Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Πουλιά πεθαίνουν τυλιγμένα με κόκκινες τρέσες και "Anzac" παπαρούνες γύρω από το λαιμό τους. Ακραία διαστροφή οδηγεί σε αργό θάνατο από ασιτία, αυτές τις αθώες ψυχές

New Zealand στο Wellington,    Μυστηριώδης ντεκορατέρ πουλιών σκοτώνει δεκάδες σπουργίτια τυλίγοντας Χριστουγεννιάτικες τρέσες και άλλα χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια γύρω από το λαιμό τους.Τα σπουργίτια πεθαίνουν με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια δεμένα στο λαιμό τους, θύματα της ακραίας  διαστροφής.
Σύμφωνα με την "Society for the Prevention of Cruelty to Animals" (SPCA)  τα πουλιά εμφανίζονται στο Wellington, ετοιμοθάνατα, ή νεκρά με το λαιμό τους τυλιγμένο με κόκκινη τρέσα, παπαρούνες "Anzac poppies" και κορδέλες γύρω από το σώμα τους.

[παπαρούνες Φλάνδρας "Anzac poppies"
λουλούδι που συνδέεται με την ανθρώπινη θυσία, θεωρείται πως ανθίζει πάνω από τους νεκρούς,  το κόκκινο αντιπροσωπεύει το αίμα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους, συμβολίζει το πένθος, το κρατούν προς τιμή των νεκρών (λουλούδι μνήμης, σηματοδοτεί στον ουρανό το αθάνατο αίμα των ηρώων)
https://anzacday.org.au/the-poppy-is-for-sacrifice]

σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε μεταλλική κορδέλα τυλιγμένη γύρω από τα πόδια του πτηνού ή τρέσα τοποθετημένη στα φτερά η στο λαιμό του.
τα πουλιά αγωνιούν καθώς προσπαθούν να βγάλουν με το ράμφος τους, τα μπιχλιμπίδια από το σώμα τους,  η κατάσταση τους επιδεινώνεται, μπλέκονται όλο και περισσότερο στα κομμάτια καλωδίων και τα δαχτυλίδια, αδυνατούν να μετακινηθούν, να βρουν τροφή και νερό. Πεθαίνουν αργά από στρες και ασιτία.
Ο Ros Alsford (SPCA central region general manager) αναφέρει ότι αυτή η μορφή κακοποίησης, παρουσιάζεται από το 2015, αλλά η εμφάνιση της κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια
των Χριστουγέννων στο προάστιο της Kilbirnie.
Τα πουλιά με τη φονική διακόσμηση, φαίνεται να εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή γύρω από τους δρόμους Salek και Te Whiti.
ο Ben Lakomy (Senior animal welfare inspector) θεωρεί πιθανό ότι κάποιος παγιδεύει τα ενήλικα πτηνά και κρεμάει πάνω τους αυτά τα "στολίδια" που τα οδηγούν σε αργό θάνατο από ασιτία.
το SPCA κάνει έκκληση στο κοινό για περισσότερες πληροφορίες.
πηγή 8-1-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6567239/Dozens-birds-die-tinsel-Christmas-decorations-tied-tightly-necks.htmlhttps://www.radionz.co.nz/news/regional/269942/sparrow-trapper-could-be-breaking-law-spca


Δεν υπάρχουν σχόλια: