Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο κοροναϊός 2019-nCoV ίσως δημιουργήθηκε σε κυβερνητικό Κινεζικό ερευνητικό εργαστήριο και διέρρευσε στην επαρχία Hubei. Έγγραφο -βόμβα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Νότιας Κίνας, αναφέρεται στον τρόπο πιθανής διαρροής του θανατηφόρου ιού. Η μυστηριώδης προειδοποίηση του δισεκατομμυριούχου Bill Gates για μια μεγάλη πανδημία.

Μήπως οι κορωναϊοί προέρχονται από εργαστήριο κινεζικής κυβέρνησης (Chinese government laboratory);
Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν ότι, ο κοροναϊός 2019-nCoV δημιουργήθηκε στο ερευνητικό εργαστήριο (research facility) που απέχει 300 μέτρα από την αγορά θαλασσινών της Wuhan (Wuhan wet fish market)

Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Νότιας Κίνας  (South China University of Technology) που χρηματοδοτείται από το Πεκίνο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο δολοφονικός κορωναϊός προήλθε πιθανότατα από εργαστήριο στο Wuhan»
Επισημαίνει την έρευνα σχετικά με τις νυχτερίδες και τις αναπνευστικές ασθένειες που μεταφέρονται από τα ζώα στο Κέντρο Ελέγχου Νόσων του Wuhan (Wuhan Center for Disease Control) και στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan [Wuhan Institute of Virology (WCDC)]
Το WCDC απέχει μόλις 300 μέτρα από την αγορά θαλασσινών και βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο.
Έγγραφο – βόμβα από το Πανεπιστήμιο "University of Technology" της Νότιας Κίνας λέει ότι το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών του Wuhan (WHCDC) θα μπορούσε να έχει εξαπλώσει τη μόλυνση στην επαρχία Hubei.

Σύμφωνα με τους μελετητές Botao Xiao και Lei Xiao,  «οι πιθανές καταβολές του κοροναϊού 2019-nCoV», συνδέονται με το γεγονός ότι, το WHCDC διατήρησε ζώα που ζούσαν με ασθένειες σε εργαστήρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 605 νυχτερίδες.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι νυχτερίδες - οι οποίες συνδέονται με τον κοροναϊό - κάποτε επιτέθηκαν σε έναν ερευνητή και το «αίμα της νυχτερίδας ήταν στο δέρμα του».
Η αναφορά λέει: «Οι αλληλουχίες γονιδιώματος από ασθενείς ήταν 96% ή 89% ταυτόσημες με το κορωναϊό Bat CoV ZC45 που βρέθηκε αρχικά στο Rhinolophus affinis  (intermediate horseshoe bat).
περιγράφει πως τα μοναδικό ιθαγενές είδος νυχτερίδας βρέθηκε περίπου  600 μίλια μακριά από την αγορά θαλασσινών της Wuhan και η πιθανότητα νυχτερινών πτήσεων των ζώων, από τις επαρχίες Yunnan και Zhejiang ήταν ελάχιστη.
Επιπλέον, είναι μικρή η πιθανότητα να τρώει ο ντόπιος λαός τις νυχτερίδες, όπως αναδείχθηκε από τις  μαρτυρίες 31 κατοίκων και 28 επισκεπτών.
========
στη φωτο: Οι εργαζόμενοι με στολές προστασίας, μεταφέρουν μια τσάντα που περιέχει μια τεράστια σαλαμάνδρα, που αναφέρθηκε ότι έχει δραπετεύσει από την Αγορά Θαλασσινών Huanan, στο Wuhan, στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας, τον Ιανουάριο.
=============

Αντ 'αυτού, οι συγγραφείς μελετητές επισημαίνουν ότι, η έρευνα διεξάγεται μέσα (withing a few hundred yards) στο WHCDC.
Ένας από τους ερευνητές του WHCDC μπήκε σε καραντίνα από μόνος του για δύο εβδομάδες, όταν έπεσε αίμα μιας νυχτερίδας πάνω στο δέρμα του,  σύμφωνα με την έκθεση. Αυτός ο ίδιος ερευνητής επίσης μπήκε σε καραντίνα όταν μια νυχτερίδα ούρησε πάνω του.
Και αναφέρει επίσης πως ανακάλυψε ένα ζωντανό τσιμπούρι από παράσιτο νυχτερίδας, που είναι γνωστό για την ικανότητά του να περνάει μολύνσεις μέσω του αίματος ενός ζώου ξενιστή.
=====
στη φωτο «Το WHCDC ήταν επίσης δίπλα στο Νοσοκομείο "Union Hospital"  όπου μολύνθηκε η πρώτη ομάδα γιατρών  κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας» λέει η έκθεση.
=====
«Είναι πολύ πιθανό ο ιός να διέρρευσε και μερικοί από αυτούς τους ιούς να μόλυναν τους αρχικούς ασθενείς σε αυτή την επιδημία, αν και απαιτούνται ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία στη μελλοντική μελέτη».

όπως και από το WHCDC, η έκθεση δείχνει ότι το ιός θα μπορούσε να διαρρεύσει και από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν από την MailOnline.

«Αυτό το εργαστήριο ανέφερε ότι οι κινεζικές νυχτερίδες ήταν φυσικές δεξαμενές για το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κορωνοϊού (SARS-CoV) που προκάλεσε την πανδημία του 2002-3», αναφέρει η έκθεση.
=====
στη φωτο: οι υπάλληλοι της Wuhan Hygiene Response Team εγκαταλείπουν με το όχημα τους, την κλειστή χονδρική αγορά Huanan Seafood Wholesale στην πόλη Wuhan, στο Hubei, στις 11 Ιανουαρίου.
=====
«Ο αρχικός ερευνητής συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που δημιούργησε έναν χιμαιρικό ιό, χρησιμοποιώντας την αντίστροφη μεταγραφή του γενώματος  (reverse genetics system) του SARS-CoV (για την ενσωμάτωση του στο γενετικό υλικό του ξενιστή) και ανέφερε τη δυνατότητα εμφάνισης στον άνθρωπο 10. Μια άμεση εικασία ήταν ότι το SARS-CoV ή το παράγωγο του μπορεί να διαρρεύσει από το εργαστήριο».

«Ο ερευνητής αρχής συμμετείχε σε ένα έργο το οποίο δημιούργησε έναν χιμαιρικό ιό χρησιμοποιώντας το αντίστροφο γενετικό σύστημα του SARS-CoV και ανέφερε τη δυνατότητα εμφάνισης στον άνθρωπο (human emergence 10). Μια άμεση εικασία ήταν ότι το SARS-CoV ή το παράγωγο του μπορεί να διέρρευσε από το εργαστήριο».

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο  δολοφονικός κοροναϊός προήλθε πιθανότατα από ένα εργαστήριο στο Wuhan».

Σήμερα το ξέσπασμα έχει μολύνει περισσότερους από 69.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με 1.665 θανάτους στην Κίνα - οι περισσότεροι από αυτούς στην κεντρική επαρχία του Hubei.
πηγή 16-2-20
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8009669/Did-coronavirus-originate-Chinese-government-laboratory.html?ito=social-twitter_mailonline

σχετική μας ανάρτηση
29 Ιανουαρίου 2020
ο κορωναϊός 2019-nCoV, μπορεί να συνδέεται με μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Κίνας
https://hellenicrevenge.blogspot.com/2020/01/2019-ncov.html

Πριν από λίγο καιρό ο Bill Gates τόνισε ότι ""Δεδομένης της συνεχούς εμφάνισης νέων παθογόνων παραγόντων ... και της συνεχώς αυξανόμενης σύνδεσης του κόσμου μας, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να συμβεί μια μεγάλη και θανατηφόρα πανδημία στη ζωή μας"

“Given the continual emergence of new pathogens ... and the ever-increasing connectedness of our world, there is a significant probability that a large and lethal pandemic will occur in our lifetime,”

Μια αρκετά θανατηφόρα επιδημία θα έχει τον αντίκτυπο ενός πυρηνικού πολέμου, πρόσθεσε ο  Bill Gates, ο οποίος προέτρεψε τις αρχές να αποθηκεύουν αντι-ιικά φάρμακα και να προετοιμάζουν θεραπείες.

Τέτοιες προσεγγίσεις υποστηρίζονται από άλλους εμπειρογνώμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, ενώ οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ μπορεί να έχουν ισχυρές, καλά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγείας, οι φτωχότερες χώρες στην Αφρική και την Ασία - όπου είναι πιθανότερο να εμφανιστούν νέα κρούσματα νόσων - συχνά είναι ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενες και κοντά στο "breaking point".

"Αυτό δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο ξέσπασμα μιας ασθένειας που δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα", δήλωσε ο καθηγητής Trudie Lang , του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. "Πρέπει να ενισχύσουμε τις ερευνητικές δυνατότητες των εθνών όπου εμφανίζονται νέες ασθένειες, οι οποίες όμως έχουν τη φτωχότερη ικανότητα να ανταποκρίνονται στην εμφάνιση αυτών των ιών".

Πολλές πρωτοβουλίες της ΠΟΥ αποσκοπούν στην παροχή βελτιωμένων δικτύων υγείας σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Lang, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. "Πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή."
πηγή 16-2-20
The Observer
Coronavirus: the huge unknowns
With no vaccines or treatments and limited diagnostic tools, we face a tough challenge in the fight against Covid-19

https://www.theguardian.com/world/2020/feb/15/coronavirus-the-huge-unknows-by-robin-mckie


σχετικό δημοσίευμα

http://www.europereloaded.com/bats-gene-editing-and-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/

Δεν υπάρχουν σχόλια: