Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στην ΑΓΓΛΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ, O 30χρονος  Jon Venables που σε ηλικία 10 ετών απήγαγε, βασάνισε, κακοποίησε σεξουαλικά και τελικά θανάτωσε τον δίχρονο  James Bulger το 1993, αποδεικνύει ότι αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια μέχρι σήμερα.

Το 2001, ο  Jon Venables αφέθηκε ελεύθερος με νέα ταυτότητα για να εξασφαλίζεται η προστασία του και το 2010 συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.

Σήμερα έχει εκτίσει την ποινή του για παιδική πορνογραφία και αποκαλύφθηκε ότι παρενόχλησε μια 36χρονη μητέρα ενός 10χρονου παιδιού. Διατήρησε μαζί της ενός έτους διαδικτυακή επικοινωνία και προσπάθησε να τη συναντήσει σε μέρη που εκείνη δεν γνώριζε.  Όταν τελικά της έστειλε μια φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα, η γυναίκα θορυβήθηκε, ερεύνησε και τότε έμαθε την πραγματική ταυτότητα του νεαρού δολοφόνου.

Η  36χρονη άγαμη μητέρα Sarah Finn που μεγαλώνει μόνη το 10χρονο παιδί της, αναρωτιέται τι θα γινόταν εάν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα του Jon Venables.

Η δίκη του 10χρονου Jon Venables και του επίσης 10χρονου, συνεργού στο έγκλημα φίλου του Robert Thompson,  για το βασανισμό και τη θανάτωση του δίχρονου James Bulger είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο παρελθόν.

Η δικαιοσύνη έκρινε πως τα δυο 10χρονα παιδιά δεν ήταν σε θέση να κρίνουν το καλό από το κακό, δεν είχαν συνείδηση της πράξης τους και τελικά αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη επιείκεια.
Σήμερα με νέα ταυτότητα, προστατευμένοι από το κράτος - αφού απαγορεύεται να αποκαλυφθούν το όνομα και η περιοχή που ζουν -  αποδεικνύουν ότι γεννήθηκαν με εγκληματική προσωπικότητα και  συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

3-3-13  'Venables tried to groom me': Single mother unknowingly flirted with Bulger killer until he scared her off with graphic photograph
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2287229/Jon-Venables-groomed-online-Single-mother-spent-year-exchanging-flirty-messages-James-Bulger-killer-knowing-identity.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: