Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Έκανε έγχυση βαζελίνης στο πέος του, για να το μεγεθύνει και έπαθε γάγγραινα του Fournier. Η παράξενη αυτή πρακτική αυξητικής πέους, προκαλεί σοβαρές επιπλοκές


 Το πέος ενός ανθρώπου καταστράφηκε, αφού το έκαψε με πετρελαϊκό πολτό (petroleum jelly - the main ingredient in Vaseline) όταν προσπάθησε να το κάνει μεγαλύτερο.
Ο 45χρονος από τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού, έπαθε γάγγραινα στο μόριο του (Fournier's gangrene) και υπέστη   πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρεθεί η σάπια σάρκα.
πήγε στο νοσοκομείο A&E  γιατί ένιωθε αδιαθεσία και φαγούρα στο πέος του για πέντε μέρες.
οι γιατροί διαπίστωσαν κνησμό γύρω από το πέος του, που δημιούργησε «οξεία παραμόρφωση» λόγω της γάγγραινας. Είχε επίσης υψηλό πυρετό, ταχυκαρδία και λεμφαδενοπάθεια.
Η μικροβιολογία ήταν θετική για staphylococcus aureus,  finegoldia magna και corynebacterium amycolatum.
όταν του έκαναν ερωτήσεις για τη σεξουαλική του συμπεριφορά, ανέφερε ότι πριν από δυο χρόνια άρχισε να κάνει ενέσεις (ή έγχυση) βαζελίνης στο πέος του για να το κάνει μεγαλύτερο.
Ο άξονας του πέους παραμορφώθηκε κατά κύριο λόγο, λόγω της γάγγραινας, με τη σάπια σάρκα και την συσσώρευση πυώδους υγρού.
Διαγνώστηκε με την γάγγραινα του Fournier, μια απειλητική για τη ζωή και ταχέως εξελισσόμενη 'flesh-eating bug' των γεννητικών οργάνων.
δεν είχε κανένα άλλο ιατρικό πρόβλημα, δεν πήρε φάρμακα και δεν είχε ιστορικό σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Ανέφερε ότι είχε έναν σταθερό σεξουαλικό σύντροφο.
Οι γιατροί βρήκαν επίσης "ένα μεγάλο ποσό βαζελίνης" στο στέλεχος του πέους του.
Χειρουργήθηκε επειγόντως και έπειτα έκανε άλλα δυο χειρουργεία για να αφαιρεθεί όλο το νεκρό δέρμα και να σωθούν τα εναπομείναντα γεννητικά του όργανα.
για τις επόμενες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, χρειάστηκαν μοσχεύματα δέρματος, και ένα μήνα αργότερα ο 45χρονος ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του.

Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της γάγγραινας του Fournier είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ο τοπικός τραυματισμός, η παραφίμωση του πέους και οι λοιμώξεις του προστάτη.
Αυτός ο ασθενής δεν είχε κανέναν από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου και  ήταν κατά τα άλλα, σε πολύ καλή σωματική υγεία.
Ο πιο πιθανός λόγος για την ανάπτυξη του Fournier σε αυτόν τον ασθενή σχετίζεται με την ύπαρξη ξένου υλικού, υπό τη μορφή ζελέ πετρελαίου, στα υποδόρια επίπεδα του στύλου του πέους, τα οποία μολύνθηκαν δευτερογενώς (μετά την παραβίαση φραγμού του δέρματος, λόγω της φαγούρας στην περιοχή)
Είναι ενδιαφέρον ότι ο ασθενής ανέφερε ότι αυτή η πρακτική ήταν αρκετά συνηθισμένη στα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού.Ο Δρ Amer Amin, στο νοσοκομείο του St Vincent, του Σίδνεϊ, δημοσίευσε την ιστορία στο περιοδικό Urology Case Reports .
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214442019303067

Οι ενέσεις που οι άντρες κάνουν μόνοι τους  στο πέος τους για να αυξήσουν το μέγεθος του, έχει αναφερθεί ότι προκαλούν πόνο, έλκος και γάγγραινα του Fournier.
«Κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για την αύξηση της πέους και έχουν περιγραφεί στη βιβλιογραφία είναι ορυκτέλαιο, βαζελίνη, νανδρολόνη nandrolone deconoate [ανδρογόνα και αναβολικά στεροειδή] και κερί» [mineral oil, petroleum jelly, nandrolone deconoate [androgen and anabolic steroids] and waxes].
Ο 45χρονος ασθενής ανέφερε ότι η πρακτική ήταν αρκετά συνηθισμένη στο μέρος όπου ζούσε.
Στην ιατρική βιβλιογραφία, εμπειρογνώμονες αποκάλυψαν μια ομάδα ατόμων της Ταϊλάνδης που υπέστησαν επιπλοκές μετά τη χρήση της παράξενης πρακτικής.
Περίπου 36 μήνες μετά την αρχική ένεση, υπέφεραν από πόνο, οίδημα και έλκος.
πηγή 19-9-19
https://www.dailymail.co.uk/health/article-7481585/Mans-penis-rots-45-year-old-injected-VASELINE-try-make-member-bigger.html?ico=pushly-notifcation-small

Η γάγγραινα του Fournier είναι μια απειλητική για τη ζωή νεκρωτική λοίμωξη που προκαλεί τη σήψη του δέρματος και των ιστών στα γεννητικά όργανα και το περίνεο.
Αρχικά αναφέρθηκε από τον Baurienne το 1764 και από τον Fournier το 1883 ως μια ταχέως εξελισσόμενη γάγγραινα της περιοχής του περίνεου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Συνήθως παρουσιάζεται σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή και υπέρβαρους, ιδιαίτερα διαβητικούς.
Ο πόνος και οι πυρετοί είναι τα κύρια συμπτώματα (τα εμφανή κλινικά χαρακτηριστικά)
Η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση θεραπεία είναι κρίσιμη λόγω της ταχύτητας με την οποία μπορεί να προχωρήσει η λοίμωξη.
Η γάγγραινα επηρεάζει συνήθως τα άκρα - όπως τα δάχτυλα χεριών, τα δάχτυλα των ποδιών, τα χέρια και τα πόδια.
Αναφέρεται στην αποσύνθεση και το θάνατο ιστού που προκύπτει από διακοπή της ροής του αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.
Η γάγγραινα μπορεί να εμφανιστεί στους μύες και στα εσωτερικά όργανα.
Θεραπείες για γάγγραινα περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του νεκρού ιστού, χορήγηση αντιβιοτικών και άλλες προσεγγίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: