Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Βρήκαν ένα μωρό ουρακοτάγκο μέσα στη βαλίτσα Ρώσου τουρίστα, στο Μπαλί. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, σε πτήση για Ρωσία. Ο Ρώσος δήλωσε ότι σκόπευε να κρατήσει τον ανθρωπίδα, ως κατοικίδιο ζώο, μέσα στο σπίτι του.

Ινδονησία, Bali,στο αεροδρόμιο Denpasar συνελήφθη Ρώσος τουρίστας, με έναν δίχρονο ουρακοτάγκο στην βαλίτσα του.
Ο 27χρονος Andrei Zhestkov προσπάθησε να τον εξάγει λαθραία από την Ινδονησία για να τον μεταφέρει στο σπίτι του και να τον κρατήσει σαν κατοικίδιο.
ο Zhestkov κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Denpasar, ενώ περνούσε από μια εξέταση ασφάλειας πριν από μια προγραμματισμένη πτήση πίσω στη Ρωσία.
Οι υποψιασμένοι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και άνοιξαν τη βαλίτσα του, όπου βρήκαν τον δίχρονο αρσενικό ουρακοτάγκο να κοιμάται μέσα σε ένα rattan καλάθι.
πιστεύουν ότι ο Zhestkov έδωσε στον ουρακοτάγκο χάπια για αλλεργία, που βρέθηκαν επίσης στη βαλίτσα του, για να τον κρατάει κοιμισμένο.
Στη βαλίτσα βρήκαν ολόκληρο εξοπλισμό για μεταφορά ενός μωρού, παιδικές πάνες και υποσέντονα. Βρέθηκαν επίσης δύο ζωντανά geckos και πέντε σαύρες μέσα στην ίδια βαλίτσα.
ο Zhestkov είπε στις αρχές ότι τα προστατευόμενα είδη του τα χάρισε ένας φίλος του, ένας άλλος Ρώσος τουρίστας που αγόρασε το πρωτεύον για $3,000 από ένα street market στην Java. Ο φίλος του που πλέον έφυγε από την Ινδονησία, τον έπεισε ότι θα μπορούσε να φέρει τον ουρακοτάγκο στο σπίτι του και να τον κρατήσει σαν κατοικίδιο.
ο Zhestkov αντιμετωπίζει μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης και $ 7,000 σε πρόστιμα για λαθρεμπόριο των κρίσιμα απειλούμενων ειδών.
ο Ουρακοτάγκος είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, με περίπου 100.000 άτομα να ζουν παγκοσμίως.
Οι εργάτες σε φυτείες και οι χωρικοί στην Ινδονησία συχνά θεωρούν τους πιθήκους παράσιτα και μερικές φορές τους κακοποιούν, ενώ οι λαθροκυνηγοί τους συλλαμβάνουν για να τους πουλήσουν ως κατοικίδια ζώα.
Αγρότες και κυνηγοί έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις σε μεγάλους πιθήκους.
Τέσσερις Ινδονήσιοι συνελήφθησαν πέρυσι για τη δολοφονία ενός ουρακοτάγκου που τον πυροβόλησαν περίπου 130 φορές με αεροβόλο.
πηγή 23-3-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6841565/Indonesia-busts-Russian-smuggling-drugged-orangutan.html?ito=social-twitter_mailonlineΔεν υπάρχουν σχόλια: