Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Το φετινό φεστιβάλ του Eid al-Adha, όπου θυσιάστηκαν 10 εκατομμύρια ζώα μέχρι στιγμής...

φεστιβάλ του Eid al-Adha,
Το Eid al-Adha ή το «φεστιβάλ θυσίας» γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 10η ημέρα του 12ου και τελευταίου μήνα του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου.
στο Πακιστάν άντρες στο δρόμο σφάζουν αίγες, καμήλες, αγελάδες και πρόβατα στις εκδηλώσεις.
Μέχρι στιγμής θυσιάστηκαν περίπου 10 εκατομμύρια ζώα. 
σκοτώνουν ένα θυσιαστικό ζώο και χωρίζουν το κρέας σε τρία μέρη, το ένα για την οικογένεια, το δεύτερο για τους φίλους και τους συγγενείς και το τρίτο για τους φτωχούς.
Η πράξη γίνεται για να τιμήσει την προθυμία του Ιμπραήμ να θυσιάσει τον γιο του ως πράξη υπακοής στην εντολή του Θεού, όπως είπε στο Κοράνι.Ωστόσο, προτού θυσιάσει το γιο του, ο Θεός του έδωσε να σκοτώσει ένα πρόβατο αντ 'αυτού.
Ο φετινός εορτασμός έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στο Κασμίρ (μοναδική περιοχή της μουσουλμανικής πλειοψηφίας στην Ινδία)
Η πακιστανική κυβέρνηση ζήτησε να γίνει φέτος το φεστιβάλ με έναν «απλό τρόπο», για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο Κασμίρ (μέρος του διεκδικεί το Πακιστάν και η Κίνα)
Πακιστανοί ετοιμάζονται να θυσιάσουν μια αγελάδα κατά τη διάρκεια του εορτασμού Eid al-Adha στο Karachi
Πακιστανοί κρεοπώλες ετοιμάζονται  να σφαγιάσουν μια αγελάδα μετά την προσφορά προσευχών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Eid al-Adha στο  Islamabad.
Ένα αγόρι περιμένει για τη σειρά του για τη σφαγή αίγας στον εορτασμό του Eid al-Adha, στο Karachi.
Οι Πακιστανοί δένουν μια αγελάδα για να την προετοιμάσουν για θυσία κατά τη διάρκεια εορτασμού του Eid al-Adha στο Peshawar του Πακιστάν.
Ένας δρόμος καλύπτεται με αίμα καθώς οι μουσουλμάνοι παρακολουθούν τη θυσία μιας καμήλας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Eid al-Adha στο Peshawar
Το αίμα αναβλύζει από το λαιμό μιας καμήλας καθώς καταρρέει και πέφτει στα γόνατά της, στο δρόμο.
Η Ινδία και το Πακιστάν έκαναν δύο πολέμους για τον έλεγχο του Κασμίρ και ο πρώτος έληξε το 1948 με την υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην περιοχή, που ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
πηγή 12-8-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7348227/Muslims-mark-festival-Eid-world.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR2wBQSMcVaLmdwYhl_8MABDar0drL3cIFS8o-nwpz252x40MI8-0-B004M
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: