Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Πλεβνέλιεφ: "Οι Έλληνες δημιούργησαν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία" ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν δημιουργήσει 100.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ σε δηλώσεις του στους Βούλγαρους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια χθες, στην Αθήνα ώστε να τεκμηριώσει την εκτίμηση του για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών, που μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, όπως υπογράμμισε.


Στη συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογο του, ο κ. Πλέβνελιεφ έδωσε έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής του διαμετακομιστή μεταξύ των δικτύων αερίου των δύο γειτονικών χωρών, στη δυναμικότερη συνεργασία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου "Στρούμα" (Στρυμόνας) και στη διεύρυνση της συνεργασίας στην κατάρτιση κοινών σχεδίων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Τύπου του Βούλγαρου προέδρου.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στο ελληνοβουλγαρικό διάλογο κορυφής κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Πλέβνελιεφ, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ - Α.ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ είπε...

Κάποτε μπορεί το κεφάλαιο να ήταν κατά κύριο λόγο εθνικό. Και ως εκ τούτου να είχε νόημα και η εθνικιστική καπιταλιστική παραγωγή. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, και με τη βούλα πλέον (νόμοι ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων κλπ,κλπ.) Αν πρόκειται να αναπτυχθεί ή Ελλάδα πρόκειται να γίνει με άλλους νόμους εκτός του νόμου του κέρδους, δηλαδή με άλλο κοινωνικό σύστημα. Αυτό έγινε και στη Ρωσία το 1917, τότε που δεν υπήρχαν καν οι νόμοι της διακρατικής ελευθερίας (παγκοσμιοποίησης) του κεφαλαίου. Η Ρωσία αναπτύχθηκε (όπως αναπτύχθηκε) μόνο με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Αλλιώς θα έμενε μια αγροτική υποανάπτυκτη χώρα όπως τόσες άλλες υπάρχουν μέχρι και σήμερα...

Τώρα όλοι βλέπουμε τους πλούσιους - επενδυτές - κερδοσκόπους στην πραξη. Είτε κερδοσκοπούν στους επιχειρηματικούς παραδείσους (καπιταλιστικά κράτη με χαμηλούς εργατικούς μισθούς, με εκμηδενισμό ασφαλιστικών εισφορών, με ελάχιστη φορολόγηση και μηδαμινό έλεγχο υγειινής προϊόντων και εργασικών χώρων), είτε κερδοσκοπούν απ' το ίδιο το χρήμα (μετοχές). Επομένως τι θέλετε εσείς οι έλληνες εθνικιστές; Να βάλετε με το ζόρι τους ;"έλληνες" πλούσιους να επενδύσουν - κερδοσκοπήσουν στην Ελλάδα και έστω με κάποια εργασιακά δικαιώματα εκπληρωμένα;... Γιατί έστω δεν κρατάτε μόνο αυτές τις εθνικές ιδέες σας και δεν απορρίπτετε την θεωρία του κερδοσκοπικού τρόπου παραγωγής σήμερα? Δείτε λίγο το παρών μεσα απ' αυτό το πρίσμα που προανέφερα, απαλλαχτείτε εντελως απ' την καπιταλιστική θεωρία και θα καταλάβετε πως τα αγωνιστικά πνεύματα που υπάρχουν αναμφιβόλως στο χωρο σας μπορούν να συννενοηθούν με τα αγωνιστικά πνεύματα του δικού μας χώρου.

Υ.Γ. Και μη νομίζετε, και στο χώρο μας υπάρχουν αυτοί που δυσανασχετούν για αρκετά εθνικά θέματα που προέκυψαν πρόσφατα... Σκόπια, Αλβανία, Θράκη... Τα καπιταλιστικά συμφέροντα ντόπια και ξένα συμπεριλαμβανομένων και των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-Ε.Ε.) δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια την επιστημονικότητα και το δίκιο... Πάνω απ' όλα είναι το κέρδος τους... Είδατε επενδύσεις Ελλήνων κεφαλαιοκρατών (μικρών και μεγάλων) στα Σκόπια, που σφετερίζονται και φτύνουν την ιστορική αλήθεια??? Είδατε τον αγωγό AMBO απ' τους Αμερικάνους και τους Αλβανούς - Σκοπιανούς και Βούλγαρους. (ΑΜΒΟ=Albania-Macedonia-Bulgary-Oil) Είδατε το ΝΑΤΟικό στρατόπεδο Camp Bondsteel, που υπάρχει στα σύνορα Σκοπίων και Κοσσόβου. Το μεγαλύτερο του κόσμου!!! Γιατί νομίζετε τα προαναφερθέντα κράτη συμπεριφέρονται σαν τσαμπουκάδες -τραμπούκοι στην περιοχή?

Έλληνας Επαναστάτης υπάρχει
Έλληνας Μαρξιστής υπάρχει
Έλληνας Εθνικιστής υπάρχει
Έλληνας Εργάτης υπάρχει

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Απαλλαχτείτε απ' τη θεωρία και την πολιτική τους λοιπόν!

Θ.Κ.Α.Β.

Οι έλληνες να ξανα-τρελάνουμε τον κόσμο όλο! Όπως το έχουμε κάνει τόσες φορές...