Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΚΡΕΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ σε ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ?

Ισπανία. Aδέσποτα σκυλιά ίσως χρησιμοποιήθηκαν για κονσέρβες ζωοτροφών.
Οι αρχές εξετάζουν δεκάδες δείγματα ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς και κτηνοτροφίας.
Εγκληματικές συμμορίες κλέβουν σκυλιά από καταφύγια, κτηνιάτρους και ζωολογικούς κήπους και εμπορεύονται το κρέας τους για παραγωγή ζωοτροφών.
Η Βρετανική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων  (Britain’s Food Standards Agency) συνεργάζεται με την ομόλογή της Ισπανική υπηρεσία, από τη συνεργασία τους προκύπτει ότι αδέσποτα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους της Ισπανίας έγιναν ζωοτροφή για σκύλους συντροφιάς αλλά και για παραγωγικά ζώα.
Στοιχεία για το αποτρόπαιο έγκλημα βρέθηκαν σε αποθήκες και εργοστάσια επεξεργασίας στη Galicia και Salamanca.
Πέρυσι η αστυνομία βρήκε 15 τόνους από νεκρά αδέσποτα ζώα σε αποθήκη στην πόλη Galician of As Neves. Τα πτώματά τους, επρόκειτο να υποβληθούν σε επεξεργασία για ζωοτροφές.
Παρόμοια αποτρόπαια ευρήματα βρέθηκαν σε αποθήκες, σε άλλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας.
Το Seprona, τμήμα προστασίας περιβάλλοντος της πολιτοφυλακής (the environmental arm of the Guardia Civil), έστειλε δεκάδες δείγματα ζωοτροφών στα εργαστήρια Anfaco-Cecopesca laboratories στο Vigo, Galicia, μετά από σχετικές αναφορές και καταγγελίες.

Σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές,  σε δείγματα ζωοτροφής που έγιναν  στην πόλη Aldeaseca de la Frontera στη Σαλαμάνκα, βρέθηκαν ίχνη DNA προβάτου αλλά και σκύλου

Μετά από δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας El Mundo, το Μάρτιο του 2012, η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Η Viva πιέζει να γίνει έλεγχος σε κονσέρβες τροφής σκύλου που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ,  αφού είναι δυνατή η ύπαρξη DNA σκύλου, αρουραίου ακόμη και γάτας σε αυτές τις κονσέρβες…
Ο ευρωβουλευτής Alyn Smith (Scottish Labour MEP) δήλωσε πως
«το φάντασμα του αναγκαστικού κανιβαλισμού  στα ζώα συντροφιάς, πλανάται σε όλη την ΕΕ -αφού υπάρχει πανευρωπαϊκό εμπόριο ζωοτροφών- Αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα και ίσως δεν αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό εγκληματικότητας αλλά επεκτείνεται σε μεγάλη κλίμακα »


7-3-13   Stray dogs from Spain 'may have been used to make pet food and farm animal feed'
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2289682/Stray-dogs-Spain-used-make-pet-food-farm-animal-feed.html

2-4-13   Ισπανία: Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή
Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που κλέβουν από καταφύγια, κτηνιατρεία και ζωολογικούς κήπους πτώματα σκυλιών και άλλων ζώων που θα κατέληγαν για αποτέφρωση για να αποσπάσουν την πρωτεΐνη, τα λίπη και άλλα εμπορεύσιμα μέρη.
 Το 2012, η ισπανική αστυνομία βρήκε μια αποθήκη με νεκρά αδέσποτα συνολικού βάρους 15 τόνων, τα οποία θα κατέληγαν σε μονάδες ζωοτροφών στην πόλη Ας Νέβες της Γαλικίας. Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους στα προϊόντα μιας μονάδας στη Σαλαμάνκα λίπη που προορίζονταν για ζωοτροφή έφεραν ίχνη DNA αρνιού αλλά και σκύλου.
 Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως βρίσκεται υπό εξέλιξη μεγάλη αστυνομική έρευνα από το Μάρτιο του 2012. Διεθνή μέσα αναφέρουν ότι πρωτεΐνη και λίπη από τα άτυχα ζώα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε επεξεργασμένο φαγητό για ανθρώπους.

Το σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκαλέσει αναταράξεις και στη Μεγάλη Βρετανία όπου η οργάνωση κατά της κρεατοφαγίας Viva κάλεσε τα σούπερ μάρκετ της χώρας να ελέγξουν τα τρόφιμα που πωλούν για DNA σκύλου και άλλων ζώων ακατάλληλων για βρώση.

«Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ πωλούσαν κρέας αλόγου για χρόνια στους καταναλωτές χωρίς να το γνωρίζουν. Τι άλλο μπορεί να πωλείται δεν ξέρουμε εκτός αν προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους» υποστηρίζει ο Σκωτσέζος Ευρωβουλευτής Άλιν Σμιθ.

Αντίστοιχο ήταν το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων όπου άτυχα ζώα τρέφονταν με ζωάλευρα που περιείχαν κομμάτια από μέλη του είδους με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ.
Seleo.gr News
Πηγή: tvxs.gr
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=92526:ispania-adespota-skulia-kataligoun-zootrofi&catid=74:sites&Itemid=54

Δεν υπάρχουν σχόλια: