Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Πέρκα προκάλεσε βακτηριακή λοίμωξη σε Κινέζο, που τραυματίστηκε ενώ την καθάριζε. Τώρα, μπορεί να υποστεί ακρωτηριασμό χεριών


60χρονος Κινέζος,  που αγαπάει τα θαλασσινά,  μπορεί να υποστεί ακρωτηριασμό των χεριών του, γιατί ένα κόκκαλο ψαριού τρύπησε τα δάχτυλά του και του προκάλεσε βακτηριακή λοίμωξη «που τρώει τη σάρκα»  ( 'flesh-eating' βακτήριο)
Ανέπτυξε μια σοβαρή φλεγμονή από ένα θανατηφόρο βακτήριο, όταν  καθάριζε ένα ψάρι στο σπίτι, χωρίς να φοράει γάντια. Το ψαροκόκαλο του τρύπησε δύο δάχτυλα, χωρίς να αφήσει αίμα ή ορατούς τραυματισμούς.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο ασθενής είχε προσβληθεί από ένα θανατηφόρο βακτήριο, το οποίο συνήθως ζει σε ζεστό θαλασσινό νερό και μερικές φορές περιγράφεται ως 'flesh-eating'.
Εικόνες και πλάνα που κυκλοφόρησαν από το Pear Video δείχνουν ότι το τραυματισμένο χέρι του άνδρα ανέπτυξε  έντονη φλεγμονή και είναι γεμάτο με φουσκάλες γεμάτες με πύον.
Οι γιατροί έχουν δώσει επείγουσα θεραπεία στον άνδρα, αλλά φοβούνται ότι θα χρειαστεί να ακρωτηριαστεί εάν η κατάστασή του επιδεινωθεί, ανέφερε η Guiyang Evening News της Κίνας .
ο άντρας, γνωστός με το επώνυμό του Wang, τραυματίστηκε χωρίς να το συνειδητοποιήσει στις 17 Ιουλίου.
είπε ότι καθάριζε μια φρέσκια πέρκα 2,9 λιβρών, ένα είδος σαρκοβόρου ψαριού που είναι δημοφιλές στους Κινέζους, όταν ένιωσε ένα τρύπημα στον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο, του αριστερού του χεριού.
Δεν είδε αίμα ή πληγή και σκέφτηκε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.
Το επόμενο πρωινό είδε πολλά κόκκινα σημάδια και ελαφρύ πρήξιμο. Αναζήτησε  ιατρική βοήθεια αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε το απόγευμα.
Ο κ. Wang εισήχθη σε ένα συνηθισμένο θάλαμο σε ένα μικρό νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Ωστόσο, το χέρι του πρηζόταν όλο και περισσότερο και η λοίμωξη είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στο χέρι του.
Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο κ. Wang μπορεί να έχει μολυνθεί με Vibrio vulnificus, έναν τύπο βακτηρίων που είναι θανατηφόρος σε περίπου 33 τοις εκατό των ατόμων που  προσβάλλει.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στις μονάδες εντατικής θεραπείας έκτακτης ανάγκης του επαρχιακού λαϊκού νοσοκομείου Guizhou δύο ημέρες αργότερα και διαγνώστηκε με τη μόλυνση.
Εικόνες και πλάνα που κυκλοφόρησαν από το Pear Video δείχνουν ότι το τραυματισμένο χέρι του άνδρα είναι γεμάτο με φουσκάλες γεμάτες με πύον.
Οι γιατροί έδωσαν στον ασθενή θεραπεία με αντιβιοτικά, που κατάφερε να ανακουφίσει την κατάσταση στο άκρο του. Αλλά η μόλυνση στο χέρι του δεν βελτιώθηκε και έχει χάσει την  αίσθηση του χεριού του.
Ο γιατρός προειδοποίησε ότι η ζωή του κ. Wang κινδυνεύει εάν η νέκρωση των ιστών συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι απαιτείται ακρωτηριασμός υπό αυτές τις περιστάσεις.

πηγή 31-7-20
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8576959/Seafood-lover-faces-hand-amputation-fish-bone-pricked-fingers.html?fbclid=IwAR0xuH8Pcx7wij6zWsEO19tebdkTfB-BOV0ajLpoAoMKSdl9Xyb-C6hcWSA

Δεν υπάρχουν σχόλια: