Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

62 σκυλιά, σε βρώμικο σφαγείο στην Κίνα. Στοιβαγμένα για να σφαγιαστούν στο ετήσιο "Yulin Dog Meat Festival" που γίνεται στο θερινό ηλιοστάσιο.

 Κίνα, στην επαρχία Guangxi, λίγες μέρες πριν από το ετήσιο "Yulin Dog Meat Festival" που γίνεται στο θερινό ηλιοστάσιο.
 Ακτιβιστές της Humane Society International (HSI) μπήκαν μέσα σε υπόγειο βρώμικο σφαγείο σκύλων και βιντεοσκόπησαν πάνω από 60 φοβισμένα, εξαντλημένα και υποσιτισμένα ζώα, στοιβαγμένα μέσα σε σκουριασμένα κλουβιά για να σφαγιαστούν.
 Μερικά -προφανώς κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους- φορούσαν ακόμα το κολάρο τους, όταν εντοπίστηκαν στις 12-6-19 από τους ακτιβιστές.

οι σκύλοι καταναλώνονται συνήθως από μια μειοψηφία κατοίκων στη βόρεια Κίνα κοντά στην κορεατική χερσόνησο (Korean Peninsula) και τη Μογγολία καθώς και στη νότια Κίνα κοντά στο Βιετνάμ.
Χιλιάδες σκυλιά σφαγιάζονται για το θερινό ηλιοστάσιο κάθε χρόνο. Γδέρνονται και μαγειρεύονται με φλόγιστρα (blow-torches) πριν καταναλωθούν από τους ντόπιους.
το τοπικό ρεστοράν Yulin No. 1 Crispy Dog Meat restaurant έστησε 12 τραπέζια κατά μήκος του πεζοδρομίου για την ετήσια φιέστα...
Εκτιμάται ότι 10 εκατομμύρια σκυλιά σφαγιάζονται για κρέας, στην Κίνα, ετησίως. Οι άνθρωποι σε ορισμένες άλλες ασιατικές χώρες, όπως το Βιετνάμ και τη Νότια Κορέα, έχουν επίσης την παράδοση να τρώνε σκυλιά.
Πέρυσι, η οργάνωση Humane Society International διέσωσε
136 σκύλους από τρία υπόγεια σφαγεία κοντά στο Yulin πριν από τις τριήμερες γιορτές
Καθημερινά σφαγιάζονταν περίπου 50 σκυλιά για ανθρώπινη κατανάλωση, στα βρώμικα αυτά σφαγεία.
Η νομοθεσία στην Κίνα απέτυχε να αποτρέψει την σκληρότητα προς τα ζώα.
είναι συνηθισμένο να βλέπεις ανθρώπους να τρώνε φαγητά με κρέας σκύλου στη νότια Κίνα, ειδικά στις επαρχίες Guangdong και Guangxi.

ο 27χρονος Keith Guo (an animal lover working for PETA Asia and a native of Guangdong), εξηγεί ότι το κρέας από τα σκυλιά μυρίζει και έχει γεύση πιο έντονη σε σύγκριση με άλλα είδη κρέατος, έτσι οι σεφ χρησιμοποιούν μπαχαρικά όπως πιπεριές τσίλι και τζίντζερ για να καλύψουν την οσμή.
έτσι, το στιφάδο σκύλου είναι βαρύ και θα μπορούσε να ζεστάνει γρήγορα το σώμα αυτού που το καταναλώνει.
«Για την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, κάθε τρόφιμο που μπορεί να θερμαίνει το σώμα θεωρείται ωφέλιμο», δήλωσε στη MailOnline. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το κρέας σκύλου θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτικό για το ανθρώπινο σώμα».
Ο κ. Guo πρόσθεσε ότι ο καιρός θα μπορούσε να γίνει υγρός στη νότια Κίνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η υγρασία θα μπορούσε να αποδυναμώσει την υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ντόπιοι τρώνε ζεστό στιφάδο σκυλιών για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
πηγή 17-6-19

 https://www.dailymail.co.uk/news/article-7149267/62-dogs-rescued-filthy-slaughterhouse-days-Chinas-barbaric-Yulin-festival.html?ico=pushly-notifcation-smallΔεν υπάρχουν σχόλια: