέτρων και πολυάριθμα εξογκώματα που μπορούν να αναπαριστούν διάφορα αντικείμενα, κτίρια ή σχηματισμούς. Αυτά τα αντικείμενα, κτίρια ή σχηματισμοί βρίσκονται περίπου 15 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Κάτω από το δάπεδο του Ολύμπου, οι φωτογραφίες ακτίνων γάμμα δείχνουν επίσης πράγματα παρόμοια με ένα (σπηλαιώδες) δωμάτιο σπηλιάς ή έναν θόλο, καθώς και πέντε άλλους σχηματισμούς που μοιάζουν να συνδέονται.

Τι γνώσεις όμως φέρνουν αυτές οι ηχογραφήσεις; Πέρα από το γεγονός ότι τα υπόγεια περάσματα είναι πάντα ένα μυστικιστικό και ταυτόχρονα αξιοθαύμαστο φαινόμενο, είναι πιθανό τα UFO να κατοικούν σε αυτά τα υπόγεια περάσματα. Δεν είναι για τίποτα (χωρίς λόγο) που η NASA ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το βουνό. Πολυάριθμα φιλοσοφικά ρεύματα, λαϊκές προσδοκίες και διάφορες φήμες λένε ότι τα διαστημόπλοια που ανήκουν στους Ολύμπιους θεούς είναι κρυμμένα μέσα στο βουνό. 
Άλλες φήμες και τοπικές ιστορίες που προκαλούν φόβο και απορία αναφέρουν επίσης ότι μερικές φορές ντόπιοι βλέπουν διαστημόπλοια να φτάνουν στην κορυφή του Ολύμπου και να εξαφανίζονται ξαφνικά. Κανείς όμως δεν ξέρει πού πάνε αυτά τα διαστημόπλοια ώστε να είναι φανερή η υποψία για υπόγεια περάσματα και συνδέσεις εντός του βουνού. Μερικοί κάτοικοι επίσης μπερδεύουν αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα με μυστικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία δεν είναι λιγότερο τρομακτικά. Στους διαδρόμους του Ολύμπου θα μπορούσαν να κρύβονται και άγνωστες και μυστικές τεχνολογίες.
Η αυθεντικότητα των συναρπαστικών φωτογραφικών καταγραφών δεν έχει επιβεβαιωθεί στο πλαίσιο πιθανών επιστημονικών στοιχείων. Παρόλα αυτά –ή ακριβώς γι’ αυτό– το θέμα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι σήμερα, πολυάριθμοι επιστήμονες, φυσικοί και γεωλόγοι έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τον Όλυμπο και τα συναρπαστικά του φαινόμενα, καθιστώντας δύσκολη την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων. Οι κάτοικοι της περιοχής, από την άλλη, μπορούν να πουν αμέτρητες ανατριχιαστικές αλλά αξιοθαύμαστες ιστορίες και θρύλους για το βουνό που ακούγονται πολύ αληθινοί και σε κάνουν να σκεφτείς. Τι γίνεται αν υπάρχουν δονήσεις και φαινόμενα σε μια ανώτερη σφαίρα που οι επιστήμονες και οι μέθοδοί τους δεν μπορούν καν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν; Τι κι αν υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτόν τον κόσμο παρά αριθμοί, γεγονότα και μετρήσεις; Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τόσα πολλά ανεξήγητα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στο ιερό βουνό, που οι αρχαίοι Έλληνες το τιμούσαν ως παράδεισο. Πιστεύετε στους μύθους ή στην επιστήμη; Αν ακούσετε τους ντόπιους, θα θαυμάσετε την (πιθανή) πραγματικότητα πολλών θρύλων και θα πιστέψετε σοβαρά ότι οι αρχαίοι μύθοι για το βουνό είναι αληθινοί.

Οι Πυραμίδες του Ολύμπου
Γνωρίζατε ότι ο Όλυμπος έχει πυραμίδες; Ο Όλυμπος έχει αρκετές κορυφές, οι κορυφές του Προφήτη Ηλία, η Τούμπα και ο Άγιος Αντώνιος είναι ενδιαφέρουσες για τις πυραμίδες. Σύμφωνα με τα μυστικιστικά παραμύθια, αυτές οι τρεις κορυφές είναι τρεις πυραμίδες στον Όλυμπο.
Γνωρίζατε ότι αυτές οι πυραμίδες είναι επιστημονικά ακριβείς; Σύμφωνα με έρευνες, οι τρεις κορυφές των πυραμίδων δημιουργήθηκαν ακριβώς στην ίδια απόσταση μεταξύ τους με τα τρία αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό. Και εδώ τραβάει τα βλέμματα η αναφορά στον ουρανό, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Αυτά τα τρία αστέρια του Ωρίωνα έχουν ακριβώς τις ίδιες γωνίες μεταξύ τους στον αστερισμό όπως και οι τρεις κορυφές Ηλίας, Τούμπα και Άγιος Αντώνιος του Ολύμπου: δύο από τα τρία αστέρια του Ωρίωνα φαίνονται σε ευθεία γραμμή στον αστερισμό, το τρίτο αστέρι είναι 27 μοίρες μακριά από καθένα από τα δύο αστέρια. Οι δύο από τις τρεις κορυφές του Ολύμπου είναι επίσης σε ευθεία γραμμή, ενώ η τρίτη κορυφή απέχει 27 μοίρες από την καθεμία.
Αλλά γίνεται ακόμα πιο μυστικιστικό: Σίγουρα γνωρίζετε τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Αυτές οι πυραμίδες έχουν ακριβώς τις ίδιες γωνίες με τις τρεις αναφερόμενες κορυφές του Ολύμπου και επομένως και τα τρία αστέρια του Ωρίωνα. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει αυτά τα γεγονότα της ίσης απόστασης των πυραμίδων της Γκίζας, των κορυφών του Ολύμπου και του αστερισμού του Ωρίωνα. Το ερώτημα παραμένει πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι κορυφές του Ολύμπου, καθώς αυτό είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονες.
Σύμφωνα με τους θρύλους, αυτές οι τρεις κορυφές δημιουργήθηκαν ως οι κορυφές των πυραμίδων στον Όλυμπο χρησιμοποιώντας προηγμένη αλλά αρχαία τεχνολογία. Επιπλέον, σύμφωνα με τους μύθους, αυτές οι τρεις πυραμίδες χρησιμεύουν ως στρατηγικά σημεία των δώδεκα θεών, έτσι ένας άλλος μύθος λέει ότι οι τρεις πυραμίδες δημιουργήθηκαν από τους θεούς για αυτόν τον σκοπό. Μήπως τελικά όλα τα φαινόμενα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επιστημονικά; Ωστόσο, αυτό που πραγματικά σας κάνει να ανατριχιάζετε είναι η ακρίβεια των αποστάσεων που συμβαίνουν στα θαύματα αυτού του κόσμου σε όλο το σύμπαν. Οι Πυραμίδες της Γκίζας, οι κορυφές του Ολύμπου και τα αστέρια του Ωρίωνα αναφέρονται και ως τα λεγόμενα «Τρία Βασίλεια». Ίσως αυτά τα τρία βασίλεια είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος; Ίσως αυτά τα φυσικά φαινόμενα αποτελούν πύλη ή είσοδο σε έναν άλλο κόσμο; Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν πιθανώς να απαντηθούν μόνο από τους θεούς και/ή τις ανώτερες δυνάμεις.

Το στεφάνι του Δία
Εκτός από τις τρεις κορυφές των πυραμίδων ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα στην Ελλάδα, μια άλλη κορυφή παρουσιάζει επιστημονικό και ταυτόχρονα πνευματικό ενδιαφέρον, δηλαδή το Στεφάνι. Με ύψος 2909 μέτρα, το Στεφάνι είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή του βουνού και ονομάζεται Zeus Throne ή Θρόνος του Διός. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι μυστικό, αλλά ένας μυστικιστικός θρύλος που θεωρείται κοινή γνώση από τους κατοίκους της περιοχής καθώς και από περαιτέρω πληροφορίες.
Όπως υποδηλώνει και το όνομα "Θρόνος του Δία", ο θεός Δίας της ελληνικής μυθολογίας χρησιμοποιεί αυτή την κορυφή για να διεξάγει συζητήσεις, οι οποίες γίνονται αντιληπτές στον καιρό μέσω αστραπών (καταιγίδων κεραυνών) και καταιγίδων. Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας βρίσκεται σε αυτή την κορυφή κάθε πρωί. Όταν ανατέλλει ο ήλιος, το πρόσωπο του Δία να στέκεται στη σκιά της κορυφογραμμής του βουνού, με όλα τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας είναι ο πατέρας των μυστικιστικών θεών του Ολύμπου και του βουνού και έτσι αντιπροσωπεύει τον αρχηγό.

Οι Πιερίδες Μούσες
Ένα άλλο θρυλικό φαινόμενο είναι οι Πιερίδες Μούσες του Ολύμπου. Σύμφωνα με το μύθο, αυτές οι εννέα μούσες είναι οι εννέα όμορφες κόρες του βασιλιά της (Πιερίας και της Πέλλας)  Πιέρου. Σύμφωνα με άλλες μυθολογίες, οι κόρες αυτές ζούσαν στα βουνά της Πιερίας και είναι νύμφες αυτών των δασών. Τα Πιέρια Όρη βρίσκονται σε μια περιοχή στα βορειοδυτικά του Ολύμπου. Όμως αυτός ο μυστικιστικός και συνάμα αξιοθαύμαστος θρύλος προχωρά ακόμη παραπέρα: τα βουνά της Πιερίας είχαν ένα τόσο όμορφο τραγούδι που κάλεσαν τις εννέα μούσες του βασιλιά Πιερίου σε σύγκριση ή διαγωνισμό. Οι εννέα μούσες δεν χρειαζόταν να τους το πούμε δύο φορές, οπότε άρχισαν να τραγουδούν. Οι εννέα μούσες δεν είναι μόνο όμορφες, αλλά μαγεύουν με ένα μαγικό τραγούδι αφάνταστης ομορφιάς και μεγαλείου, έτσι ώστε όλη η φύση να υποκλίνεται μπροστά τους.
Ωστόσο, οι Μούσες εξοργίστηκαν με τους Πιερρίδιους και πήραν εκδίκηση: σύμφωνα με το μύθο, οι Μούσες μεταμόρφωσαν τους Πιερρίδιους σε πουλιά, δηλαδή σε καρακάξες, ως τιμωρία και τους προίκισαν με φρικτές φωνές. Έφυγαν οι πιερίδες με το όμορφο τραγούδι τους, στο εξής οι φωνές τους κράζανε σαν πουλιά.
Πιστεύεις ότι αυτός είναι ένας ωραίος θρύλος; Μάλιστα, οι ντόπιοι αναφέρουν ότι γυναίκες τραγουδούν και χορεύουν στο δάσος. Οι γυναίκες αυτές ήταν γυμνές και τρόμαξαν τους κατοίκους, οι οποίοι κρύβονταν στα σπίτια τους. Επιπλέον, υπάρχουν επιστημονικές υποθέσεις ότι ο ποταμός που κατεβαίνει από τα Πιέρια Όρη και ονομάζεται Μόρνος (σημαίνει σκοτεινός), συνδέεται με τον αρχαίο ποταμό Λυκώνα (που ζούσαν οι Πιερίδες Νύμφες). Αυτές οι συνδέσεις θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον βιότοπο των νυμφών και των Πιερίδων μουσών. Μήπως τελικά υπάρχει ένα κομμάτι αλήθειας και επιστημονικής συναίνεσης σε κάθε θρύλο;

Οι Πύλες του Ολύμπου: το Σπήλαιο της Τσακαλόπετρας
Αλλά υπάρχουν και άλλοι συναρπαστικοί και ενοχλητικοί θρύλοι γύρω από τον Όλυμπο. Γύρω από τον Όλυμπο βρίσκεται η περιοχή Πόρτες (ισχυρό γεωμαγνητικό μέρος)  που είναι μια από τις περιοχές στην Ελλάδα με την ισχυρότερη γεωμαγνητική έλξη. Αυτό το υψηλό και ισχυρό ηλεκτρικό και γεωμαγνητικό πεδίο είναι επίσης στο ενδιαφέρον και στο επίκεντρο της έρευνας των επιστημόνων της NASA, κάτι που επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Στον Όλυμπο βρίσκεται το Σπήλαιο Τσακαλόπετρας, το οποίο επίσης φορτίζεται με αυτές τις ισχυρές ηλεκτρικές τάσεις.
Σαν να μην ήταν αρκετά αξιοθαύμαστο, το σπήλαιο της Τσακαλόπετρας λειτούργησε ως κρυψώνα και φάρος ελπίδας για τους κατοίκους της περιοχής κατά την Τουρκοκρατία, ίσως και ως (υπερ)φυσικό προστατευτικό χρέος. Αλλά το σπήλαιο έχει άλλη ιστορία, καθώς χρησίμευσε ως τόπος συνάντησης για μια σεζόν μυστικών οργανώσεων που ιδρύθηκε για να προετοιμαστεί για την Ελληνική Επανάσταση. Ποιος ξέρει, ίσως το σπήλαιο εξακολουθεί να είναι τόπος συνάντησης μυστικών οργανώσεων ή ανώτερων δυνάμεων, κάτι που θα εξηγούσε την υψηλή ένταση.

Μέσα στο Σπήλαιο Τσακαλόπετρας: Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία
Μέσα στο Σπήλαιο της Τσακαλόπετρας βρίσκεται ένα εκκλησάκι, δηλαδή η εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Ειδικά γύρω από αυτή την εκκλησία εμφανίζονται ξανά ισχυρές μαγνητικές και έντονες ηλεκτρονικές εντάσεις, που προκαλούν ακόμη και σωματικές αντιδράσεις στους επισκέπτες της λειτουργίας: Έτσι, οι επισκέπτες αναφέρουν τρέμουλο και αισθήματα ότι όλες οι τρίχες στο σώμα τους έχουν σηκωθεί, κυριολεκτικά, και ένιωσαν την αίσθηση μιας ισχυρής ηλεκτρονικής φόρτισης. Αναφέρθηκαν επίσης ανατριχίλες.
Ο ναός του Προφήτη Ηλία είναι επισκέψιμος και είναι διάσημος ότι αντιπροσωπεύει ένα από τα πολύ ιδιαίτερα μυστηριώδη φαινόμενα που είναι επιστημονικά ανεξήγητο μέχρι σήμερα. Η εκκλησία χτίστηκε από τον ανακαλύπτη του Ολύμπου, τον Άγιο Διονύσιο, το 1550.

Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό
Ένα άλλο ανεξήγητο φαινόμενο είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό κοντά στον ποταμό Μόρνο. Όπως το ποτάμι, έτσι και αυτό το χωριό φέρει το όνομα "Mornah", που μεταφράζεται ως σκοτεινός τόπος. Σύμφωνα με τους θρύλους, οι κάτοικοι του χωριού το εγκατέλειψαν φεύγοντας, επειδή τρομοκρατήθηκαν.
Ένας λόγος για τους φόβους ήταν οι θεάσεις και οι παρατηρήσεις γυμνών γυναικών που χόρευαν και τραγουδούσαν σε σημείο απόλυτης έκστασης μέσα στα πυκνά δάση. Αυτές οι γυμνές γυναίκες θα μπορούσαν να είναι οι τρεις μούσες, ο μύθος των οποίων έχει ήδη παρουσιαστεί.

Αν επισκεφτείτε το χωριό σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι αυτή η φυγή ανθρώπων δεν φαίνεται προγραμματισμένη. Πολλά αντικείμενα έμειναν πίσω, υποδηλώνοντας ότι οι κάτοικοι έδρασαν βιαστικά από ανησυχίες και φόβους χωρίς να κάνουν μεγάλες προετοιμασίες. Παρεμπιπτόντως: Οι χωρικοί έφυγαν από το χωριό "Μορνάχ" ως σκοτεινό μέρος στο χωριό Luminous"Φωτεινός", που το ονόμασαν έτσι. Μεταφρασμένο, Luminous  σημαίνει φωτεινός τόπος. Ούτε αυτό μπορεί να είναι τυχαίο.
Οι επιστημονικές εξηγήσεις αναφέρουν ότι το χωριό Mornah βρίσκεται μέσα σε δάσος με πυκνή βλάστηση, οπότε ο ήλιος φαίνεται σπάνια. Από αυτό το σκοτάδι προέρχεται και το όνομα του χωριού, λόγω της πυκνής βλάστησης. Επιπλέον, το σκοτάδι στο χωριό έκανε πολλούς κατοίκους να αισθάνονται άβολα και προκαλούσε ιστορίες τρόμου που θα υπήρχαν μόνο στο κεφάλι τους. Ωστόσο, τι είδους πραγματικά περιστατικά συνέβησαν στο χωριό δεν είναι γνωστό. Πολλοί προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους του χωριού για να τους ρωτήσουν για το τι συμβαίνει στο χωριό, αλλά οι κάτοικοι δεν θέλουν να μιλήσουν για εμπειρίες και ακυρώνουν ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
πηγή
25-11-22
17-12-22

Δεν υπάρχουν σχόλια: