Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΜΗΤΟ "ΚΩΜΙΚΟ" ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Συνάντηση με τον γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Υγείας, Γ. Κατριβάνος, είχαν το πρωί τα μέλη αντιπροσωπείας της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της «Ένωσης Μεταναστών Εργατών». Αίτημά τους είναι η «εξασφάλιση στέγης για τις δεκάδες οικογένειες προσφύγων, που παραμένουν ανέστιες και αναγκάζονται να κοιμούνται στον δρόμο, ή σε άθλια καταλύματα». Οι απαντήσεις του κ. Κατριβάνου στην αντιπροσωπεία, την οποία αποτελούσαν οι κύριοι Πέτρος Κωνσταντίνου (ο γνωστός του ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Τζαβέντ Ασλάμ και Αμπντουλά Μοχάμετ, κρίθηκαν «αποθαρρυντικές».

Όπως σημείωσε ο γγ, η οικονομική κρίση, το Μνημόνιο και οι επακόλουθες περικοπές περιορίζουν τα περιθώρια κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου.


Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, κυρίως αστέγους και πρόσφυγες, τα οποία όμως -όπως διαπιστώθηκε στη συζήτηση- δεν είναι ικανά να επαναφέρουν σε λειτουργία χώρους φιλοξενίας, όπως ο Ξενώνας Προσφύγων της Θέρμης. Ο συγκεκριμένος ξενώνας έκλεισε ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του δήμου Θέρμης και ο κ. Κατριβάνος ζήτησε τη συνδρομή των οργανώσεων, ώστε να παύσουν οι αντιδράσεις, που έχουν σημειωθεί από την πλευρά των προσφύγων.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων και των οικογενειών, τις ανάγκες των οποίων προγραμματίζει να καλύψει υπό τις παρούσες συνθήκες το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Κατριβάνος δεν κατέστη δυνατόν να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ότι η ευθύνη για την κάλυψη των αναγκών ευπαθών ομάδων (ημεδαπών και αλλοδαπών) μετατίθεται πλέον με τον Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ωχ οι Δήμαρχοι θα πληρώσουν το μάρμαρο)

Νωρίτερα, έξω από το Υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί 22 πολυμελείς οικογένειες Αφγανών (υπάλληλοι του Κωνσταντίνου και σια) προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έγκυες γυναίκες, ασυνόδευτοι ανήλικοι, και πρόσφυγες (χα εδώ γελάνε) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας επιθέσεων στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα...(αν αυτό το πανηγύρι δεν ήταν στημένο από τον Κωνσταντίνου,εγώ θα βγω γυμνός στο Σύνταγμα)

Η συγκέντρωση έγινε με κύριο αίτημα τον τερματισμό της πληρωμής «του ληστρικού χρέους προς τις Τράπεζες, ύψους 1 δισ. ευρώ την βδομάδα. Έτσι θα βρεθούν λεφτά για τις δουλειές, τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια. Για να έχουμε καλύτερη ζωή στις γειτονιές μας, για να φτιάξουμε ξενώνες για όλους τους αστέγους, ντόπιους και πρόσφυγες» μπλα μπλα μπλα

Ο κόσμος καίγεται και το μ.. χτενίζεται Κωνσταντίνου... Δεν κατάλαβες ακόμα πως έχετε κάνει το Συριζα 3 διαφορετικά κόμματα?

ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ...

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν εκ νέου σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με αίτημα «Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, Ασυλο και Στέγη στους Πρόσφυγες», στις 19.00 της 20ης Ιουλίου, στην Ομόνοια.

Γιατί δεν πάτε να την κάνετε λίγο πιο δίπλα στην Μενάνδρου κοντά στους Νιγηριανούς?Φοβόσαστε?

AAAA για να μην το ξεχάσω...ο ντουντούκας στη φώτο είναι ο Πετράκης Κωνσταντίνου..επαγγελματίας αντιρατσιστής και μπαχαλάκιας..Εδώ ο Πετράκης περνάει"κατά τύχη" έξω από την MARFIN την ώρα που πεταγόταν μολότοφ...και μέσα καιγόταν άνθρωποι του μεροκάματου.Για όσους έχουν αντίληψη και βλέπουν καλά την φώτο ..δείτε την πορεία που τρέχει αλαφιασμένος ο Πετράκης και την πορεία που έχουν οι άνθρωποι που φωνάζουν για να σταματήσουν οι δολοφόνοι...

ΤΥΧΑΙΟ?

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: