Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Ο "δολοφόνος του Twitter" Takahiro Shiraishi, επιθυμεί να παντρευτεί ένα νορμάλ κορίτσι, προτού εκτελεστεί η θανατική του ποινή

Ιαπωνία, ο 30χρονος Takahiro Shiraishi, που τον αποκαλούν "δολοφόνο του Twitter"  δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει το κατάλληλο κορίτσι και να το παντρευτεί, πριν να εκτελεστεί...

Προσέγγισε εννέα μοναχικούς ανθρώπους στο διαδίκτυο, πριν να τους δελεάσει για να έρθουν στο διαμέρισμα του και να τους στραγγαλίσει.

Καταδικάστηκε σε θάνατο για δολοφονία, καταναγκαστική σεξουαλική επαφή και ληστεία, τώρα λέει «θα ήταν καλό να έχω κάποιον που να με υποστηρίζει»

Ο 30χρονος Ιάπωνας δολοφόνησε και διαμέλισε εννέα άτομα, στο διαμέρισμα του δυτικά του Τόκιο, προσέγγιζε μοναχικούς ανθρώπους στο διαδίκτυο, που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν, τους δελέαζε να έρθουν στο διαμέρισμά του στο Zushi  (περιοχή Kanagawa) και τους στραγγάλιζε.

Δολοφόνησε οκτώ γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας μεταξύ 15 και 26 χρόνων, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2017.

Όταν η αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα του Shiraishi, βρήκαν τα κεφάλια και τα οστά του βραχίονα και των ποδιών από τα θύματά του, αποθηκευμένα σε οκτώ καταψύκτες και εργαλειοθήκες (έως και 240 μέρη οστών καμουφλαρισμένα με άμμο για γάτες)

Ομολόγησε ότι δολοφόνησε, διαμέλισε και αποθήκευσε τα μέλη από τα σώματα εννέα ατόμων, που είχαν δημοσιεύσει αυτοκτονικές σκέψεις στα κοινωνικά μέσα.

Το εάν ο Shiraishi σκότωσε τα θύματα με τη συγκατάθεσή τους, ήταν το σημαντικότερο σημείο διαφωνίας στη δίκη.
Κρίθηκε ένοχος για τις σειριακές δολοφονίες του 2017, στο υποκατάστημα Tachikawa του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Τόκιο.
Το δικαστήριο τον έκρινε εγκληματικά υπεύθυνο για τους θανάτους.
«Κανένα από τα εννέα θύματα δεν συμφώνησε να σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένης της σιωπηλής συγκατάθεσης», δήλωσε ο Προεδρεύων Δικαστής Naokuni Yano. (according to public broadcaster NHK)
«Είναι εξαιρετικά σοβαρό που χάθηκαν οι ζωές εννέα νέων. Η αξιοπρέπεια των θυμάτων καταπατήθηκε ».

Ο Yano χαρακτήρισε τις δολοφονίες ως «εξαιρετικά σατανικές και βάρβαρες στην ιστορία του εγκλήματος» και έκρινε ότι ο Shiraishi ήταν νοητικά κατάλληλος για να θεωρηθεί υπεύθυνος για αυτούς.
Ο πατέρας ενός 25χρονου θύματος είπε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι «δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον Shiraishi ακόμα κι αν πεθάνει», ανέφερε το NHK.

πηγή 19-12-20

Japan’s ‘Twitter killer’ Takahiro Shiraishi sentenced to death for nine murders

https://www.scmp.com/week-asia/people/article/3114548/takahiro-shiraishi-japans-twitter-killer-hopes-marry-normal-girl

=================

Στο Twitter, το προφίλ του Takahiro Shiraishi, περιείχε ένα "manga drawing" ενός άνδρα του οποίου ο λαιμός και ο καρπός ήταν σημαδεμένα, με ένα σχοινί στο λαιμό του, ανέφεραν οι Japan Times.
Το Twitter handle του, μεταφράστηκε κατά προσέγγιση ως «hangman» και το βιογραφικό του περιέγραφε την εμπειρογνωμοσύνη του, στην πρακτική "practice of hanging". 
Το προφίλ εξηγούσε: «Θέλω να βοηθήσω άτομα που πραγματικά πονάνε.
"Παρακαλώ DM me  ανά πάσα στιγμή."
Σε μια δημοσίευση που έγινε στις 21 Οκτωβρίου, ο Shiraishi έγραψε: «Ο εκφοβισμός είναι παντού, στο σχολείο και στη δουλειά.
«Πρέπει να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία που υποφέρουν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, αν και οι περιπτώσεις τους δεν αναφέρονται στις ειδήσεις.
«Θέλω να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους».
Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ της ομάδας των επτά βιομηχανικών χωρών, με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους να αυτοκτονούν ετησίως.

Ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών μειώθηκε από τότε που κορυφώθηκε το 2003, παραμένει ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ των νέων ενηλίκων και των μαθητών.

Περίπου 500 Ιάπωνες κάτω των 20 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο και μια έρευνα του Ιδρύματος Nippon πέρυσι, έδειξε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους είχε σκεφτεί σοβαρά την αυτοκτονία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα αυτοκτόνησαν μαζικά αφού συναντήθηκαν στους λεγόμενους «ιστότοπους αυτοκτονίας», ένα φαινόμενο που ώθησε την κυβέρνηση να μπλοκάρει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να δημοσιεύσουν την επιθυμία του θανάτου τους.

Το θέμα έφτασε για πρώτη φορά στα πρωτοσέλιδα το 2005, με 91 άτομα να διαπράττουν «ομαδική αυτοκτονία» αφού επικοινωνούσαν μεταξύ τους στο διαδίκτυο.

«Ήταν εδώ και πολύ καιρό ταμπού στην Ιαπωνία να μιλάμε για θάνατο και αυτοκτονία… αλλά είναι εύκολο να μιλάς γιαυτό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Akiko Mura, εκτελεστικό μέλος του Befrienders Worldwide Tokyo στο AFP το 2017.

Είπε ότι ο Shiraishi κέρδισε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, πείθοντάς τους ότι κατάλαβε την επιθυμία τους να πεθάνουν.
«Μπορεί να πίστευαν ότι ήταν το μόνο άτομο που θα άκουγε ειλικρινά τα προβλήματά τους», είπε.

Παρόλο που ο Shiraishi μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα κοινωνικά μέσα για να στοχεύσει τα θύματά του, ο Mura προειδοποίησε ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι χρειάζονται διέξοδο για τα συναισθήματά τους
«Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα μέρος όπου μπορούν να ακουστούν», είπε. «Χωρίς αυτό, φοβάμαι ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών μπορεί ακόμη και να αυξηθεί».

Τέσσερις ημέρες αφότου βρέθηκαν τα πτώματα στο διαμέρισμα του Shiraishi σε ένα προάστιο του Τόκιο, το Twitter αποκάλυψε νέους κανόνες που δηλώνουν ότι οι χρήστες «δεν επιτρέπεται να προωθούν ή να ενθαρρύνουν την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό», αλλά σταμάτησε να μπλοκάρει τα tweets που εκφράζουν την αυτοκτονική σκέψη και επιθυμία.

πηγή  15-12-20
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9054415/Japan-Twitter-killer-sentenced-death-nine-murders.html?ito=push-notification&ci=60253&si=451208

σχετικό δημοσίευμα

διαδικτυακή εκπαίδευση για την πρόληψη αυτοκτονιών

δημιουργία δικτύου ασφάλειας σε μια κοινότητα

η εκπαίδευση LivingWorks Start, διδάσκει πως να αναγνωρίζουμε, πότε κάποιος έχει σκέψεις αυτοκτονίας και τις βασικές δεξιότητες για να τον κρατήσουμε ασφαλή

(υπεύθυνος επικοινωνίας, ο Jarrod Hindman, αντιπρόεδρος της κοινοτικής ανάπτυξης στο LivingWorks με έδρα το Κολοράντο)

πηγή

https://www.steamboatpilot.com/news/building-a-safety-network-for-suicide-prevention/

Δεν υπάρχουν σχόλια: