Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΓΑΤΑ επέζησε από ΘΑΥΜΑ σε 6ωρη πτήση από Κάιρο, στο Λονδίνο

Περσική επτάχρονη γάτα ταξίδεψε κλεισμένη στο αμπάρι  αεροπλάνου σε 6ωρη πτήση από το Κάιρο μέχρι το Λονδίνο.
Η γάτα με το όνομα  
Bisou κλείστηκε κατά λάθος μέσα στη βαλίτσα της 42χρονης Mervat Ciuti's, ιδιοκτήτριας του ζώου.
Οι συγγενείς της που ζουν στο Κάιρο, αντελήφθησαν την απουσία της γάτας και τηλεφώνησαν στην Ciuti -που πήγαινε με ταξί από το Heathrow για να επισκεφτεί την αδελφή της στο Nottinghamshire-
Η Ciuti  έντρομη -πίστεψε πως θα έβρισκε νεκρή τη γάτα της- ζήτησε από τον οδηγό του ταξί να σταματήσει για να ελέγξουν τις αποσκευές της.
Η  Bisou βρέθηκε  ζωντανή και κουλουριασμένη μέσα στα ρούχα της βαλίτσας. Αμέσως την μετέφεραν στον κτηνίατρο για τσεκ-απ και τώρα βρίσκεται σε 6μηνη καραντίνα στα Calagran Kennels του  Chesterfield.
Ο Mike Binks, ιδιοκτήτης των Calagran Kennels εργάστηκε προηγουμένως στην British Airways για 21 χρόνια. Γνωρίζει πως στο αμπάρι του αεροπλάνου δεν υπάρχει εξαερισμός ούτε θέρμανση, σπάνια μπορεί να επιβιώσει ένα κατοικίδιο στο χώρο αυτό.  Θεωρεί πως η Bisou επέζησε από θαύμα σε αυτή τη δοκιμασία.

ο Mark Hughes, διευθυντής των Trading Standards, δήλωσε πως: "είναι παράνομο να μεταφέρεις ένα κατοικίδιο ζώο στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς το βιβλιάριο υγείας που να αποδεικνύει ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια (και για τη λύσσα) στο ζώο.
Είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση, έχουμε ασχοληθεί με γάτες που μεταφέρθηκαν κατά λάθος με εμπορευματοκιβώτια, αλλά ποτέ σε μια βαλίτσα.  Είμαι έκπληκτος που επέζησε.
Δεχτήκαμε πως η Bisou κλείστηκε κατά λάθος στη βαλίτσα και δεν θα προβούμε σε άλλα μέτρα κατά της ιδιοκτήτριάς της"

7-3-13  Cat survives 3,400 mile journey after she travelled inside owner's bag from Cairo to London stacked in plane's luggage hold Persian Bisou was accidentally packed inside owner Mervat Ciuti's luggage
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2288983/Stowaway-cats-accidental-journey-Persian-Bisou-travels-3-400-miles-owners-bag-Cairo-London.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: