Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Υπερμεγέθες χαλάζι, αλλόκοτος καιρός, θεωρίες συνωμοσίας και άνθρωποι αδύναμοι στη δύναμη της Φύσης

 Εικόνες αποκάλυψης, τεράστιες  ζημιές, ακόμα και νεκροί από χαλαζοπτώσεις, που μοιάζουν με  καταιγίδα από σφαίρες πάγου, σε μέγεθος μπάλας του τένις
Καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρουμανία (πόλη Ζαλάου, κοντά στα σύνορα, στις 28-5-19)
στη Γερμανία (στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας στο Μόναχο, αλλά και σε άλλα μέρη, στις 10-6-19) Πολλοί τραυματίες και ανάμεσα τους ένα επτάχρονο παιδί. Οι κάτοικοι του Μονάχου και των περιχώρων του, όπου το χαλάζι έπεφτε μαζί με καταρρακτώδεις βροχές, έτρεχαν να σώσουν τον εαυτό τους και την περιουσία τους. ο ντόπιος κάτοικος Roberto De Angelis είπε στο broadcaster BR24 "δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε άκουσα κάτι τέτοιο από ηλικιωμένους, ο άνθρωπος νιώθει τόσο αδύναμος σε ένα αλλόκοτα ακραίο καιρικό φαινόμενο"

στη Γαλλία οπωροκαλλιεργητής που κατέγραψε σε βίντεο την καταστροφή από τις σφοδρές καταιγίδες και τη χαλαζοθύελλα στις  16-6-19 λέει ότι, πίστεψαν πως ήρθε το τέλος του κόσμου...
τραυματίες και δυο νεκροί σε Γαλλία και Ελβετία, ενώ η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής, την κεντροανατολική Γαλλία.
Τροποποίηση καιρού?
--------------------------------------------

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πειραματιστεί με τον έλεγχο των τυφώνων

Η εποχή των τυφώνων ( ο τυφώνας Irma που προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στη Φλόριντα, στο Πουέρτο Ρίκο και σε άλλα νησιά της Καραϊβικής) του 2017, πυροδότησε ένα  ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας σχετικά  με το ενδεχόμενο η αμερικανική κυβέρνηση ή κάποια άλλη κυβέρνηση να χειρίζεται τον καιρό για να ενισχύει τους τυφώνες.
Αυτές οι θεωρίες κυμαίνονται από την ιδέα ότι τα αεροπλάνα ψεκάζουν πριν και κατά τη διάρκεια των καταιγίδων προκειμένου να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν ή / και να τις κατευθύνουν σε συγκεκριμένους στόχους, έως την ιδέα άλλων που πιστεύουν ότι το High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) ή παρόμοιο πειραματικό πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να ζεσταθεί η ιονόσφαιρα, να "φορτίσει" τις καταιγίδες και να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή.
Υπάρχουν  YouTube channels,  όπου τα άτομα εστιάζουν ειδικά στη χειραγώγηση και την τροποποίηση του καιρού.
 Οι επιστήμονες δεν ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να να κατευθύνουν τους τυφώνες, αλλά λένε ότι έχουν τη δύναμη να τους επιβραδύνουν κατά 50 τοις εκατό.


Αρχίζοντας το 1947, η General Electric, το Σώμα Στρατού (the U.S. Army Corps) των ΗΠΑ, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Ναυτικών Ερευνών (Office of Naval Research) άρχισαν να προσπαθούν να τροποποιήσουν τυφώνες. Ο κύριος επιστήμονας πίσω από την έρευνα ήταν ένας χημικός βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, που ονομάζεται Irving Langmuir. Ενώ εργάστηκε ως χημικός με τη GE, ο Langmuir άρχισε να  υποθέτει ότι χειραγωγούσε τους τυφώνες . Τον Οκτώβριο του 1947, οι ερευνητές αποφάσισαν να σπείρουν έναν τυφώνα με σφαιρίδια πάγου. Ο τυφώνας βρισκόταν στα βορειοανατολικά στον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά μετά τη σπορά του με σφαιρίδια πάγου, ο τυφώνας έγινε ισχυρότερος και συνετρίβη στη Savannah της Γεωργίας.

Υπήρξε μια δημόσια αντίδραση και απειλές αγωγών εναντίον του Langmuir και της ερευνητικής ομάδας. Παρά το γεγονός ότι ο Langmuir διεκδικεί την ευθύνη για την επίδραση της καταιγίδας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το έργο του δεν προκάλεσε την αλλαγή στην κατεύθυνση. Οι αγωγές είχαν διακοπεί, αλλά ο Langmuir συνέχισε να εργάζεται για την τροποποίηση του καιρού.

 Είναι ενδιαφέρον ότι η Wikipedia  αναφέρει  ένα άρθρο του 1965 από το  Sun-Sentinel (ο Betsy ήταν ένας άλλος τυφώνας που αναφέρθηκε ότι έχει τροποποιηθεί.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Stormfury#cite_note-7
 Το άρθρο, που γράφτηκε περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, προφανώς αναφέρει ότι ένας τυφώνας το 1947 "έγινε τρελός" και ότι "χρόνια αργότερα αναγνωρίστηκε ότι η καταιγίδα  είχε ήδη σπαρθεί. "Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμο ψηφιακό αντίγραφο του άρθρου για την επαλήθευση των αξιώσεων στη Wikipedia.

 Οι περισσότερες αναφορές σχετικά με το Project Cirrus ισχυρίζονται ότι ο τυφώνας του 1947 ήταν η μόνη προσπάθεια, αλλά μια ματιά στα  αρχεία που διατηρεί η General Electric  δείχνει ότι υπήρχαν αρκετές περισσότερες δοκιμές σε τυφώνες. Η λίστα των καταλόγων αναφέρει το Albuquerque,New Mexico; Mt. Washington, New Hampshire; Burbank, California; . και αρκετές τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη ως τόπους δοκιμής για σπορά σύννεφων με ιωδιούχο άργυρο. Μια άλλη ενότητα περιγράφει τις προσπάθειες σποράς σε ομίχλη στην Ονδούρα από τον Langmuir. Η έκθεση ανέφερε:
Το 1948 και το 1949, ο Langmuir επισκέφθηκε την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και την Κόστα Ρίκα για να μελετήσει τους τροπικούς σχηματισμούς σύννεφων και ιδιαίτερα για να μάθει τι έκανε ο Joe Silverthorne, ένας commercial cloud seeder, στα σύννεφα "seeding clouds", για την United Fruit Company. Το έργο ανέφερε

Διεξάγεται με σκοπό τη δοκιμή της δυνατότητας ελέγχου της βροχόπτωσης και ιδιαίτερα με την ελπίδα να σταματήσουν τα blow-downs που προκύπτουν από τους ανέμους που σχετίζονται με καταιγίδες, οι οποίες κατά καιρούς καταστρέφουν μεγάλες εκτάσεις οπωροφόρων δένδρων ».
Η έκθεση GE αξίζει πολύ χρόνο και προσοχή. Αναφέρει λεπτομερώς τις συμβάσεις μεταξύ του Αμερικανικού στρατού και της GE, καθώς και άλλες ιστορικές λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες της GE να τροποποιήσει τον καιρό.
Πιο πρόσφατα παραδείγματα απόπειρες αλλαγής καιρού περιλαμβάνουν προγράμματα γνωστά ως Project Stormfury, Project Cirrus και Operation Popeye. Το έργο Stormfury  ήταν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ με στόχο την αποδυνάμωση των Τροπικών Κυκλώνων με σπορά τους με ιωδιούχο άργυρο. Από το 1961 έως το 1971, οι ερευνητές ψέκασαν με ιωδιούχο άργυρο σε τυφώνες, πιστεύοντας ότι το υπερψυχθέν νερό μπορεί να διαταράξει τη δομή της καταιγίδας. Επισήμως, το έργο αποδείχθηκε αποτυχημένο, αλλά δεν ήταν η μόνη προσπάθεια να χειριστούν τον καιρό, αυτή τη χρονική περίοδο.

Ένα παράδειγμα σποράς ενός τυφώνα που μπορεί να ήταν πραγματικά επιτυχής ήταν ο τυφώνας Betsy το 1965. Όπως   ανέφερε το  Sun-Sentinel  το 1965:

Ο τυφώνας Betsy δυνάμωσε. φαινόταν ότι στόχευε στη Νότια Καρολίνα, χωρίς να απειλεί τη Νότια Φλόριντα. Αλλά το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, η καταιγίδα κατέστρεψε σε περίπου 350 μίλια ανατολικά του Jacksonville. Όταν η Betsy ξεκίνησε ξανά την Κυριακή, είχε αλλάξει κατεύθυνση. Η καταιγίδα ξέσπασε τη Δευτέρα το βράδυ στη Μπαχάμες και στη συνέχεια έπληξε τη Νότια Φλόριντα μια μέρα αργότερα. "

Επισήμως, η αμερικανική κυβέρνηση λέει ότι ο τυφώνας Betsy είχε οριστεί για σπορά, αλλά προφανώς αυτή η απόφαση άλλαξε την τελευταία στιγμή. Η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση  υπενθύμισε την εκδήλωση  για την 50η επέτειο:

Dr. Joanne Simpson, Project Director, had ordered the fleet of Navy and Weather Bureau research aircraft to deploy to Puerto Rico on August 28th.  Over the next two days, the planes monitored the storm’s slow progress toward the designated part of the ocean where they could carry out their weather modification experiments.  By August 31st, Betsy had just managed to crawl into the area as a hurricane, so a seeding experiment was scheduled for the next day.  The first aircraft had already taken off from Roosevelt Roads Naval Air Station, PR the morning of September 1st when word came from the National Hurricane Center that overnight Betsy had completed a loop in its track and was now headed southward and out of the allowed seeding area.  The seeding experiments were called off and the mission changed to a ‘dry run’, where the same patterns were flown but no silver iodide was released into the storm.  Unfortunately, no one informed the press which had been alerted to STORMFURY’s seeding intentions the previous day.”

Ο τύπος και το κοινό κατηγόρησαν τους ερευνητές για τους ανέμους των 138 μίλι / ώρα και την καταστροφή από το Betsy. Το Κογκρέσο ήταν σκεπτικό για περαιτέρω προγράμματα μέχρι να μπορέσουν οι ερευνητές να εξομαλύνουν τα πράγματα. " είχα εντελώς άγνοια για το επίπεδο των συναισθημάτων και της εχθρότητας που στρέφεται εναντίον ο, τιδήποτε έχει να κάνει με τη σπορά των νεφών ", δήλωσε για τη NASA η Joanne Simpson, επικεφαλής του Project Stormfury  . Η Simpson συνέχισε να εργάζεται σε ένα πρόγραμμα σποράς με σύννεφα που ονομάζεται  FACE (Πείραμα Cumulus Area Florida) .

Με τον τυφώνα Betsy και τον τυφώνα του 1947, έχουμε δύο καταστάσεις όπου συμβαίνει η σπορά των νεφών και έχουμε δύο καταστροφικά αποτελέσματα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη. Και πάλι, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος (ή επιστήμονας με κυβερνητικό συμβόλαιο) σχετικά με τη φύση του έργου; Ειδικά εάν η εργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές ιδιοκτησίας και θανάτους;


Πιο πρόσφατα, έχουμε δει κατηγορίες ότι η  CIA χειραγωγεί τον καιρό . Τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ μίλησε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (annual meeting of the American Association for the Advancement of Science) στο San Jose, της Καλιφόρνια, ο καθηγητής Alan Robock  συζήτησε  την πιθανότητα ότι η CIA χρησιμοποιεί τον καιρό ως όπλο πολέμου. Ο Robock διεξήγαγε   στο παρελθόν έρευνα για τη διακυβερνητική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή (IPCC). Ο  Robock  δήλωσε ότι κλήθηκε  από δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι από τη CIA  και ρωτούσαν αν ήταν δυνατό για τις εχθρικές κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τη γεωμηχανική εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γεωμηχανική (geoengineering) είναι μια άλλη μορφή αλλαγής του καιρού που περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών προτάσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
___________________________
Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων αποδείξεων για να υποστηρίξουμε αυτούς τους ισχυρισμούς, γνωρίζουμε ότι ο στρατός έχει ιστορικό δοκιμής της αλλαγής καιρού και έχει αναφέρει ρητά ότι χρησιμοποιεί τον καιρό ως όπλο. Για παράδειγμα, σε ένα έγγραφο του 1996 με τίτλο  “Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather by 2025”,   η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συζήτησε μια σειρά προτάσεων για τη χρήση του καιρού σαν όπλο.
--------------------------------------

Το 2005, μετά την καταστροφή που προήλθε από τον τυφώνα Hurricane Katrina, οι USA Today έγραψαν :

Στην πραγματικότητα, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οι εμπειρογνώμονες για την αλλαγή καιρού θα μπορούσαν να βρίσκονται στα πρόθυρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μετρήσουν καλύτερα, να αντιδράσουν και, ενδεχομένως, να εξαλείψουν τις μελλοντικές εχθρικές δυνάμεις που εκπέμπει η Μητέρα Φύση ».

Στις 10 Νοεμβρίου 2005, ο Δρ. Joseph Golden, πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και βετεράνος του Project STORMFURY,  κατέθεσε  ενώπιον της Υποεπιτροπής Γερουσίας για την πρόβλεψη και πρόληψη καταστροφών, προειδοποιώντας για την ανάγκη για τροποποίηση του τυφώνα.

Φαίνεται πιθανό ότι διάφορες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης άρχισαν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη μελέτη της αλλαγής καιρού μετά τις καταστρεπτικές εποχές των 2005 και 2008 του τυφώνα. Η ιδέα ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να πειραματίζεται με τον έλεγχο ή τον εντοπισμό τυφώνων μπορεί να ακούγεται σαν φαντασία. το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα για την τροποποίηση του τυφώνα. Είναι πιθανό η αμερικανική κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση της CIA ή του DOD, να συνεργάζεται με ιδιωτικές βιομηχανίες όπως η General Electric για να συνεχίσει να πειραματίζεται με την τεχνολογία αλλαγής καιρού;

πηγή  11-10-17
https://www.mintpressnews.com/us-government-has-experimented-with-controlling-hurricanes/233111/

Δεν υπάρχουν σχόλια: